15. 9. 2018

Velenjčanke svoj debi v 1. A DRL začenjajo z zmago

Velenjčanke, novinke v 1. A DRL, so v 1. kolu na gostovanju pri Ljubljani po dobri predstavi v drugem polčasu slavile zmago z 31:30.

1. A DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA ZA ŽENSKE

Sobota, 15. september:
LJUBLJANA : VELENJE 30:31 (17:16)
Semrajc 6, Krese in Cerovak po 4; Ferenc 8, Oder 6.

Snežane Rodić, trenerka Velenja:

"Igralke sem pripravila na to, da gre za prvo tekmo v sezoni in da bo prisotna nervoza. Celotno srečanje smo nihale tako v obrambi kot tudi v napadu. Imele smo veliko zgrešenih strelov in tehničnih napak. Vendar na koncu smo odnesle obe točki domov. Čestitam svojim puncam za borbenost do zadnje minute."

KRKA : Z DEŽELE 25:25 (12:15)
Abina 8, Čopi 6; Regner 7, Čerenjak in Kodele po 5.

Hana Fideršek, igralka Z'Dežele:

“Z Dolenjske se vračamo neporaženi, tako da smo naš prvotni cilj izpolnili. Seveda ostaja grenak priokus, saj smo vodili tudi že s 6 zadetki in bili tri četrt srečanja boljši nasprotnik. Ob našem padcu v končnici srečanja, so se Novomeščanke trudile in se vrnile nazaj v dvoboj. V igri gol za gol ob koncu, pa se zdi delitev točk najpravičnejša.”

MLINOTEST AJDOVŠČINA : KOPER 28:23 (13:10)
Ferfolja 8, Svetik, Fegic in Čajko po 4; Škabar in Panger po 6.

Že odigrano:
ZAGORJE : PTUJ 31:20 (16:10)
Ahlin 6, Vrbnjak 5; Korotaj 12, Skrinjar, Kolenko in Luknjar po 2.

Aleš Filipčič, trener Zagorja:

"Tekmo smo odprli nekoliko v krču in do sredine prvega polčasa nam igra nikakor ni stekla, predvsem v obrambi. Ko je Andrea Perić praktično zaklenila svoja vrata, je razlika hitro narasla na šest zadetkov. Tudi prvih 15 minut drugega polčasa smo odigrali odlično obrambo in zasluženo zmagali. Čestitke vsem dekletom za borbenost in visoko zmago."

Marjan Valenko, vodja ekipe Ptuja:

"Začetku tekme je bila igra zelo izenačena. Nato je domača vratarka Andrea Perić zaklenila svoja vrata in po njeni zaslugi se je prvi polčas končal z visoko prednostjo domače ekipe. V drugem delu smo popolnoma padli v igri in razen Patricije Korotaj nismo imeli razpoložene igralke. Čestitke domačinkam za zmago in pošteno igro."

KRIM MERCATOR : ZELENE DOLINE ŽALEC 34:17 (16:9)
Mavsar 9, Barič in Stanko po 6; Strnad 7, Kolar 3.

Bojan Voglar, trener Žalca Zelene doline:

"Krim je v tej tekmi absolutni favorit in tudi v prvenstvu ne bo imel nobene konkurence. Naša ekipa na tej tekmi ne bo nastopila kompletna zaradi poškodb treh igralk, ki so za nas zelo pomembne, vseeno pa bomo poskušali odigrati najboljše, kar trenutno lahko."
LESTVICA
1 RK KRIM MERCATOR 2 2 0 0 83 35 48 4