16. 11. 2018

Krimovke v Nemčijo po zmago za potrditev drugega dela

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 15.30 igrale še zadnjo tekmo prvega dela lige prvakinj. Izbranke Uroša Bregarja bodo gostovale v Nordhausnu pri nemškem Thüringerju, ki so ga na prvi medsebojni tekmi doma premagale, podobno pa si želijo tudi za sobotni obračun.

Krimovke, pri katerih ima nekaj težav s kolenom Nina Zulić, Alja Koren pa bo dlje časa odsotna zaradi poškodbe kolenskih vezi, so prvo tekmo z Nemkami doma dobile s 27:20, Bregar pa si predvsem želi, da bi ponovili obrambo z omenjenega obračuna.

"Želimo si ponoviti obrambo s prve tekme, če bi to ponovili, bi bilo super. Je pa res, da ta zadnja tekma njim veliko prinaša, in sicer napredovanje v drugi del. Nam pa tudi veliko, če zmagamo, prenesemo točke, ki smo jih osvojili, če izgubimo pa prenesemo le dve," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Bregar.
V skupini C po petih tekmah vodi evropski prvak Györ z maksimalnimi desetimi točkami, Krim jih ima pet, Podravka tri, Thüringer pa je pri dveh. A stanje na lestvici po Bregarjevem mnenju ne kaže realne slike kakovosti nemške ekipe.

"Proti Györu je igrala odlično do 50. minute, nato pa so Madžarkam tudi sodniki pomagali do razlike, ki je Madžarke niso več izpustile iz rok. Thüringer, ki je včeraj dobil tudi domači derbi z Borussio Dortmund, je tako v zagonu, v zadnjih 14 dneh se je res dvignil. Po mojem so boljša ekipa od Podravke in si zaslužijo drugi del," meni Bregar.

Ta Nemke sicer dobro pozna, izpostavlja predvsem dobro zunanjo linijo, treba pa bo ustaviti tudi protinapade oziroma njihovo hitro izvajanje "centra". Od igralk je pohvale namenil odkritjema sezone Alicii Stolle in Emily Bölk, ustaviti pa bo treba tudi motor ekipe Iveto Luzumovo, pa tudi Krisztino Triscsuk. "Pričakujem tekočo, sproščeno igro, želim pa si, da bi dobro začeli," je še povedal Krimov strateg. Tekmo bosta sodili Litovki Viktorija Kijauskaite in Ausra Zaliene.

Ob Györu in Krimu so si iz drugih skupin drugi del tekmovanja že zagotovili Metz, Budućnost, Odense, Rostov-Don, Brest, Koebenhavn, Bukarešta, Ferencvaros in Kristiansand.

LIGA PRVAKINJ, 6. KOLO

Sobota, 17, november 2018, ob 15.30:
Thüringer : Krim Mercator