4. 1. 2018

Reprezentanti in selektor složni - treningi so zelo dobri

Slovenska moška članska reprezentanca danes ob 19.00 na Dolu pri Hrastniku začenja pripravljalne tekme za evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Poleg dvoboja z Iranom izbrance Veselina Vujovića čakata še dva obračuna s Srbijo.

Po osmih dneh vrhunskih priprav, na katerih ne manjka velike angažiranosti in borbe vseh igralcev, bo Slovenija odigrala prvo pripravljalno tekmo v razprodani dvorani na Dolu pri Hrastniku, kjer ljubitelji rokometa že nestrpno pričakujejo, da pozdravijo najboljše rokometaše v domovini. Pred začetkom pripravljalnih dvobojev so selektor Veselin Vujović in igralci sporočili, da je vzdušje v ekipi izjemno, da so treningi zelo dobri in, da vsi že komaj čakajo, da se začne evropsko prvenstvo na Hrvaškem, pred katerim je predsednik RZS Franjo Bobinac predstavil tudi cilje in dodatne aktivnosti.

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije:

"Rokometna zveza Slovenije na evropskem prvenstvu znova pripravlja pomembno slovensko središče, ki bo povezalo šport, gospodarstvo in politiko. Med drugim bomo 13. januarja skupaj z župani Ljubljane, Podgorice in Skopja napovedali uradno kandidaturo za evropsko žensko prvenstvo 2022, gostili predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, obenem pa tudi nekatere vrhunske gospodarstvenike iz tujine ter Slovenije. Kar se tiče športnega dela evropskega prvenstva, pričakujem borbeno predstavo naše reprezentance, ki jo krasi velik ekipni duh. Moja pričakovanja so najvišja, ker vem, da si to reprezentanca zasluži in tudi zmore, to prvenstvo pa vidim kot eno izmed stopnic k potrditvi mladih igralcev ter našemu velikemu cilju, to je uvrstitev na OI 2022 v Tokiu in borba za medaljo."


Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Leta 2018 nismo začeli dobro, po lažji poškodbi Igorja Žabiča, ki je sicer včeraj že treniral normalno, se je težje poškodoval Matej Gaber, kar v veliki meri spreminja moje plane, saj gre za izjemno pomembnega igralca, ne pa tudi ciljev. V ekipo smo zato vpoklicali mladega Matica Suholežnika, ki mora dobiti priložnost, na meni in ostalih članih strokovnega štaba pa je, da ga čim prej spoznamo z našim sistemom igre. Pričakujem, da se bosta Nik Henigman in Jure Dolenec kmalu priključila treningom v polni meri, bo pa moral Jure še na zdravstveni pregled v Barcelono, da dobi zeleno luč za igranje, kar je logično in moramo spoštovati. Vzdušje v ekipi je zelo dobro, prav takšni so tudi treningi. Dobro delamo, obenem pa tudi razmišljamo kakšne so naše možnosti na evropskem prvenstvu, pred katerim nas bron s svetovnega ne obremenjuje. Na Hrvaško bomo šli tiho, z željo, da izkoristimo bližino prvenstva ter podporo številnih navijačev, ter ciljem, da na vsaki tekmi pokažemo vse, kar znamo. Če bo to dovolj za medaljo, bomo zadovoljni."

Marko Bezjak:

"Pripravljalne tekme so dobre predvsem zato, da okusimo tekmovalnost, saj se na tekmah bolje pokaže ali smo uigrani ali ne. Proti Iranu, s katerim se bomo pomerili za uvod, je pomembno, da odigramo dobro obrambo ter čim bolje izpilimo protinapade, proti Srbiji pa bo verjetno tekmovalni naboj še večji. Z morebitnima dvema zmagama proti Srbiji bi šli na prvenstvo z lepo pozitivno energijo."

Blaž Janc:

"Cilj pripravljalnih tekem je zmaga na vseh treh, še bolj pa je pomembno, da se dobro uigramo in čim bolje pripravimo na evropsko prvenstvo. Mislim, da dobro treniramo, čeprav imamo še kar nekaj časa in dela, da izbrusimo formo ter že na prvi tekmi proti Makedoncem prikažemo dobro predstavo. Verjamem, da nas bodo na prvenstvu ponesli tudi številni slovenski navijači."

Za zadnji preizkus pred začetkom prvenstva na Hrvaškem, 10. januarja ob 18.00 v Velenju so vstopnice na voljo na www.mojekarte.si ali vseh prodajnih mestih sistema Moje karte.

Vsi navijači, ki bi si želeli za slovensko reprezentanco navijati v živo v Zagrebu in uživati v izjemnem vzdušju, si lahko vstopnice in pakete s prevozom v slovenskem sektorju zagotovite v vseh poslovalnicah Turistične agencije Kompas ali na tej neposredni povezavi. Zanimanje za obisk tekem je med Slovenci že zdaj ogromno, saj je prodanih že prek 6.000 vstopnic, zato vsem zainteresiranim organizatorji poti svetujejo, da si svojo zagotovijo čim prej.

PRIPRAVLJALNE TEKME

Dol pri Hrastniku, četrtek, 4. januarja, ob 19.00:
SLOVENIJA : IRAN

Murska Sobota, torek, 9. januarja, ob 19.00:
SLOVENIJA : SRBIJA

Velenje, sreda, 10. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SRBIJA