5. 1. 2018

Med poškodovanimi tudi kapetan Vid Kavtičnik

Po Mateju Gabru, ki je danes prestal operacijo pete stopalnice in bo z igrišč predvidoma odsoten tri mesece, se je na petkovem treningu poškodoval še Vid Kavtičnik. Težave Darka Cingesarja in Nika Medveda niso hujše narave.

Kapetan slovenske reprezentance si je na petkovem treningu ob borbi s soigralci strgal kožo med dvema prstoma na levi dlani, zaradi česar so ga v Splošni bolnišnici Celje nemudoma oskrbeli s šivi. Kavtičnika čaka nekaj dni prisilnega počitka, dodatni pregledi prihodnji teden pa bodo pokazali ali bo lahko nastopil na evropskem prvenstvu 2018, ki se za slovensko reprezentanco začenja v soboto, 13. januarja, proti Makedoniji.

Poleg Kavtičnika je na seznamu poškodovanih še naprej tudi Darko Cingesar, ki je ob prodoru in prekršku enega izmed iranskih rokometašev na četrtkovi tekmi začutil veliko bolečino v hrbtu. Terapevta Žan Rant Roos in Slavko Brezovnik sta Škofjeločanu že med dvobojem nudila terapije ter se s povečano močjo trudita, da ga čim prej usposobita za treninge in igro. K sreči njegova poškodba ni hujše narave, kakor tudi ne Nika Medveda, ki je prav tako med tekmo z Iranom začutil bolečine v rami. 27-letni rokometaš je na večernem treningu že treniral z ekipo.