9. 1. 2018

Druga zmaga za Slovenijo pred začetkom EP 2018

Slovenski rokometaši so na drugi pripravljalni tekmi pred začetkom EP 2018, prvi v zgodovini v Murski Soboti, s 36:32 premagali Srbijo, s katero se bodo pomerili še dan kasneje v Velenju (18.00).

V primerjavi z zadnjim velikim turnirjem v Franciji nekoliko spremenjena slovenska zasedba - poleg Jureta Dolenca manjkajo poškodovani Matej Gaber, Vid Poteko in David Miklavčič, pod vprašajem je še vedno nastop Vida Kavtičnika, medtem ko je po dolgem času znova zaigral rekonvalescent Nik Henigman - se je v Murski Soboti, kjer so se organizatorji izkazali z odlično prireditvijo, navijači pa z glasnim vzdušjem, predstavila uspešno.

Vujović je med svojimi izbranci dokaj enakovredno porazdelil minutažo, od prijavljenih igralcev v prvem polčasu ni igral le Patrik Leban, ki je vstopil v drugem. V slovenski igri je bilo čutiti veliko borbe in želje, ki sta botrovali dobri igri na obeh straneh. V obrambi je v prvem polčasu, ki se je končal z izenačenih 15:15, kraljeval Matevž Skok z 12 obrambami, medtem ko je v drugem delu igre letelo z vseh strani v napadu - Slovenija je dosegla kar 21 zadetkov, jih ob tem prejela 17 in tekmo dobila s 36:32.

V slovenski reprezentanci je bil strelsko najbolj učinkovit Blaž Janc z osmimi zadetki, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč sta prispevala po pet golov.

Blaž Janc, reprezentant Slovenije: 

"Z zmago smo lahko zadovoljni, čeravno naša igra ni bila najboljša, saj smo prejeli preveč zadetkov. Evropsko prvenstvo bo kmalu, a verjamem v našo ekipo in prepričan sem, da bomo v tem kratkem času odpravili naše napake in iz tekmo za tekmo na Hrvaškem igrali bolje."

Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: 

"Na tekmi smo zgrešili preveč čistih strelov, a najbolj pomembno je, da smo prihajali do priložnosti in imeli dokaj hiter pretok igre. Prikazali smo dokaj lepo igro, na koncu prejeli preveč golov, a to je bila posledica našega visokega vodstva in zagotovljene zmage."

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA:

Murska Sobota, torek, 9. januarja:
SLOVENIJA : SRBIJA 36:32 (15:15)
Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 5, Henigman 2, Marguč 5 (2), Janc 8 (1), Cingesar 3, Cehte, Medved 2, Zarabec, Bezjak 2, Grebenc 2, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 1, Leban 1, Suholežnik 2.
Srbija: Čupara, Šešum 2, Đukić, Nenadić 5, Radivojević 2, Marković 2, Đorđić 5, Stojković, Ilić 4 (1), Zelenović 3, Beljanski 2, Marsenić 2, Obradović, Vujić, Jovanović 2, Stevanović, Vujin 3, Ivić, Ivanišević, Milosavljev, Crnoglavac, Vorković.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Srbija 2 (1).
Izključitve: Slovenija 4, Srbija 6 minut.

Velenje, sreda, 10. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SRBIJA


Vstopnice za dvoboj v Rdeči dvorani so na voljo prek te neposredne povezave in na vseh ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte. Na voljo so posamične vstopnice, ki so cenejše v predprodaji, poseben popust pa velja tudi za vse, ki bodo kupili tri vstopnice in za njih dobili štiri.