11. 1. 2018

Brez nastopa na prvenstvu ostal še Niko Medved

Seznam poškodovanih igralcev, ki ne bodo mogli nastopiti na evropskem prvenstvu na Hrvaškem se je povečal še za Nika Medveda, ki ima težave z že prej poškodovano ramo.

27-letni rokometaš Gorenja Velenja je imel že pred reprezentančnim zborom težave z levo ramo, natančneje rotatorno manšeto, zaradi katere je bil v zadnjem delu klubskem sezone pred premorom že odsoten s parketa. Poškodba, zaradi katere bo moral znova na prisilni počitek, se je ponovila na zadnji tekmi proti Srbiji, po kateri je Medved opravil pregled z magnetno resonanco, ki je pokazala, da Veselin Vujović na Hrvaškem nanj ne bo mogel računati.

Selektor je v reprezentanco vpoklical novega igralca na levem krilu Matica Verdineka, ki že trenira z ekipo in prav tako kandidira za nastop na evropskem prvenstvu. 23-letnik je za reprezentanco nazadnje nastopil v junijskem ciklusu kvalifikacij za EP 2018 proti Švici in Portugalski, na katerih je dosegel pet zadetkov.

Niko Medved:

"Vpoklica v reprezentanco sem bil izjemno vesel, saj je bilo igranje za izbrano vrsto vedno moja velika želja. Na žalost je prišlo do tega, da sem imel v času pred pripravami smolo s poškodbo rame, ki sem jo do zbora po zdravniškem mnenju saniral, a so se nato težave ponovile in se na zadnji tekmi v Velenju še poslabšale, kar je po zdravniški oceni pomenilo konec mojih želja po igranju evropskem prvenstvu. Kljub temu, da sem prikrajšan za ta turnir in, da bom moral na priložnost za nastop na velikem tekmovanju še počakati, bom vsekakor eden največjih navijačev in podpornikov naše reprezentance, ki ji želim vso srečo in čim več zmag."

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"V nizu poškodovanih igralcev smo v najslabšem možnem trenutku ostali še brez Nika Medveda, saj moramo zdaj na hitro uigrati Matica Verdineka. Velika škoda je, da Niko ne bo mogel debitirati na tako velikem tekmovanju, saj je s svojim prihodom prinesel veliko agresivnosti, ki smo jo potrebovali ter si tudi že izboril svoje mesto v ekipi za prvenstvo, a na žalost ne bo mogel nastopiti. Žal ne moremo storiti ničesar, vse, kar nas ne ubije, pa nas zagotovo naredi še močnejše."