16. 1. 2018

RZS nadaljuje s pritožbo zaradi oškodovanja reprezentance

Rokometna zveza Slovenije je po tekmi med Slovenijo in Nemčijo na EHF podala uradno pritožbo zaradi kršenja pravil, zaradi katerih je bila članska reprezentanca močno oškodovana. 

Ob koncu tekme proti evropskim prvakom, ki so jo Slovenci odigrali izjemno in bili na pragu prve zmage, sta se sodnika odločila za ogled videoposnetka ter dosojeno sedemmetrovko, po kateri je na semaforju pisalo 25:25. Vodstvo RZS se je takoj po tekmi odločilo za uradno pritožbo na EHF, saj sta sodnika kršila rokometna pravila v zadnji situaciji, v kateri je Blaž Blagotinšek dobil rdeč karton, Nemci pa sedemmetrovko.

Zaradi oviranja izvajanja zadnjega napada Nemcev bi moral Blaž Blagotinšek dobiti izključitev za dve minuti, izvajanje pa bi se moralo ponoviti, medtem ko sta sodnika slovenskemu reprezentantu pokazala rdeč karton, tekmecem pa dosodila sedemmetrovko, ki so jo uspešno izvedli za izenačenih 25:25. V tem primeru je šlo za neposredno kršenje rokometnih pravil, zaradi katerih je Rokometna zveza Slovenije vložila uradno pritožbo, ki je bila zavrnjena z razlago, da se zveza ne more pritoževati na odločitve sodnikov.

Vodstvo RZS se ne strinja z uradno razlago EHF, saj v tem primeru ne gre za sodniško presojo, temveč neposredno kršenje rokometnih pravil, zaradi česar bo sprožilo nadaljnji postopek, obenem pa resno razmišlja tudi o civilni tožbi proti EHF ter prijavi na mednarodno športno razsodišče (CAS). Obenem Rokometna zveza Slovenije zaradi očitnega oškodovanja razmišlja tudi o odhodu slovenske reprezentance z evropskega prvenstva.

O vseh nadaljnjih korakih bomo javnost obveščali sproti.