17. 2. 2018

Derbi kola med Novomeščani in Ormožani pripadel slednjim

Jeruzalem Ormož je v 16. kolu Lige NLB gostil Krko, neposrednega tekmeca na lestvici, in si že v prvem polčasu priigral občutno prednost (17:12), ki jo je uspel zadržati do konca  srečanja (35:30).

Ormožani so dosegli osmo zmago v državnem prvenstvu in se po točkah izenačili z osmoljenci današnje medsebojne tekme, oboji imajo po 17 točk in so na sredini prvenstvene lestvice.

"Vinarji" so bili v domačem Hardeku od prve do zadnje minute boljši tekmeci, Dolenjcem niso ponudili niti najmanjših možnosti za zmago. Njihova prednost je konstantno naraščala, v prvem polčasu je največ znašala pet golov (16:11 in 17:12). V drugi polovici niso popustili, tekmece iz Novega mesta so vseskozi imeli pod nadzorom, v 43. minuti so povedli s 25:17, lepo prednost pa zanesljivo zadržali do konca dvoboja.

V ormoški zasedbi je bil najbolj učinkovit Rok Žuran z desetimi, v novomeški pa Grega Okleščen in Jaka Jakše s po sedmimi goli.

LIGA NLB, 16. KOLO

Sobota, 17. februarja:
HERZ ŠMARTNO : RIKO RIBNICA 31:36 (17:17)
Kunst 8, Močnik 6; Knavs 7, Vujačić, Skušek in Kovačič po 5.

JERUZALEM ORMOŽ : KRKA 35:30 (17:12)
Žuran 10, Cirar 7; Okleščen in Jakše po 7.

Saša Prapotnik, glavni trener Jeruzalem Ormoža:
"Kljub težavam s poškodbami, smo, takrat ko je to najbolj pomembno, dokazali, da smo prava ekipa. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj naša zmaga ni bil ogrožena od 20 minute naprej. Danes se bomo nekoliko poveselili, od jutri najprej pa razmišljamo o našem naslednjem nasprotniku, Mariboru Braniku."

Jaka Jakše, igralec Krke:
"Tekmo smo začeli dovolj agresivno, a se nam je kmalu vse skupaj začela lomiti. Mislim da smo prehitro in brezglavo zaključevali napade, bilo je kar nekaj zgrešenih strelov, gostitelji pa so nekajkrat potegnili hitro v protinapad in dodobra izrabili našo nezbranost. Zaostanek petih, šestih golov je bilo v drugem delu težko ujeti, kar je privedlo do končnega rezultata. Enostavno nismo bili pravi. To tekmo je potrebno čimprej pozabiti in se pripraviti na naslednji dve, ki sta za nas ključnega pomena za igranje v ligi za prvaka."

Petek, 16. februarja:
LL GROSIST SLOVAN : MARIBOR BRANIK 23:27 (16:13)
Marušič 6, Prevolnik in Novak po 3; Velkavrh 6, Sok 5.

Zoran Jovičić, trener LL Grosist Slovana:
"Zaslužena zmaga Maribora. Mi nismo bili dovolj kvalitetni da bi jih premagali. Danes smo med tekmo izgubili dva igralca, kar se je na koncu poznalo. Najprej je rdeč karton dobil Atanasov, nato je udarec dobil še Šas Serdinšek Ekarta. To je bilo dovolj, da nismo imeli širine. Ampak gremo naprej, fantom nimam kaj zamerit, borili so se maksimalno, ostane nam da treniramo in da na naslednjih tekmah upamo na boljši razplet"

Marko Šibila, Trener Maribora:
"Obe ekipi sta igrali nekako v krču, ker sta se zavedali pomembnosti tekme. Za Slovan je bila to tekma na domačem terenu, na kateri bi jim zmaga pomenila napredek v boju za obstanek. Tekma pa je bila pomembna tudi za nas, kar se je odražalo tudi na igrišču. Kljub vsemu mislim, da je bila tekma pravična in da smo na koncu zasluženo zmagali, čeprav smo v prvem polčasu podlegli pritisku. V drugem polčasu smo nivo igre dvignili na višjo raven in bili bolj kvalitetni."

TRIMO TREBNJE : URBANSCAPE LOKA 25:30 (15:18)
Kotar, Rozman in Ratajec po 4; Šibanc 10, Kavčič 7.

Roman Šavrič, glavni trener Trimo Trebnjega:
"Na tekmi smo poskušali z različnimi kombinacijami, ki smo jih trenirali. Vedeli smo, kje nam preti nevarnosti, vendar tega nismo uspeli preprečiti. Danes tudi naš vratar ni imel dobrega dne. V napadu smo delali preveč napak, tako da lahko rečemo, da so gostje zasluženo zmagali."

Robert Beguš, glavni trener Urbanscape Loke:
"Težka tekma, pravi derbi. Vedeli smo, da bo težka tekma, saj smo vedeli, da bodo igrali na krilih zmage v preteklem kolu. Vendar pa smo se nanje dobro pripravili in kljub njihovi borbenosti uspeli zmagati."

Sreda, 7. marca, ob 19.00:
KOPER 2013 : DOBOVA
LESTVICA