8. 3. 2018

Rokometaši začenjajo drugi del Lige NLB

Trenerji šestih ekip, ki so se uvrstili v Ligo NLB za prvaka so v Centru inovativnega podjeništva NLB predstavili cilje pred začetkom končnice, v kateri bomo prvo tekmo videli v soboto, medtem ko se dan prej začenja tudi boj za obstanek.

Mirko Skoko, trener Krke:

"Čestitke vsem klubom, ki so se uvrstili v Ligo NLB za prvaka, Celju Pivovarni Laško in Gorenju Velenju pa za predstave v Ligi prvakov in Ligi SEHA. Naš preboj med najboljših šest ekip je dokaz dobrega dela vseh v klubu. Vsako sezono premikamo cilje in tudi tokrat je temu tako - s Koprom 2013 in Urbanscape Loko se bomo borili za četrto mesto. Od vseh igralcev pričakujem, da se bodo borili in v njihovem ter svojem imenu zagotavljam, da bomo šli na vsaki tekmi na zmago in, da nobeni ekipi proti nam ne bo lahko."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:

"Z tretjo zaporedno uvrstitvijo v Ligo NLB za prvaka smo izjemno zadovoljni, sploh glede na to, da imamo enega najnižjih proračunov in eno najmlajših ekip, v kateri so skoraj vsi igralci vzgojeni v Škofji Loki. Kljub temu se s tem ne bomo zadovoljili, temveč se bomo normalno pripravljali na vsako tekmo in poskušali vsakič osvojiti dve točki, v kolikor bomo imeli možnost, pa dati priložnost še več mladim igralcem. V tej sezoni smo članski ekipi priključili šest mladincev in enega kadeta, nekateri so se že dokazali, nekateri pa se zagotovo še bodo."

Veselin Vujović, trener Kopra 2013:

"Mislim, da so se vse štiri ekipe, ki so se uvrstile v Ligo NLB z prvaka, zasluženo uvrstile v drugi del, Riko Ribnica pa osvojila prvo mesto. Ribničani se bodo skupaj s Celjani in Velenjčani borili za naslov prvaka, ostali pa za tretje mesto. Branku Tamšetu in Željku Babiću čestitam za odlične predstave v Ligi prvakov, kljub temu, da se niso uvrstili v drugi del, so dobro predstavljali slovenski rokomet in razvijali reprezentante. Nam ostane, da odigramo dobro končnico, afirmiramo mlade igralce, vsem skupaj pa želim vso srečo in naj naslov prvaka osvoji najboljša ekipa."

Siniša Markota, trener Rika Ribnice:

"Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile v Ligo NLB za prvaka - to so ista imena, kot v minuli sezoni, kar pomeni, da se v teh sredinah res dobro dela. Riko Ribnica je s prebojem med najboljših šest izpolnila cilj, ima z osmimi točkami prednosti dobro situacijo, a to še nič ne pomeni. Na vsako tekmo gremo na zmago, kam nas bo to pripeljalo, pa bomo videli."

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:

"Čestitam vsem klubom, ki so se uvrstili v Ligo NLB za prvaka, za ta dosežek so zagotovo trdo delali. Končnica bo zelo zanimiva in vse tekme bodo težke, saj sta Liga NLB in slovenski rokomet na splošno zelo kakovostna. Na vsaki tekmi moraš biti za dve točki dobro pripravljen in to je največji draž tega tekmovanja. Ob tej priložnosti čestitam tudi selektorju Veselinu Vujoviću za zelo dobre predstave na evropskem prvenstvu v rokometu, slovenska reprezentanca je namreč igrala zelo dobro in sem jo z užitkom gledal."

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:

"Pred začetkom Lige NLB sem dejal, da bo verjetno izenačena do konca in tako je tudi bilo, saj se je za uvrstitev v končnico potegovalo osem ekip, uspelo pa je štirim, ki jim za to tudi čestitam. Riko Ribnica je suvereno osvojila prvo mesto, a tudi vsa ostala moštva so prikazala lep in zanimiv rokomet, obenem pa so se znova odlično predstavili številni mladi igralci, kar je plod dobrega dela trenerjev, tako članskih, kot mlajših. Pred nami je deset kol, v katerih bodo prvaka po mojem mnenju odločile tiste tri ekipe ki imajo manj točk. V Ligi NLB je na vsakem gostovanju izjemno težko, proti Celju Pivovarni Laško pa lahko vsaka ekipa z izjemo Gorenja Velenja igra povsem sproščeno. Mi si želimo v cilj priti kot prvaki, je pa to precej lažje reči, kot storiti, a smo pripravljeni na boj."

LIGA NLB ZA PRVAKA

Sobota, 10. marca, ob 19.00:
RIKO RIBNICA : KRKA

Nedelja, 11. marca, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013

Sreda, 21. marca, ob 18.00:
UBANSCAPE LOKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

LIGA NLB ZA OBSTANEK

Petek, 9. marca, ob 18.30:
LL GROSIST SLOVAN : JERUZALEM ORMOŽ

Zoran Jovičić, trener LL Grosist Slovana:

"Pripravljeni smo na Jeruzalem Ormož, čaka nas težka tekma in borba za vsako obrambo in vsak napad."

Sobota, 10. marca, ob 17.00:
MARIBOR BRANIK : HERZ ŠMARTNO

Tadej Sok, igralec Maribora Branika:

"Vsekakor smo razočarani, še posebej po tem kako se je na koncu vse skupaj razpletlo. Kljub kar nekaj nepotrebnim spodrsljajem v tem rednem delu smo na kocu dobili kar nekaj priložnosti ter tako do konca rednega dela bili v igri za napredovanje v končnico za prvaka. Žal se nam na koncu ni izšlo in sedaj je, kar je. To končnico bo potrebno odigrati tako kot treba, z maksimalnim pristopom in ciljem osvojiti čim več točk."

Torek, 13. marca, ob 20.00:
TRIMO TREBNJE : DOBOVA
LESTVICA LIGE ZA PRVAKA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 0 0 0 0 0 0 0 31
2 RK GORENJE VELENJE 0 0 0 0 0 0 0 31
3 RD RIKO RIBNICA 0 0 0 0 0 0 0 31
4 RD KOPER 2013 0 0 0 0 0 0 0 23
5 RD URBANSCAPE LOKA 0 0 0 0 0 0 0 23
6 MRK KRKA 0 0 0 0 0 0 0 21
LESTVICA LIGE ZA OBSTANEK
1 RK JERUZALEM ORMOŽ 0 0 0 0 0 0 0 19
2 RK TRIMO TREBNJE 0 0 0 0 0 0 0 18
3 RK MARIBOR BRANIK 0 0 0 0 0 0 0 18
4 MRD DOBOVA 0 0 0 0 0 0 0 11
5 RD LL GROSIST SLOVAN 0 0 0 0 0 0 0 8
6 RD HERZ ŠMARTNO 0 0 0 0 0 0 0 8