10. 3. 2018

Krimovke s porazom proti Gjöru zaključujejo evropske nastope

Rokometašice Krima Mercatorja na zadnji tekmi glavnega dela evropske Lige prvakinj niso pripravile presenečenja proti aktualnim evropskim prvakinjam. Iz Győra se vračajo s porazom 25:34, ki prinaša konec nastopov v tej sezoni elitnega evropskega tekmovanja.

Začetek tekme bi se za slovenske rokometašice lahko le stežka začel na lepši način. Győr je bil šest minut popolnoma neviden, - Olga Perederiy, Alja Koren in Aneta Benko pa so dosegle čudovite zadetke za 3:0! V šahu so Krimovke držale aktualne evropske prvakinje vse do 22. minute, ko je Nina Zulić dosegla zadetek za takrat sedmo izenačenje, 10:10. S petimi zaporednimi zadetki so domačinke nato ušle in prvi polčas končale pri 17:12.

V drugi polovici tekme so Tigrice znova pokazale svoj trden karakter in nepopustljivost. Miša Marinček je zadela še drugi zadetek prek celotnega igrišča in zmanjšala zaostanek na -4, 23:19. Dvig motivacije je poskrbel, da so ljubljanske rokometašice le nekaj sekund kasneje že napadale za še nižjo razliko, a znova se je pokazala izkušenost evropskih prvakinj. Kljub tretji izključitvi in posledični diskvalifikaciji Szuszane Tomori so vedele kaj morajo postoriti. Izkoristile so tudi kratko in mlado klop Krimovk in ušle na končnih 34:25.

Na prvi tekmi sobotnega rokometnega popoldneva je ruski velikan Rostov-Don z minimalno razliko, 25:24, strl romunsko Bukarešto in si pred četrtfinalom zagotovil drugo štartno izhodišče. Za zadnje mesto med najboljšimi osmimi evropskimi ekipami pa sta se pomerili danski ekipi Midtjyllanda in Nykøbinga. Midtylland je slavil s 24:20 in iz šestega skočil na četrto mesto.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Naša današnja igra je imela rep in glavo, prihajali smo do dobrih priložnostih in jih tudi izkoristili, a v drugem polčasu so bile domače vratarke za nas previsoka ovira. V napadu pa so hitro, včasih tudi preveč z lahkoto, zadevale. Z našo igro smo danes lahko zadovoljni, z realizacijo žal ne. Pošteno smo se borili, ob koncu tekme pa so nam pošle moči in Győr nam je zbežal. Naša skupina je bila res močna in mislim, da se prvim trem lahko kosa le Vardar, ki zapira svoja vrata in morda bodo še zadnjič stopili skupaj."

LIGA PRVAKINJ, DRUGI DEL, ZADNJE, 6. KOLO

Sobota, 10. marca:
GYÖR : KRIM MERCATOR 34:25 (17:12)
Győri: Knedlikova 2, Afentaler 1, Varga, Hansen 2, Gorbicz 2, Pal, Oftedal 11, Althaus, Tomori 1, Groot 7, Broch, Fodor 2, Bodi 5, Puhalak 1, Kiss, Grimsbø.
Krim Mercator: Benko 3, Zrimšek, Abina, Beganović, Stanko 5, Marinček 2, Omoregie 1, Zulić 2, Koren 9, Pandžić, Gregorc, Tsakalou 1, Amon, Perederiy 2.