18. 3. 2018

Urbanscape Loka presenetila Riko Ribnico

Rokometaši Riko Ribnice so v 2. kolu Lige NLB za prvaka gostovali v Škofji Loki, kjer pa so jim domači rokometaši pripravili presenečenje in slavili zmago s 26:24.

Škofjeloška zasedba je dosegla prvo zmago v končnici. Na kolena je položila najboljšo ekipo iz rednega dela državnega prvenstva iz Ribnice, ki je po uvodni zmagi nad novomeško Krko prvič v boju za prvaka ostala praznih rok.

Od prve do zadnje minute se je na parketu dvorane Poden odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Obe ekipi sta se gnali do skrajnih meja in se izmenjavali v vodstvu, gostiteljem pa so v končnici prvega polčasa prvič povedli za dva gola (13:11) in to prednost zadržali do odhoda na veliki odmor (15:13).

V drugem polčasu se je nadaljeval neusmiljen boj za prevlado, izbranci domačega trenerja Roberta Beguša pa so v 47. minuti po golu Matije Vrbinca prvič na dvoboju povedli za štiri gole (22:18). A igralci iz dežele suhe robe se niso predali, šest minut kasneje so skorajda ujeli gostitelje (23:22).

V izjemno razburljivi končnici so Ribničani vseskozi dihali za ovratnik Škofjeločanom, ki pa so vendarle zmogli dovolj moči in znanja za prvo zmago v končnici. Odločilni gol za zmago je pri izidu 25:24 v zadnji minuti prispeval Grega Jamnik za končno zmago s 26:24.

V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Alen Šibanc z devetimi in Aleks Kavčič s šestimi goli, v gostujoči pa je Risto Vujačić dosegel pet zadetkov.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 2. KOLO:

Nedelja, 18. marca:
URBANSCAPE LOKA : RIKO RIBNICA 26:24 (15:13)
Šibanc 9, Kavčič 6; Vujačić 5, Nosan in Kovačič po 4.

Sobota, 24. marca, ob 18.00:
KRKA : GORENJE VELENJE

Prestavljeno:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : KOPER 2013

LIGA NLB ZA OBSTANEK, 2. KOLO:

Petek, 16. marca:
LL GROSIST SLOVAN : MARIBOR BRANIK 26:21 (12:12)
Marušič 7, Sankovič 5; Jerenec 5, Celminš in Velkavrh po 4.

Robert Sankovič, igralec LL Grosista Slovana:

"Glede na to, da se že celo leto lovimo v drugih polčasih, je bil že čas, da ga odigramo, kot se spodobi. Gremo naprej, boj za obstanek bo še dolg in zdaj ni časa za evforijo, ampak za delo."

Andraž Velkavrh, igralec Maribora Branika:

"Menim, da nas je pokopalo preveč nespametnih izključitev v drugem polčasu. Skoraj ves drugi del srečanja smo igrali z igralcem manj in od 35. minute naprej so imeli pobudo gostitelji. Mesec dni nazaj smo jih morda presenetili z igro 7 na 6, a kot kaže, so se tokrat dobro pripravili na nas in ko so si enkrat priigrali prednost petih ali šestih zadetkov, jih enostavno nismo uspeli več ujeti."

HERZ ŠMARTNO : TRIMO TREBNJE 37:34 (19:12)
Strmljan 10, Kunst 8; Rozman, Horžen in Kotar po 8.

JERUZALEM ORMOŽ : DOBOVA 36:31 (19:16)
Čudič 8, Kavčič 6; Zavodnik in Sintič po 6.

LESTVICA LIGE ZA PRVAKA
1 RD RIKO RIBNICA 2 1 0 1 54 49 5 33