31. 3. 2018

V finalu ženskega pokala Zagorje in Krim Mercator

V finalu ženskega pokala, ki bo na sporedu v nedeljo ob 18.00 na Kodeljevem, se bosta pomerila Zagorje in Krim Mercator. Prvo je bilo s 24:19 boljše od Ljubljane, prvakinje pa so s 43:15 ugnale Z'Dežele.

Zagorjanke so tekmo proti Ljubljani začele odlično, hitro povedle s 3:0, a se mlade Ljubljančanke, ki so se prvič uvrstile na zaključni turnir četverice Pokala Slovenije, niso dale in so izbrankam Bojana Voglarja ves čas dihale za ovratnik. Trikrat so prišle zgolj na gol zaostanka, ob polčasu pa so zaostajale za dva. Tudi drugi del igre se je začel zelo podobno, kot prvi - tokrat z delnim izidom 4:0, po katerem so rokometašice Zagorja vodile že s 15:9. 

S požrtvovalnostjo so se Ljubljančanke, ki jih vodi nekdanja odlična rokometašica Nataša Derepasko, vrnile v igro in po golu Eme Hrvatin v 53. minuti znova zaostajale le za gol (18:17). Zmagovalca so tokrat odločile predvsem izkušnje Zagorjank v zadnjih minutah, obenem pa tudi odlična Andrea Perić, ki je bila tudi v ključnih trenutkih zelo razpoložena.

Državne in pokalne prvakinje niso imele težjega dela z ekipo Z'Dežele, s katero so se pomerile v lanskem finalu, saj so vsa vprašanja o zmagovalcu rešile že v prvih minutah prvega polčasa. S hitro igro in uspešnimi napadi so v 12. minuti povedle z 11:3, enajst minut kasneje s 16:6, ob polčasu pa že kar z 20:7. Tudi v drugem delu igre ni bilo nič drugače, prednost Ljubljančank, ki bodo naslov pokalnih prvakinj branile v nedeljo ob 18.00 na tekmi proti Zagorju, je le še naraščala in je v 58. minuti z 42:14 dosegla vrh.

POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE, FINALNI TURNIR, DVORANA KODELJEVO

Polfinale, sobota, 31. marca:
ZAGORJE : LJUBLJANA 24:19 (11:9)
Vrbnjak in Ljepoja po 6; Abina 5, Semrajc, Žabjek in Hrvatin po 3.


Bojan Voglar, trener Zagorja:

"Čestitke puncam, da so zdržale, saj smo igrali praktično z eno postavo. Na začetku smo diktirali dober tempo, takoj povedli in celo tekmo vodili, čeprav smo imeli v igri kar nekaj padcev. V drugem polčasu smo naredili večjo razliko, a namesto, da bi tekmo končali prej, smo naredili preveč tehničnih napak v obrambi, zaradi česar je Ljubljana znižala zaostanek. Kljub temu so tokrat odločile izkušnje in rokometno znanje, ki ga imajo punce trenutno v Zagorju.

Nataša Derepasko, trenerka Ljubljane:

"Tokrat smo premagali sami sebe. Izgubili smo predvsem zaradi igre v prvem polčasu, v katerem je šlo vse prepočasi tako v obrambi, kot v napadu. Zbudili smo se šele v drugi polovici drugega polčasa, a to je premalo za zmago."

KRIM MERCATOR : Z'DEŽELE 43:15 (20:7)
Zulič 9, Stanko in Tsakalou po 7; Vrček 6, Kodele 3.


Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Pokal smo vzeli zelo resno, tudi igralke s klopi so na teren prišle zelo motivirane. Tako da lahko rečem, da je bilo Celju danes težko, saj so moje igralke pokazale zelo dobro predstavo. Jutri gremo na zmago, saj želimo, da pokal ostane doma."
Sebastjan Oblak, trener Z'Dežele:

"Čestitam ekipi Krima Mercatorja, ki je imela trenutno naporen tekmovalni ritem. Ravno v tem smo mi videli priložnost za presenečenje, vendar pa so Krimovke trenutno nedotakljive. Jaz jim čestitam za zmago in jim želim vse najboljše tudi v prihodnji sezoni. Slovenija namreč rabi dobro ekipo v Evropi. Mi smo nekoliko razočarani po današnjem srečanju, vendar moramo to odmisliti in se čim bolje pripraviti na jutrišnje srečanje s Ljubljano, saj vemo, da so dobra ekipa." 

Nedelja, 1. aprila:
TEKMA ZA 3. MESTO (15.30)
FINALE (18.00) - prenos na TV SLO 2