1. 4. 2018

Na Kodeljevem slavje Krima Mercatorja

Na Kodeljevem se je zaključil finalni turnir Pokala Slovenije za ženske, ki ga je po zmagi proti Zagorju v finalu (31:21)) petindvajsetič dobil Krim Mercator. Tretje mesto je pripadlo ekipi Z'Dežele.

Zagorjanke so se v uvodnih petnajstih minutah povsem enakovredno kosale s favoriziranimi krimovkami, v 10. minuti tudi povedle (7:6), v drugi polovici prvega polčasa pa so Ljubljančanke uveljavile vse svoje prednosti na taktičnem in kadrovskem področju ter si ob polčasu priigrale pet golov prednosti (17:12). Izbranke Uroša Bregarja v drugem polčasu niso blestele, bile so predvsem nezbrane pri zaključnih strelih, a razlika v kakovosti je bila odločno na njihovi strani. V ljubljanski zasedbi je bila najbolj učinkovita Alja Koren s sedmimi, v zasavski pa Pia Hren z osmimi zadetki.

Najboljša igralka zaključnega turnirja je postala Tjaša Stanko, najboljša vratarka Miša Marinček, najboljša strelka pa Nina Zulić (vse Krim Mercator) s 14 goli. Rokometašice Krima so še naprej absolutne gospodarice slovenskih rokometnih igrišč - v pokalnem tekmovanju so le dvakrat ostale praznih rok, v letih 1992 in 1998 so bile od njih boljše rokometašice Olimpije, ob tem so še 22-krat slavile v državnem prvenstvu.

Ekipa Z'Dežele se je po lanskem finalu, v katerem je izgubila proti Krimu Mercatorju, tokrat veselila 3. mesta, ki si ga je prislužila po zmagi proti Ljubljani. Ta je bila Celjankam povsem blizu prvih dvajset minut, ko se je prednost ekipe Sebastjana Oblaka začela večati in je po delnem izidu 4:0 v 22. minuti znašala 16:11. Tretjeuvrščena ekipa prvenstva je ves čas tekme držala razliko, največ v 47. minuti (31:24), ko je bil dvoboj praktično odločen. Najboljša strelka celjske ekipe je bila Eleonora Kodele z devetimi goli, Maša Semrajc jih je na drugi strani zbrala sedem.

Bojan Voglar, trener Zagorja:

"Rokometašicam Krima Mercatorja, ki so veljale za absolutne favoritinje, čestitam za naslov pokalnega prvaka - trenutno jim v Sloveniji nihče ne more konkurirati. Mi smo odigrali dve odlični tekmi, lahko rečem, da nad pričakovanj, sploh finale, v katerem smo do zadnjih minut držali razliko štirih, petih golov, zaradi česar lahko dekleta pohvalim za dobro predstavo. Mislim, da smo na tem finalnem turnirju gledali kakovostne tekme in samo upam, da bo slovenski rokomet nadaljeval v tej smeri in, da bo dobil veljavo, ki si jo zasluži."

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Zagorje je danes pokazalo zakaj je druga ekipa v Sloveniji, mi pa nismo bili na najvišji ravni. Kljub vsemu smo po pričakovanju osvojili naslov pokalnega prvaka, kar je najbolj pomembno. Vesel sem, da se ekipa Z'Dežele vrača, da se Zagorje drži, pohvaliti pa moram tudi Ljubljano, našo drugo ekipo, ki si je prvič izborila nastop na finalnem turnirju. Po pokazanem je končna razvrstitev kar realna."

Nedelja, 1. aprila, FINALE:
ZAGORJE : KRIM MERCATOR 21:31 (12:17)
Hren 8, Ljepoja 5; Koren 7, Tsakalou 6.


za 3. mesto:
LJUBLJANA : Z'DEŽELE 30:36 (16:19)
Semrajc 7, Abina in Vučko po 6; Kodele 9, Čerenjak 7.


Nataša Derepasko, trenerka Ljubljane:

"Na tem turnirju sem zadovoljna z našo obrambo, z vsem ostalim pa ne. Imamo še veliko pomanjkljivosti, a imamo mlade rokometašice, s katerimi veliko delamo na tem, da se lahko kosamo s takšnimi ekipami, kot sta Zagorje in Z'Dežele. Že to, da smo prišli na zaključni turnir, je za naš klub velik dosežek, še naprej pa bomo delali tako kot doslej in upam, da bomo prihodnjo sezono prikazali še boljši rezultat."

Sebastjan Oblak, trener Z'Dežele:

"Po težkem porazu proti Krimu Mercatorju, ki mu je sicer težko konkurirati, se ni bilo najlažje zbrati, a smo se pred tekmo dobro pogovorili in analizirali Ljubljano, ki jo dobro poznamo že s prvenstva. Po mojem mnenju je to ena najbolj perspektivnih ekip, ki igra eno lepših iger, zaradi česar Nataši Derepasko čestitam. Današnji rezultat dokazuje, da obe ekipi gojita hitro igro, kar mi je zelo všeč. Po lanskem drugem mestu smo tokrat ovojili tretje, imamo vse možnosti za osvojitev naslova državnih podprvakinj, tako da sem lahko vesel."