2. 4. 2018

Slovenska reprezentanca zbrana v Laškem

Prvi aprilski ponedeljek se je v Laškem zbrala slovenska moška članska reprezentanca, ki bo konec tedna odigrala dve pripravljalni tekmi proti Belorusom.

Izbrana vrsta Slovenije, ki bo aprilske treninge in tekmi izkoristila za čim boljšo pripravo na junijske kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019 proti Madžarski, je znova nekoliko okrnjena - zaradi poškodb v Laškem ni Marka Bezjaka, Klemna Ferlina, Mateja Gabra in Nika Henigmana, zaradi česar je moral selektor Veselin Vujović nekoliko spremeniti seznam rokometašev, ki šteje 23 imen. Težave s kolenom ima z zadnje tekme Sportinga tudi Matevž Skok, ki bo pod nadzorom reprezentančne zdravstvene službe opravil dodatne preglede.

Slovenija se bo ta vikend dvakrat pomerila proti Belorusiji, deseti ekipi evropskega prvenstva, s katero se je doslej pomerila na devetih tekmah, na katerih so šestkrat zmagali, enkrat remizirali in dvakrat izgubili. Nazadnje sta se moštvi pomerili na svetovnem prvenstvu v Dohi, kjer je naša izbrana vrsta zmagala s 34:29.

Jure Dolenec:

"Dobro je spet videti reprezentančne soigralce, žal mi je le, da nekaterih zaradi poškodb ni z nami, a to je normalno, saj so sezone dolge, tekem pa veliko. Vesel sem, da imamo znova na voljo tak teden, v katerem bomo lahko delali samo na naši igri, zazrli vase in poskušali vse dvigniti na še višjo raven. Na ta način se bomo zagotovo čim bolje pripravili na kvalifikacije proti Madžarski, izjemno pomembne za prihodnja leta, v katerih nas čaka ogromno dela. Temelje za to moramo postaviti že zdaj."

Vstopnice za tekmo v Trbovljah (7. april ob 18.00) so naprodaj v trgovini RSH d.o.o. v Trbovljah (računalniška trgovina v bivši blagovnici spodaj – Ulica 1. junija 3, Trbovlje) vsak dan od ponedeljka do petka med 7.00 in 16.00. Za navijače iz oddaljenih mest bo organizator tekme RD Rudar Trbovlje omogočil predprodajo preko naročila na e-pošto društva (rdrudar.trb@gmail.com) ob minimalnem naročilu vsaj 10 vstopnic. Ob naročilu je potrebno navesti ime, priimek in naslov plačnika, število vstopnic in kontaktni telefon.

Za tekmo v Laškem (8. april ob 18.00) si lahko vstopnice zagotovite prek te neposredne povezave ter vseh ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte, vključno z bencinskimi servisi OMV, ekskluzivnimi prodajalci v tej panogi. 

Za obe tekmi je cena vstopnice v predprodaji 8 EUR, na dan tekme pa 10 EUR. 

ČLANI, PRIPRAVLJALNI TEKMI

Trbovlje, sobota, 7. aprila, ob 18.00:
SLOVENIJA : BELORUSIJA

Laško, nedelja, 8. aprila, ob 18.00:
SLOVENIJA : BELORUSIJA