6. 4. 2018

Kapetan proti Belorusom obljublja boj na zmago

Slovensko moško člansko reprezentanco le še en dan loči do prve tekme proti Belorusom, ki bo na sporedu jutri ob 18.00 v Trbovljah. Druga bo dan kasneje v Laškem, obe pa si boste ljubitelji rokometa lahko ogledali v neposrednem prenosu na Facebooku Rokometne zveze Slovenije.

Izbranci Veselina Vujovića so od ponedeljka v Laškem opravili sedem treningov, na katerih so se lotili tudi že postavljanja kombinacij za kvalifikacije z svetovno prvenstvo 2019 proti Madžarom, katerim so povsem podrejene tokratne priprave. Poleg dela v dvorani Tri lilije so se lotili tudi analize junijskih tekmecev, ki bodo v Siofoku ta vikend odigrali dve tekmi proti Avstriji in Braziliji.

Dobra novica je tudi stanje Matevža Skoka, ki si je na Portugalskem poškodoval koleno in pod budnim očesom reprezentančne zdravstvene službe v Sloveniji opravil dodatne preiskave s pregledom z magnetno resonanco. Ta je pokazala, da poškodba ni hujše narave, tako da bo lahko 31-letni vratar v nekaj dneh znova treniral povsem normalno, do takrat pa bo nadaljeval s treningom po prilagojenem programu, ki ga je izvajal tudi v Laškem.

Vid Kavtičnik, kapetan Slovenije:

"Ta reprezentančni teden smo vzeli kot resno pripravo na kvalifikacije za svetovno prvenstvo proti Madžarski, na treningih uigravali stare kombinacije ter seveda poskusili z novimi, saj v juniju časa za to ne bo veliko. Za to nam prav prideta tudi obe tekmi proti Belorusom, na katerih bomo šli na zmago. V ekipi nas je veliko, nekaj je novih, oziroma mlajših obrazov, ki bodo zagotovo dobili minutažo in pokazali iz katerega testa so. Tako v Trbovljah, kot v Laškem, bomo poskušali vzpostaviti igro, ki nam bo koristila proti Madžarom."

Za tekmo v Trbovljah (7. april ob 18.00) je ostalo še nekaj vstopnic, ki bodo naprodaj tudi pred začetkom dvoboja na blagajni pred dvorano.

Za tekmo v Laškem (8. april ob 18.00) si lahko vstopnice zagotovite prek te neposredne povezave ter vseh ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte, vključno z bencinskimi servisi OMV, ekskluzivnimi prodajalci v tej panogi. Vstopnice bodo na voljo tudi pred tekmo na blagajni dvorane Tri lilije.

Za obe tekmi je cena vstopnice v predprodaji 8 EUR, na dan tekme pa 10 EUR. 

ČLANI, PRIPRAVLJALNI TEKMI

Trbovlje, sobota, 7. aprila, ob 18.00:
SLOVENIJA : BELORUSIJA


Laško, nedelja, 8. aprila, ob 18.00:
SLOVENIJA : BELORUSIJA