12. 4. 2018

Na poti do EP 2020 Nizozemska, Latvija in Estonija

Slovenska moška članska reprezentanca je dobila tekmece za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2020, ki bo potekalo v Avstriji, na Norveškem in Švedskem. To so Nizozemska, Latvija in Estonija.

Naša reprezentanca se je s tekmeci na poti do EP 2020 doslej pomerila petkrat - trikrat z Estonijo in dvakrat z Latvijo, prav vsakič je bila uspešna, medtem ko se z Nizozemsko še ni pomerila. Na evropsko prvenstvo, Slovenija bo lovila svojo dvanajsto uvrstitev, se bosta prebili prvi dve reprezentanci vsake skupine in štiri najboljše tretjeuvrščene.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Prvič bo na evropskem prvenstvu nastopilo 24 moštev in s tem je tudi nov sistem žreba. V naši skupini smo zagotovo favoriti mi in ne bi bilo korektno, če bi rekli kakorkoli drugače. Iskreno ne poznam dobro rokometa v teh državah, saj niso del skupine ekip, na katere ponavadi mislimo in spremljamo, morda z izjemo Nizozemske, ki vedno bolj napreduje. Slovenija ne bi smela imeti težav z uvrstitvijjo na EP 2020."

Vid Kavtičnik, kapetan Slovenije:

"Dobili smo zelo premagljive tekmece, ki so na papirju morda slabši, a bomo morali vseeno na vsaki tekmi dati vse od sebe in si ne privoščiti nobenega podcenjevanja. Naš edini cilj je prvo mesto in uvrstitev na evropsko prvenstvo, čeprav moramo najprej z mislimi ostati pri kvalifikacijah za SP 2019 proti Madžarski, saj si želimo nove uvrstitve na svetovno prvenstvo, ki nam lahko prinese tudi preboj ali kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu."

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE

Skupina 1: Nemčija, Poljska, Izrael, Kosovo.
Skupina 2: Hrvaška, Srbija, Švica, Belgija.
Skupina 3: Makedonija, Islandija, Turčija, Grčija.
Skupina 4: SLOVENIJA, Nizozemska, Latvija, Estonija.
Skupina 5: Belorusija, Češka, BiH, Finska.
Skupina 6: Francija, Portugalska, Litva, Romunija.
Skupina 7: Madžarska, Rusija, Slovaška, Italija.
Skupina 8: Danska, Črna gora, Ukrajina, Ferski otoki.

RAZPORED TEKEM

24./25. oktober 2018: Slovenija : Latvija
27./28. oktober 2018: Estonija : Slovenija
10./11. april 2019: Nizozemska : Slovenija
13./14. april 2019: Slovenija : Nizozemska
12./13. junij 2019: Latvija : Slovenija
15./16. junij 2019: Slovenija : Estonija