17. 4. 2018

Gams prevzema mesto športnega direktorja Gorenja Velenja

Rokometni klub Gorenje Velenje je svoje vrste okrepil na strokovnem področju. V prihodnje bo naloge športnega direktorja, ki ga klub iz Šaleške doline v zadnjem obdobju ni imel, opravljal Janez Gams.

Diplomirani pravnik v velenjskem klubu ni nov obraz, saj je privržence črno-rumenih še v minuli sezoni kot venomer borbeni in nepopustljivi rokometaš navduševal na igrišču. V dresu Gorenja Velenja je odigral sedem sezon (2010-2017), pred tem pa je bil član slovenjegraškega kluba, kjer je tudi začel svojo igralsko športno pot.

Vodstvo RK Gorenje Velenje, katerega bosta poleg Gamsa še naprej tvorila predsednik Milan Meža in direktor Rok Bizjak, si bo prizadevalo, da klub vztraja na začrtani poti prehoda v enega izmed vodilnih slovenskih razvojnih centrov za mlade rokometne upe. Novo (višje) poglavje bo omenjena strategija, zastavljena pred dobrima dvema letoma, dobila že v prihodnji sezoni, ko bodo članskemu moštvu priključeni številni mladi obetavni rokometaši iz lastne rokometne šole.

Rok Bizjak, direktor RK Gorenje Velenje:
"Janez Gams je zelo korekten, delaven in ima precej izkušenj tako na igrišču kot tudi ob njem, zato me veseli dejstvo, da smo se dogovorili za sodelovanje. Verjamem, da bo to precejšnja dodana vrednost za naš klub in da bomo tako še lažje sledili našim začrtanim dolgoročnim ciljem. Pomembno je, da imamo v klubu ljudi, ki živijo s klubom in jim ta veliko pomeni. Janez je absolutno eden takšnih."

Janez Gams, novi športni direktor RK Gorenje Velenje:
"V RK Gorenje Velenje sem preživel najlepši del svoje igralske kariere, zato sem izjemno vesel in počaščen, da bom lahko klubu pomagal tudi v novi vlogi. Zavedam se, da je naloga izjemno odgovorna in da je pred mano velik izziv. Izkazano zaupanje kluba želim upravičiti v polni meri. Prepričan sem, da lahko skupaj s trenerji, ob podpori navijačev ter podpornikov kluba, spišemo uspešno zgodbo. Velik poudarek bom namenil nadaljnjemu kakovostnemu delu v mlajših selekcijah kluba. Pri članski ekipi je glavni kratkoročni cilj vsekakor uspešen zaključek te sezone in dokončna sestava ekipe za naslednjo sezono. Prepričan sem, da bo ekipa na naslednjih preizkusih pokazala pravi značaj in se dvignila iz rezultatske krize. Zavedam se, da je v tej situaciji najteže igralcem in strokovnemu vodstvu, zato je moja naloga, da jim nudim ustrezno podporo. Verjamem, da se bo njihov trud, ob podpori zvestih navijačev, na koncu poplačal."