11. 5. 2018

Gros in Stanko med najboljšimi v Evropi

Evropska rokometna organizacija je predstavila All-Stars ekipo te sezone Lige prvakinj, v katero sta se uvrstili kar dve slovenski reprezentantki.

Med najboljše v Evropi sta se po mnenju navijačev, medijev ter strokovnjakov uvrstili Ana Gros, ki je prepričljivo postala najboljša desna zunanja ter Tjaša Stanko kot najboljša mlada igralka Lige prvakinj 2018/19. Kapetanka slovenske reprezentance, ki se je z Metzom prebila v četrtfinale tega tekmovanja, je na 14 tekmah zabila 74 zadetkov, medtem ko jih je Tjaša Stanko v dresu Krima Mercatorja na dvanajstih tekmah 55.

ALL-STAR EKIPA LIGE PRVAKINJ 2018/9

Vratarka: Kari Aalvik Grimsbø (NOR) - Györi Audi ETO KC
Levo krilo: Siraba Dembele (FRA) - Rostov-Don
Leva zunanja: Cristina Neagu (ROM) - CSM Bucuresti
Srednja zunanja: Veronica Kristiansen (NOR) - FC Midtjylland
Krožna napadalka: Dragana Cvijić (SRB) - HC Vardar
Desna zunanja: Ana Gros (SLO) - Metz Handball
Desno krilo: Iuliia Managarova (RUS) - Rostov-Don
Obrambna igralka: Zsuzsanna Tomori (MAD) - Györi Audi ETO KC
Mlada igralka: Tjaša Stanko (SLO) - Krim Mercator
Trener: Ambros Martin (ŠPA) - Györi Audi ETO KC

Obe reprezentantki bosta nagrado prejeli na zaključnem turnirju, ki bo ta vikend potekal v Budimpešti in na katerem bo slovenske barve kot edina igralka zastopala Barbara Lazović, ki se bo z Vardarjem v polfinalu v soboto ob 18.00 pomerila proti Rostovu-Donu. Na prvi tekmi bo kot tehnična delegatka prisotna tudi nekdanja reprezentantka in direktorica ženskih članskih reprezentanc Anja Frešer.