7. 6. 2018

Celjski klub z novim direktorjem

Upravni odbor RK Celje Pivovarna Laško je na včerajšnji redni seji obravnaval več točk, med katerimi je bila za prihodnost kluba najbolj zanimiva imenovanje novega direktorja. To je postal Rok Plankelj.

Po lanskem odhodu Gregorja Planteua v upravo Mercatorja, je na prošnjo takratnega predsednika kluba, Bojana Cizeja in takratnega podpredsednika kluba, Jerneja Smisla, začasno vodenje kluba prevzela Saša Lešek.

Novega direktorja pa je klub našel v lastnih vrstah, torej med člani Upravnega odbora (UO), kjer je bil bodoči direktor pred časom imenovan za enega izmed treh podpredsednikov UO. Na včerajšnji seji je UO soglasno potrdil predlog ter Roka Planklja, ki bo z delom na novem položaju začel 1. julija 2018, imenoval za direktorja kluba. 

Rok Plankelj ima dolgoletne izkušnje iz gospodarstva in je do sedaj vodil regijsko in vertikalno prodajo v družbi Telekom Slovenije, bil v številnih projektnih odborih znotraj nje, s poudarkom na prodaji in vodenju večjih timov. Hkrati je velik ljubitelj športa ter bivši rokometaš.

"Zahvaljujem se za zaupanje, ki mi ga je izkazal UO kluba z včerajšnjo potrditvijo na mesto direktorja RK Celje Pivovarna Laško. Gre za športno inštitucijo, ki ji v slovenskem prostoru skorajda ni para, veliko prepoznavnost in uspešnost pa dosega tudi v evropskem merilu. Pred nami je zanimivo obdobje v katerem bomo krepili prepoznavnost blagovne znamke, nadgradili razvoj ostalih poslovnih modelov, ki bodo krepili prihodke kluba, kot so npr. digitalizacija in nove tehnologije, seveda pa želimo nadaljevati in nadgraditi tudi športno uspešnost, kolikor je to še mogoče. Velik poudarek v prihodnje bomo dajali razvoju mladih rokometašev in poizkušali vzpostaviti rokometno akademijo, za katero imamo v Celju odlične pogoje. Prav tako bi želel, da ožja in širša lokalna skupnost prepozna potencial, ki ga šport in naš klub lahko ponudi, z roko v roki pa verjamem, da lahko skupaj naredimo velike korake na tem področju," je ob imenovanju dejal Rok Plankelj.