28. 6. 2018

Andraž Kete nova okrepitev Gorenja Velenja

Članskemu moštvu RK Gorenje Velenje dodajajo še zadnje kamenčke v igralskem mozaiku za prihodnjo sezono. Del slednjega bo tudi Andraž Kete (188 cm, 1992), ki bo zapolnil prazno vrzel na mestu organizatorja igre. Primorec je s črno-rumenimi sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

Kete je prve rokometne korake napravil v Ajdovščini. S 15 leti je v matičnem klubu v tedanji 1. B ligi prvič okusil tudi igranje na članski ravni. Poleti 2011 je prestopil v vrste Slovana, s katerim se je v sezoni 2012/13 prebil med slovensko klubsko elito. Z ljubljanskim klubom je tam nastopal dve sezoni, nato za sezono okrepil škofjeloški Urbanscape, zadnji dve leti pa preživel pri mariborskem Braniku. V prejšnji sezoni se je z njim dokopal do srebrne medalje v pokalnem tekmovanju, medtem ko so vijolični sezono državnega prvenstva obakrat zaključili na sedmem mestu.
26-letnik je sedma okrepitev moštva iz Šaleške doline. Minute na mestu srednjega zunanjega rokometaša si bo delil s štiri leta mlajšim Aleksom Kavčičem, ki je v Gorenje Velenje prestopil iz škofjeloškega prvoligaša. Poleg slednjega so ekipo okrepili še David Miklavčič, Emir Taletović, Vidl Levc, Miha Kavčič in Hrvat Vlado Matanović.
 
Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
"Po odhodu Ovnička smo se odločili za sodelovanje z igralcem, ki ima na slovenskih prvoligaških igriščih že ogromno izkušenj. Pomemben dejavnik pri odločitvi je bil tudi Andražev značaj, način razmišljanja in njegova kakovostna igra v obrambi. Je neizprosen borec in želimo si, da borben duh v bodoče krasi našo celotno ekipo. Verjamem, da bo v novi sezoni s čvrsto igro na obeh straneh igrišča predstavljal pomemben del naše osvežene in pomlajene podobe članskega moštva."

Andraž Kete, okrepitev RK Gorenje Velenje:
"Na mizi sem imel nekaj ponudb, a ko je prišel klic Gorenja Velenja nisem okleval. Hitro smo našli skupen jezik. Prihajam v klub, ki se venomer bori za najvišja mesta v domačih tekmovanjih. Mislim, da je to edino pravilno in da bo tako tudi v novi sezoni. Mesto Velenje in navijači si to zaslužijo!"