4. 7. 2018

Gorenje Velenje okrepil tudi mladi Luka Logar

Rokometni klub Gorenje Velenje bo v novo člansko sezono vstopil z osveženo in pomlajeno zasedbo. Del te bo tudi vratar mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij Luka Logar (186 cm, 2000). Obetavni Primorec je klubu iz Šaleške doline obljubil štiriletno zvestobo. 

Logar je celotno dosedanjo športno pot preživel v vrstah izolskega kluba, s katerim je v sezoni 2016/17 nastopil na finalnem turnirju kadetskega državnega prvenstva, še kot starejši deček A pa dve sezoni poprej prvič zaigral tudi za tedanje člansko prvoligaško moštvo. Novinec v črno-rumenem dresu je lansko poletje s kadetsko reprezentanco na evropskem olimpijskem festivalu mladih v madžarskem Györu osvojil srebrno medaljo, to poletje pa se nahaja med kandidati za nastop na evropskem prvenstvu do 18 let, ki bo potekalo na Hrvaškem. 

Na treningih pod vodstvom Zorana Jovičića si bo Logar že v novi sezoni skušal prislužiti članske minute med vratnicama črno-rumenih, za katere se bo boril s črnogorskim vrstnikom Miljanom Vujovićem ter povratnikom v matični klub Emirjem Taletovićem. Poleg tega bo Logar zastopal tudi barve klubske mladinske ekipe, ki je v minuli sezoni s srebrom v državnem prvenstvu poskrbela za izreden uspeh, ogrodje uspešne generacije pa bo moštvo tvorilo tudi v novi sezoni.  

Janez Gams, športni direktor Gorenja Velenja:
"Veseli nas, da bo v našem klubu športno pot nadaljeval tudi eden najobetavnejših slovenskih vratarjev svoje generacije. Luka je v preteklosti dokazal, da je zelo delaven in željan novih znanj, to pa od njega pričakujemo tudi v Velenju. Je naša investicija za prihodnost. Že letos bo dobil priložnost, da si tudi v članski ekipi izbori svoje mesto. Prepričan sem, da ga bosta zagnanost in trdo delo pripeljala do ciljev, ki si jih želi."

Luka Logar, okrepitev RK Gorenje Velenje:
"Želim si, da na moji rokometni poti ob pravem času stopim stopničko višje in se preizkusim v večjem klubu. Prepričan sem, da je Gorenje Velenje po matičnemu klubu zame trenutno najboljša možnost v Sloveniji. Veselim se izzivov, ki me čakajo. S številnimi bodočimi soigralci iz mladinske ekipe se dobro poznam že iz reprezentance. Z vsemi smo se tam odlično razumeli in ne dvomim, da bo tako tudi po mojem prihodu v Velenje. Rad bi se zahvalil klubu iz Izole za vso pomoč na dosedanji športni poti in pri prestopu v Gorenje Velenje. V vsakem trenutku so mi vsi delavci v klubu nudili največ, kar so lahko, za kar jim bom večno hvaležen."