9. 8. 2018

Kadeti evropsko prvenstvo začeli s porazom proti Švedski

Slovenska moška kadetska reprezentanca je na prvi tekmi evropskega prvenstva v Varaždinu morala priznati premoč vrstnikom iz Švedske, ki so bili boljši z 29:21.

Švedska izbrana vrsta je v prvo tekmo v skupini D vstopila bolj odločno, saj so tekmeci naših vodili od prve minute dalje. Hitro so prišli do prednosti dveh golov (2:0), ki so jo do konca prvega polčasa le še povišali na 17:11.

Reprezentanti Švedske so bolje nadaljevali tudi po odmoru in v prvih minutah drugega polčasa prišli do najvišje prednosti na tekmi (20:11). Sledile so dobre minute naših rokometašev, ki so se uspeli približati na 14:20, vendar sta nato obe ekipi prihajali do izmeničnih zadetkov in Slovenci se niso uspeli približati na manj kot pet golov zaostanka. V zadnjih petnajstih minutah obračuna je odlično branil švedski vratar Fabian Norsten in njegova reprezentanca se je razveselila prve zmage na turnirju z 29:21. Najboljši strelec naše reprezentance je bil Nik Cirovič, ki je šestkrat uspešno zadel, Matic Košec pa je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Popravni izpit Slovence čaka v petek, ko se bodo ob 14.30 pomerili proti Poljski.

KADETI, EVROPSKO PRVENSTVO

PRVI DEL, SKUPINA D

1. kolo, četrtek, 9. avgusta:

SLOVENIJA : ŠVEDSKA 21:29 (11:17)

Slovenija: Drobež 2, Grbič 2, Budja, Blagotinšek 1, Šiško, Grmšek, Košec 5, Cirovič 6, Pipp, Glavan, Jezernik 3, Tajnik, Kljun, Grobelnik 1, Rakita 1, Juričan.

VEČ O TEKMI