15. 9. 2018

Velenjčani do prve zmage v Ligi NLB

Rokometaši Gorenja Velenja so na tekmi 2. kola Lige NLB gostili Krko in po porazu na prvi ligaški tekmi tokrat vknjižili zmago (31:23).

Krka, ki je v prvem krogu remizirala, je tokrat v drugem polčasu morala priznati premoč favoriziranemu Velenju. To je popravilo vtis po porazu v prvem krogu, ko so izgubili v Ormožu.

Prvi polčas je bil precej izenačen, o čemer priča tudi neodločen rezultat po 30 minutah igre. Vsako moštvo je sicer enkrat pobegnilo na tri gole razlike, najprej so za tri gole povedli Novomeščani v deveti minuti (5:2), potem pa Velenjčani v 25. (13:10), a je nasprotnemu moštvu obakrat razliko uspelo hitro izničiti. Ob polčasu je bil izid 14:14.

Gostitelji so potem na začetku drugega polčasa takoj povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. V 40. minuti so, potem ko gostje pet minut niso zadeli, vodili za pet golov (21:16). Krka je nato sicer zadela trikrat zaporedoma, a več od tega ni zmogla. V 53. minuti so Velenjčani vodili za sedem (27:20). Gostje do konca tekme poraza niso ublažili, še več, Velenjčani so prednost le še povečali na osem zadetkov.

Pri Velenju, kjer so se skoraj vsi igralci vpisali med strelce, je s sedmimi goli izstopal Matic Verdinek, šest jih je dodal Domen Tajnik, pet pa Aleks Kavčič. Pri Krki je sedem golov dosegel Jaka Jakše.

LIGA NLB, 2. KOLO

Nedelja, 16. september:
GORENJE VELENJE : KRKA 31:23 (14:14)
Verdinek 7, Tajnik 6; Jakše 7, Rašo, Pršina, Irman in Florjančič po 3.


Matic Verdinek, igralec Gorenja Velenja: 

"Če bi imel možnost ocene od 1 do 10, bi bila ocena za današnjo tekmo sedem. Začeli nismo tako, kot smo se dogovorili, v obrambi smo bili preslabi. Mislim da to ni bil naš nivo igre in upam, da bomo naslednjo tekmo začeli bistveno bolje. V nadaljevanju smo le strnili obrambo, je pa tudi Krka na nek način izgubila rdečo nit v napadu, kar smo izkoristili in zasluženo zmagali."
 
Luka Klemenčič, igralec Krke: 

"Škoda za današnji poraz, čeprav mislim, da smo tekmo kljub temu, da ekipa ni igrala v popolni postavi, začeli dobro. Do polčasa smo bili še nekako enakovreden tekmec gostiteljem, potem pa se je naša igra raztrgala in domačini so izkoristili naše napake ter zasluženo zmagali."

Že odigrano:
DOL TKI HRASTNIK : SVIŠ IVANČNA GORICA 23:19 (11:8)
Ajdari 9, Koprivc 4; Košir Matic 6, Košir Matej 3.


Amal Ajdari, igralec Dol TKI Hrastnik: 

"Derbi novincev v Ligi NLB je opravičil ime derbija. Z odlično obrambo, na čelu z vratarjem Nunčičem, smo uspeli zaustaviti njihov napad, sami pa smo uspešno prebijali njihovo obrambo. Vedeli smo, da bo težka tekma, ampak v odločilnih trenutkih smo ohranili zbranost in ob vzpodbudi glasnih navijačev sta prvi točki ostali doma. Smo ekipa, ki bo še marsikomu v Ligi NLB delala preglavice."

Matic Košir, igralec SVIŠ Ivančne Gorice:

"Na današnjem srečanju je bila obramba na solidnem nivoju, vendar v napadu nismo bili pravi. 19 golov je premalo, da bi iz Hrastnika odšli z dvema točkama. Čim hitreje moramo pozabiti na ta poraz in se zbrati za prihajajoči domači tekmi, iz katerih želimo iztržiti čim več."

TRIMO TREBNJE : JERUZALEM ORMOŽ 21:18 (13:8)
Cirar 6, Kotar 5; Čudič 7, Vujović 5.


Urh Brana, igralec Trimo Trebnjega:

"Srečanje proti Jeruzalem Ormožu je bilo zelo težko, vendar najbolj pomembno je, da sta dve točki ostali doma. Skozi celotno srečanje smo igrali borbeno in kljub temu, da so se nam gostje približali, nismo popustili. Čestital bi vsem soigralcem za zmago."

Bojan Čudič, igralec Jeruzalem Ormoža:

"Za nami je trda in borbena tekma, ki so jo domačini zasluženo dobili. V prvem polčasu smo domačim rokometašem pustili nekaj lahkih zadetkov, s katerimi so nam ušli. V drugem delu srečanja smo prednost sicer izničili, a porabili preveč moči za končno slavje. Na tekmi se nam je poškodoval tudi Rok Žuran, manjkal pa nam je Tilen Kosi."

RIKO RIBNICA : DOBOVA 30:21 (17:15)
Knavs in Setnikar po 6; Markušić 9, Bura 5.


Nosan Mitja, kapetan Riko Ribnice: 

"Po zelo slabem začetku je bil naš trener primoran vzeti minuto odmora, kar je pozitivno vplivalo na našo zbranost in v nadaljevanju smo pokazali našo pravo igro. Ko smo začeli igrati v obrambi, smo prišli do nekaj lahkih zadetkov ter odšli na odmor z dvema goloma prednosti. V drugem delu smo nadaljevali v enakem tempu in na koncu zasluženo zmagali. Zahvalil bi se podpori navijačev, ki nas dvignejo vedno, ko je to najbolj potrebno, zato si želim, da bo tako tudi v prihodnje."

Matevž Kunst, igralec Dobove:

"V prvem polčasu smo igrali tako, kot smo se dogovorili, zato je bila Riko Ribnica dejansko nemočna. V nadaljevanju smo začeli grešiti lahke strele, poleg tega pa je bil njihov vratar zelo razpoložen. Na koncu srečanja smo iz izenačene tekme prišli do zaostanek 9 golov. Smo mlada ekipa in imamo vzpone ter padce. Tokrat je bil padec prevelik, da bi se uspeli pobrati. Vsi smo razočarani, saj smo pričakovali več. V ponedeljek začnemo s pripravami na novega nasprotnika, Gorenje Velenje, ki ga pričakujemo v domači dvorani."

MARIBOR BRANIK : KOPER 2013 23:20 (12:9)
Žabić 8, Medved 4; Krečič 6, Bratkovič 5.

STATISTIKA

Žan Šol, igralec Maribor Branika: 

"Trdo smo delali skozi celotne priprave in kot kaže tudi zelo uspešno. Kljub precejšnji spremembi v igralski zasedbi pred sezono, smo se dobro ujeli, kar smo pokazali že na prvi tekmi v Dobovi. Koper se je še enkrat več pokazal za težkega in kakovostnega nasprotnika, a smo z borbeno in moštveno igro na koncu zasluženo zmagali. Vesel sem, da sem se uspešno vrnil po težki poškodbi kolena, a se zavedam da bo potrebno vložiti še veliko truda, da preprečim to da se poškodba ne bi ponovila in da nadaljujem s še boljšimi predstavami."

Peter Mičović, trener Kopra 2013:

”Danes v ekipi ni bilo prave energije. Maribor Branik nas je presenetil s taktično počasno igro. V naši igri se je opazila nervoza, saj nismo našli pravega odgovora na tako igro Mariborčanov. Fante, ki so bili pod velikim pritiskom, kar se je kazalo pri strelih na gol, sem poskušal pomiriti, vendar neuspešno. Nervoze smo se uspeli utresti šele proti koncu tekme, ko je bilo za preobrat že prepozno.”

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA 33:28 (18:11)
Kodrin 5, Bećiri in Nenadić po 4; Šianc in Jesenko 5.


Aljaž Panjtar, vratar Celja Pivovarne Laško: 

"Odločno in zbrano smo začeli srečanje ter hitro prišli do vodstva in razlike, ki smo jo višali vse do 45. minute. Nato se nam je zgodil nekakšen padec v igri, nekaj napak in nezbranosti, tako da so se gostje približali na pet zadetkov. Škoda, lahko bi zmagali za več, glede na igro smo si to morda tudi zaslužili, ampak pristop je bil kljub temu pravi. Vsi smo si želeli prikazati dobro igro, prebili smo led in pozitivno lahko pričakujemo nedeljsko tekmo v Ligi prvakov."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:

"Za zmago proti Celju Pivovarni Laško je potrebno odigrati dva dobra polčasa, mi pa smo dobro odigrali samo drugega. Čestitam Celju in mu želim veliko sreče v Ligi prvakov."
LESTVICA
1 RK MARIBOR BRANIK 2 2 0 0 51 43 8 4
2 RD RIKO RIBNICA 2 1 1 0 57 48 9 3
3 RK GORENJE VELENJE 2 1 0 1 51 45 6 2
4 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1 1 0 0 33 28 5 2
5 RK DOL TKI HRASTNIK 2 1 0 1 46 44 2 2
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 1 0 1 43 42 1 2
7 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 1 0 1 40 41 -1 2
8 RK TRIMO TREBNJE 2 1 0 1 40 42 -2 2
9 RD URBANSCAPE LOKA 2 1 0 1 53 56 -3 2
10 MRK KRKA 2 0 1 1 50 58 -8 1
11 RD KOPER 2013 1 0 0 1 20 23 -3 0
12 MRD DOBOVA 2 0 0 2 44 58 -14 0