29. 9. 2018

Slovenke v Celju izgubile proti Srbkinjam

Slovenske rokometašice so v sklopu tedna EHF odigrale drugo medsebojno tekmo s Srbkinjami. Po sredinem zmagoslavju v Kočevju so v Celju morale priznati premoč tekmicam in izgubile s 27:35.

Tekma med Slovenijo in Srbijo je bila le del bogatega današnjega programa v kultni celjski dvorani Golovec, pred reprezentančno tekmo so na veliko sceno stopile tudi nekdanje najboljše rokometašice od slovenske osamosvojitve naprej in punce letnika 2004 in 2005. 

Dekleta letnikov 2004 in 2005 so s turnirjem odprle sobotno dogajanje. Turnir, na katerem so nastopale tri ekipe, je potekal pod donatorstvom podjetja Don Don. Za sodelovanje in pomoč se jim zahvaljujemo. 

Na dogodku "slovo legend", ki ga je organizirala Rokometna zveza Slovenije, so se gledalci lahko naslajali nad potezami številnih najboljših dam slovenskega rokometa, kot so Deja Doler, Anja Frešer, Katja Kurent Tatarovac, Branka Mijatović, Simona Šturm, Olga Čečkova, Ina Dolgun, Sergeja Stefanišin in mnoge druge. Izid s tega dvoboja ni bil v ospredju, bolj druženje in pozornost ter zahvala za njihov prispevek za slovenski rokomet.

Na reprezentančni tekmi so bile izbranke Uroša Bregarja v prvem polčasu v podrejenem položaju, njihove tekmice iz Srbije so jih zasenčile v vseh prvinah rokometne igre. Po polovici tekme je bilo jasno, da se jim bodo Srbkinje oddolžile za sredin poraz na Kočevskem, saj so Slovenke zaostajale za sedem golov (11:18).

Slovenske rokometašice, ki so v tem tednu opravile prvi del priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji med 29. novembrom in 16. decembrom, v drugem polčasu niso zmogle tekme postaviti na glavo, izkušene Srbkinje so jih vseskozi nadzorovale in na koncu tudi zasluženo zmagale.

V domači reprezentanci je bila strelsko najbolj učinkovita Ana Gros z devetimi goli, šest jih je prispevala Nina Zulić, štiri pa Tjaša Stanko.

ČLANICE, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Celje, sobota, 29. septembra:
SLOVENIJA : SRBIJA 27:35 (11:18)
Slovenija: Zec, Korenić, Ferfolja, Kodele, Gros 9, Kranjc, Žabjek, Stanko 4 Abina, Čajko, Koren 6, Barič 3, Čajko 1, Zulić 6, Beganović 1, Vučko, Vojnović, Ahlin, Pišek.
Srbija: Radosavljević 1, Krpež Šlezak 9, Trifunović, Lekić 7, Lavko 6, Tomković, J. Agbaba, Janjušević 2, T. Radojević, Pop-Lazić 3, D. Radojević 3, Tomašević, Nikolić 2, Stoiljković, Cvijić, Pantić, M. Agbaba.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Srbija 3 (1).
Izključitve: Slovenija 2, Srbija 10 minut.