5. 10. 2018

Celjanom pripadel prvi veliki derbi sezone

Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi v novi sezoni ostajajo previsoka ovira za Gorenje Velenje. V 5. kolu Lige NLB so tako zabeležili svojo tretjo zmago (27:21).

Celjska ekipa se je pobrala po "ribniškem šoku" in pod vodstvom novega trenerja Tomaža Ocvirka nanizala dve pomembni zmagi. Najprej je na mednarodnem prizorišču padel veliki nemški Flensburg-Handewitt, danes pa v Zlatorogu še največji domači tekmec - velenjsko Gorenje.

Že 113. medsebojna tekma je bila v prvem polčasu povsem izenačena. Celjani so bili bolj ali manj vselej v ospredju, a njihova prednost nikoli ni znašal več kot dva gola prednosti (11:9 in 13:11). Domača ekipa je temelje za zmago postavila na začetku drugega polčasa, v 35. minuti je - po dveh golih Branka Vujovića in Roka Ovnička - povedla za štiri gole (16:12).

Slovenski državni in pokalni prvaki iz mesta ob Savinji so v nadaljevanju zadržali zbranost v svoji igri in po golu Igorja Anića v 46. minuti prvič na dvoboju povedli za pet golov (21:16), navkljub nekaterim manjšim padcem v svoji igri pa zalogo v golih zadržali vse do konca dvoboja. "Ose" so se trudile po svojih najboljših močeh, po golu Vujačića za domače vodstvo s 26:20 pa se dokončno sprijaznile z drugim porazov v tej sezoni.

Obe ekipi bosta konec tedna stopili še na veliko mednarodno sceno, celjsko ekipo v elitni skupini lige prvakov v soboto čaka težko gostovanje pri madžarskem in slovensko obarvanem Picku iz Szegeda, velenjska pa bo dan kasneje v okviru drugega kroga pokala EHF gostila poljsko zasedbo Gwardia Opole.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vujović z osmimi goli, pet jih je prispeval Jaka Malus, medtem ko sta bila pri velenjski zasedbi strelsko najbolj učinkovita Aleks Kavčič s petimi in David Miklavčič s štirimi zadetki.

LIGA NLB, 5. KOLO

Sreda, 5. oktober:
MARIBOR BRANIK : RIKO RIBNICA 24:30 (12:13)
Šol 8, Medved 4; Vujačić 7, Strmljan in Setnikar 5.


Žan Šol, igralec Maribor Branika: 

"Ribnica je skozi srečanje držala visok ritem in igrala kakovostno. V prvem polčasu smo se še enakovredno kosali z njimi, v drugem pa nam je padla koncentracija. To se je posledično poznalo na naši igri, saj smo naredili preveč napak in prejeli preveč lahkih zadetkov. Verjamem, da bomo iz tega poraza znali izluščiti smernice, kaj popraviti. Čaka nas še veliko trdega dela predvsem v obrambi, da se nam v prihodnosti ne bi več dogajale takšne stvari."  

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 27:21 (13:12)
Vujović 8, Malus 5; Kavčič 5, Miklavčič 4.


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:

"Veseli smo zmage. To je bil derbi in na teh tekmah se igra malce drugače, naboj je drugačen, negotov do konca. Vedeli smo, da moramo biti potrpežljivi in da bodo prišle naše minute. Tako smo se tudi dogovorili, bili smo zbrani, morda premalo v prvem polčasu, ko nam je manjkalo odločnosti. V napadu smo bili že v prvem delu na visokem nivoju, a zapravljali preveč čistih priložnosti. V drugem delu smo popravili oba elementa, veliko rotirali, da smo ohranjali svežino in na koncu zasluženo zmagali."a

David Miklavčič, igralec Gorenja Velenja:

"Igro smo v prvem polčasu držali na nekem kvalitetnem nivoju, ves čas smo bili v stiku s Celjani. V prvem delu smo igrali, tako kot smo si pred tekmo zamislili. V drugem polčasu nam je začelo primanjkovati zbranosti v napadu. Celjski rokometaši so si ob začetku drugega dela priigrali prednost in so tekmo varno pripeljali do konca. Izpustili smo dobro priložnost. Mogoče ne ravno za zmago, vseeno pa sem mnenja, da bi lahko bil rezultat veliko bolj tesen, če bi našo igro iz prvega dela uspeli prenesti v drugega."

Sobota, 6. oktober, ob 18.00:
KRKA : SVIŠ IVANČNA GORICA

David Didovič, igralec Krke: 

"Na ekipo SVIŠ Ivančne Gorice se pripravljamo kot na vsako drugo tekmo. Zavedamo se, da so dobra ekipa in glede na to, da so novinci v Ligi NLB, so temu primerno tudi motivirani. Imajo nekaj izvrstnih posameznikov, kot ekipa pa so v tem kratkem prvenstvenem obdobju dokazali, da znajo igrati dober in borbeni rokomet. Vemo, da bo v Novo mesto prišlo veliko njihovih navijačev, ki znajo narediti odlično vzdušje in jim s tem še dodatno vliti moči takrat, ko jo potrebujejo. Zato vabim tudi naše navijače in podpornike, da se nam pridružijo v čim večjem številu, saj so že dokazali, da znajo napolniti dvorano, ob njihovi podpori pa nam je uspelo v ključnih trenutkih zaigrati bolj zbrano. Želim si, da nam do prve domače zmage v sezoni pomagajo."

Blaž Fink, igralec SVIŠ Ivančne Gorice:

"Na tekmo se bomo poskusili čim bolje pripraviti, saj gre za zelo kakovostno in uigrano ekipo, ki bo znala kaznovati vsako našo napako. Na nas je, da pokažemo boljši karakter ekipe in zmanjšamo število napake v igri. To bi nas lahko privedlo do ugodnega rezultata."

Ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ : URBANSCAPE LOKA
DOBOVA : DOL TKI HRASTNIK

Sandi Markl, trener Dobove: 

"Na prvih štirih tekmah nismo pokazali konstantne igre skozi celotno srečanje. To je naša glavna naloga, predvsem pa moramo bolj čvrsto odigrati v obrambi. Spoštujemo Dol TKI Hrastnik in se povsem zavedamo kakšna tekma nas čaka v soboto. A trenutno se ukvarjamo predvsem sami s sabo in verjamemo, da bo s pravo igro prišel tudi rezultat."

Ob 20.30:
KOPER 2013 : TRIMO TREBNJE - Prenos na Sportklubu

Marko Matijašević, igralec Kopera: 

“Na zadnji tekmi proti Gorenju Velenju se je pokazal napredek v sami igri. Stopili smo skupaj in zaigrali veliko borbeneje, tudi sama igra nam je stekla, kar pa žal ni bilo dovolj, da bi osvojili točko ali dve. Sedaj se že pripravljamo na tekmo proti Trimo Trebnjemu. Zavedamo se, da gre za dobro in borbeno ekipo, ki igra hiter rokomet. Na sobotno tekmo se pripravljamo z dobrimi treningi, poglabljanjem samih akcij in tudi samo z videoanalizo.”

Vladimir Bojanić, igralec Trimo Trebnjega:

"Pričakovanja so povsem enako kot pred vsako tekmo, hkrati pa pričakujemo ugoden rezultat. Tekma s Koprom zagotovo ne bo lahka, saj so fantje do sedaj pokazali, da lahko premagajo vsakogar. Koper je zagotovo favorit, ker je zelo izkušena ekipa, obenem pa je v preteklosti tudi nastopala v skupinskem delu EHF pokala."
LESTVICA
1 RD RIKO RIBNICA 5 4 1 0 138 119 19 9
2 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 3 0 1 117 99 18 6
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 4 3 0 1 93 88 5 6
4 RK GORENJE VELENJE 5 3 0 2 125 122 3 6
5 RK TRIMO TREBNJE 4 3 0 1 100 97 3 6
6 RK MARIBOR BRANIK 5 3 0 2 134 135 -1 6
7 RD URBANSCAPE LOKA 4 2 0 2 113 113 0 4
8 MRK KRKA 4 1 1 2 101 110 -9 3
9 RK DOL TKI HRASTNIK 4 1 0 3 92 93 -1 2
10 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 1 0 3 94 105 -11 2
11 RD KOPER 2013 3 0 0 3 68 75 -7 0
12 MRD DOBOVA 4 0 0 4 101 120 -19 0