5. 10. 2018

Celjani v goste k Picku

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je naslednja tekma Velux EHF Lige prvakov, ko bodo v 4. krogu gostovali na Madžarskem pri Pick Szegedu.

S to ekipo so se nazadnje merili v sezoni 2016/2017, ko so na obeh tekmah slavili Madžari, ki v skupnem vodijo 3:2, ena tekma pa se je končala neodločeno. Madžarska zasedba ima v svojih vrstah tudi štiri slovenske igralce, po prvih treh krogih pa gre za, poleg Pariza, edino neporaženo ekipo.  

Pick Szeged si s to ekipo trenutno deli prvo mesto, vse tri tekme pa so slavili z minimalno razliko, oziroma doma so Nantes premagali za dva. Na obeh gostovanjih (Zagreb in Zaporožje) so slavili z zadetkom razlike, ko jih je obakrat reševal vratar Šego. Gre za ekipo, ki ima zelo visoke ambicije, kar je normalno, saj so v minuli sezoni doma prekinili dolgoletno prevlado Veszprema, pred to sezono pa ekipo še okrepili. Kdo vse je njen član in kakšne cilje imajo, si oglejte s klikom na to povezavo. Na drugi strani Celjani v Szeged potujejo povsem neobremenjeni. Po zmagah nad Flensburgom in Gorenjem, je ekipa znova zadihala bolj sproščeno, edino kar povzroča skrbi, je nova poškodba. Že prej poškodovanemu Makucu se je namreč včeraj pridružil še Šarac, ki ga čakajo dodatni pregledi, da se ugotovi resnost poškodbe. A kljub tem težavam se celjski rokometaši na Madžarsko ne odpravljajo zgolj na izlet. Domači so veliki favoriti dvoboja, če pa bodo ponudili možnost, jo bodo Celjani poizkušali zagrabiti. 

Zmaga bi sicer bila veliko presenečenje, a kot poudarja trener Ocvirk, potrebno je verjeti v svoje spodobnosti in na igrišču pokazati maksimum, saj si potem lahko mirno pogledaš v obraz, saj veš, da si storil vse, da bi tekmo zmagal: "Ekipa Szegeda je močna, še okrepljena, njihova najboljša strelca sta njihova najvišja igralca, levi zunanji Bodo in krožni igralec Banhidi. Igra v veliki meri sloni na podajah na krožnega napadalca, ki ima 207 cm in 126 kg, kar pomeni, da ga je zelo težko zaustaviti. Tako se sama po sebi porajajo vprašanja kako zaigrati proti njim, jim pustiti strele od daleč in zapirati črto, ali pa ravno obratno. Imajo širino, ki jim omogoča raznoliko igro, kreacija igre pa se vrti okoli Bombača. Ta veliko vodi žogo, spreminja igralna mesta in išče različne rešitve. Ne manjka niti drugih zvezdnikov, vratarja in vsi ostali, ki jih je preveč za naštevanje. V prvih treh krogih niso blesteli, a s trdno obrambo vseeno zmagali in tako poskrbeli za njihov najboljši začetek lige prvakov. V dnevu, oziroma dveh, ki sta pred nami, bomo pogledali kako igrati in naredili naš načrt. Iskali bomo svoje priložnosti, predvsem moramo zaupati v svoje sposobnosti in aktivirati rezerve in kvalitete, ki jih naša ekipa ima."

Tilen Kodrin se z nekaterimi iz tabora Szegeda srečuje v reprezentančnih vrstah, pravi pa, da se pred tekmo niso slišali: "Pred nami je težka tekma. Odhajamo v Szeged, ki ima zelo kakovostno zasedbo. Madžari iz leta v leto gradijo močnejšo ekipo, ki je odlična na vseh igralnih pozicijah.  V ekipi je kar nekaj Slovencev, s katerimi se v zadnjem času nismo slišali, a kakor lahko vidimo, igrajo odlično. Niti igre povezuje Bombač, v izjemni formi je Šoštarič, standarden Gaber. Čaka nas resnično težka preizkušnja, ki pa se je ne bojimo in se je vsi v našem taboru že zelo veselimo. Bo namreč naslednja priložnost, da pokažemo svoje kvalitete, ki bodo verjamem iz tekme v tekmo izražene bolj in bolj."

LIGA PRVAKOV, 4. KOLO:

Sobota, 6. oktober, ob 17.30:
MOL-PICK SZEGEDOM : CELJE PIVOVARNA LAŠKO - Prenos na Šport TV (Š1)