2. 12. 2018

Celjani doma zadržali točko

Celje Pivovarna Laško je v 10. kolu Lige prvakov, potem ko je zaostajalo že za 7 golov, v zadnjem delu srečanja pritisnilo na plin in prišlo do neodločenega rezultata ter točke (29:29).

Celjski rokometaši so v zadnjem obdobju prikazali toplo-hladne predstave. Po izjemno prepričljivi zmagi nad tradicionalnimi tekmeci iz Zagreba so po celi črti pogrnili v ukrajinskem Zaporožju, na današnji zadnji tekmi "jesenskega dela" lige prvakov pa so v domačem Zlatorogu v končnici tekme uprizorili neverjeten preobrat in nadoknadili sedem golov primanjkljaja, na koncu pa osvojili zlata vredno točko.

Slovenski prvak je po desetih odigranih tekmah na predzadnjem mestu v elitni skupini B, še vedno pa imajo možnosti, da se navzlic izjemno zahtevnemu razporedu v zadnjih štirih krogih prebijejo v izločilne tekme najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Celjani bodo naslednjo tekmo igrali 10. februarja prihodnje leto, ko bodo gostili tekmece iz Szegeda, kjer igrajo štirje slovenski rokometaši: Matej Gaber, Dean Bombač, Nik Henigman in Mario Šoštarič. Nato jih čakajo še tri tekme: gostovanja v Flensburgu (13. februar) in Skjernu (3. marec) ter domača tekma s PSG (24. februar).

V vodstvu je francoski PSG z 18, madžarski Pick Szeged jih je zbral 15, nemški Flensburg-Handewitt deset, Nantes po devet, hrvaški Zagreb osem, ukrajinski Motor Zaporožje in Celje po sedem, danski Skjern pa šest točk.

Prva polovica prvega polčasa je minila v izenačeni predstavi. Celjani so v 17. minuti z golom Tilna Kodrina povedli z 9:8, od tedaj naprej pa so vse do same končnice vseskozi gledali v tekmečev hrbet.

Izkušeni in z vsemi žavbami namazani igralci francoske ekipe so prevzeli nadzor na celjskem igrišču, najbolj udarno pa so zaigrali v sami končnici prvega polčasa. Razglašena domača ekipa je v 24. minuti prvič na dvoboju zaostala za štiri gole (10:14), navkljub nekaterim poskusom po prevratu pa je je ta primanjkljaj imela tudi ob odhodu na veliki odmor (15:19).

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so v drugem polčasu poskušali tekmo postaviti na glavo, a so gosti sprva preprečili njihovo namero in jim v 39. minuti ušli na sedem golov (18:25).

Po domači minuti odmora so zaigrali veliko bolje in se v 45. minuti približali na štiri gole (23:27), nato pa postopoma - tudi na račun izjemnih obramb Klemna Ferlina - lovili tekmeca.

Sedem minut kasneje so se rokometašem iz Nantesa, ki so se na letošnjem zaključnem turnirju v Kölnu prebili v veliki finale, kjer so morali priznati premoč francoskemu Montpellieru, trenutno pa so vodilni v močnem francoskem prvenstvu, približali na tri gole (26:29), v 56. minuti pa po golih Jake Malusa in Branka Vujovića vsega na gol (28:29).

Končnica tekme je bila izjemno napeta in živčna, domače gledalce pa je v delirij navdušenja spravil Tilen Kodrin, ki je 44 sekund pred koncem napetega dvoboja izenačil na 29:29. Francoska ekipa je imela zadnji napad, domača ekipa pa je z granitno obrambo zaustavila vse njihove poskuse in osvojila izjemno pomembno točko.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović s šestimi goli, Kodrin je prispeval pet, Francoz William Accambray in Jaka Malus pa po štiri zadetke.

LIGA PRVAKOV, 10. KOLO

Nedelja, 2. december:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : NANTES 29:29 (15:19)
Vujović 6, Kodrin 5; Delecroix 6, Pechmalbec 5.