22. 5. 2019

Celjani so osvojili 23. naslov državnega prvaka

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po današnji zmagi nad Riko Ribnico z 28:24 (15:13) v osmem krogu končnice za prvaka v ligi NLB osvojili šesti zaporedni in skupno 23. naslov državnih prvakov.

Celjska zasedba je najbolj uspešna slovenska rokometna ekipa vseh časov. Drugi na večni lestvici so Velenjčani, ki so doslej trikrat osvojili državno prvenstvo, po enkrat so slavili še Koprčani in Prulčani.

Varovanci Tomaža Ocvirka so v osmem krogu končnice za prvaka izkoristili prvo zaključno žogo za ubranitev naslova, dva kroga pred koncem končnice za prvaka pa imajo pred drugouvrščenimi Velenjčani štiri točke prednosti in bodo tudi v primeru porazov na zadnjih dveh tekmah proti Škofjeločanom in Velenjčanom osvojili naslov državnega prvaka, saj so na minulih treh tekmah vselej premagali tekmece iz Šaleške doline.

Celjani so bili bolj ali manj vseskozi v vodstvu, najvišjo prednost pa so si priigrali v 40. minuti, ko so povedli za pet golov (21:16). Rokometaši iz dežele suhe robe so se krčevito borili, v 57. minuti znižali na 24:26, njihovo usodo pa sta zapečatila Gal Marguč in Tilen Kodrin za končno zmago 28:24.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 8. kolo

Sreda, 22. maja 2019:
URBANSCAPE LOKA : MARIBOR BRANIK 30:28 (17:14)
Jamnik, Bogdanič-Jenko 8; Velkavrh 7, Buneta 6.

Andrej Bergant, igralec Urbanscape Loke:
"Mislim da smo danes odigrali eno zelo dobro tekmo, borili smo se od začetka do konca in nismo naredili veliko tehničnih napak. K zmagi so pripomogle tudi odlične obrambe vratarja in verjamem da smo zasluženo zmagali."

Tadej Sok, igralec Maribora Branika:
"Po tistem dobrem drugem polčasu proti Celju, smo se dogovorili da v takem ritmu krenemo tudi v to srečanje in potrdimo to točko. Tidve točki bi bili za nas zelo pomembni v boju za četrto mesto, ampak sedaj smo si situacijo spet zapletli. V nedeljo nas čaka nova tekma, ko bo treba to popravit. Kar se tiče tekme z Loko, pa so domači zasluženo zmagali, saj so v tekmo krenili bolj samozavestno in z več energije. Moramo jim čestitati."

KOPER : GORENJE VELENJE 21:31 (11:17)
Grzentič 5, Bratkovič 4; Verdinek 7, A. Kavčič 6.

Nino Grzentič, igralec Kopra:
"Tekma se nam ni izšla tako kot smo si želeli, predvsem nam bekom ni steklo. Zgrešili smo veliko strelov, odlično pa je bil razpoložen tudi velenjski vratar Taletović. Igra nam ni stekla ne v napadu, ne v obrambi. V obrambi ni bilo prave agresivnosti, nismo delali prekrškov in posledično zaslužena zmaga Velenja. Do konca sta še dve tekmi, četrto mesto še ostaja odprto, moramo se zbrat, da osvojimo še te štiri točke."

Darko Stojnič, igralec Gorenja Velenja:
"Na Koper smo se dobro pripravili. Za nas je bila to psihično in fizično zelo težka tekma. Nasprotnika dobro poznamo, z dobro obrambo in hitrimi protinapadi smo suvereno zmagali Koper in tako nosimo dve točki v Velenje. V soboto nas čaka Ribnica, ki je naš direktni konkurent za drugo mesto."

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RIKO RIBNICA 28:24 (15:13)
Marguč 5, Vujović, Kodrin 4; Pucelj, Setnikar 6.

Gal Marguč, igralec Celja Pivovarne Laško:
"Držali smo se dogovora kako danes odigrati to tekmo. V večjem delu smo to pokazali na igrišču, imeli smo željo in voljo ter garali v obrambi od prve do zadnje minute in mislim, da smo povsem zasluženo slavili in se lahko sedaj veselimo tega naslova državnih prvakov.."

Tilen Strmljan, igralec Rika Ribnice:
"Ključno v današnji tekmi je bilo preveliko število storjenih napak. Že v prvem polčasu smo storili vsaj deset tehničnih napak, a nas je reševal vrhunski vratar Bojić, tako da smo bili zraven. V drugem delu nam je padla koncentracija, izgubili smo še kakšno žogo, tako, da se je Celje zasluženo veselilo zmage v Zlatorogu."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 8 6 2 0 229 207 22 52
2 RK GORENJE VELENJE 8 7 0 1 231 173 58 48
3 RD RIKO RIBNICA 8 5 1 2 235 218 17 45
4 RK MARIBOR BRANIK 8 1 1 6 210 228 -18 31
5 RD KOPER 2013 8 1 0 7 205 238 -33 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 8 2 0 6 193 239 -46 26
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 8. kolo

Sreda, 22. maja 2019:
DOL TKI HRASTNIK : KRKA 30:30 (14:13)
Brilej 9, Klepej, Ajdari 5; Rašo 8, Florjančič 5.

Klemen Nunčič, igralec Dola TKI Hrastnika:
"Odlično smo odigrali večji del prvega polčasa, žal smo v zaključku popustili in gosti so se nevarno približali.Tudi v drugem delu smo narekovali ritem, potem pa v zadnjem delu storili preveč napak in dopustili Krkašem, da so nam v izdihljajih tekme odščipnili točko."

Rašo Leon, igralec Krke:
"Pričakovali smo težko in izenačeno tekmo. Čeprav zelo oslabljeni, smo dobro držali stik z domačimi. Bilo je kar nekaj napak na obeh straneh, v zaključku smo lovili zaostanek dveh golov in tudi z nekaj sreče na koncu osvojili točko."

TRIMO TREBNJE : JERUZALEM ORMOŽ 32:26 (16:13)
Grbić, Sašek 6; Lukman 8, Žuran 6.

Benjamin Teraš, trener Trima Trebnje:
"Tekme nismo začeli tako kot smo se zmenili. Kljub temu je bilo pri mojih fantih prisotno malo podcenjevanja, tako da smo po nekaj minutah zaostajali. Kasneje smo se zbrali in prišli v vodstvo, vendar nikakor uspeli narediti večje razlike v prvem polčasu. Med odmorom smo se zmenili, da strnimo vrste in tako z boljšo predstavo v uvodu drugega polčasa odigramo boljše ter priložnost ponudimo še ostalim igralcem. Zmaga je zasluženo ostala doma."

SVIŠ IVANČNA GORICA : DOBOVA 29:34 (14:22)
Stopar 7, Tekavčič, Krabonja, Vidmar 4; Sintič 8, Markušić 6.

Matevž Tekavčič, igralec SVIŠa Ivančne Gorice:
"Danes nam nikakor ni šlo. Zadnje čase imamo namreč precej težav s poškodbami in priložnost smo dobili mi mlajši igralci. Trenutno smo se žal prikazali v takšni luči kot smo se, a bomo naprej trdo delali še naprej."

Tilen Leben, vratar Dobove:
"Za nami je že precej dolga sezona in tudi tekma se je precej "vlekla." Pri nasprotni ekipi se je poznalo, da imajo ogromno težav s poškodbami. Dali smo vse od sebe, vendarle vsi prikazali nekaj lepih potez, na koncu pa smo mi zasluženo zmagali."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T