24. 5. 2019

V predzadnjem kolu lige NLB se bo kresalo v boju za četrto mesto

Naslov prvaka je Celje Pivovarna Laško osvojilo v prejšnjem krogu, sedaj pa bo v ospredju boj za Evropo. Maribor Branik ima na četrtem mestu dve točki prednosti in bo gostil petouvrščeni Koper.

LIGA NLB, 9. KOLO

Sobota, 25. maja 2019, ob 20.00:
URBANSCAPE LOKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"V imenu RD Urbanscape Loka in jaz osebno čestitam RK CPL za osvojeni naslov v prvenstvu. Tekma proti prvakom bo predzadnja v letošnji sezoni in zadnja pred domačim občinstvom, zato vabim gledalce, da pridejo v čim večjem številu."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Čaka nas ekoliko specifična tekma, saj smo se v sredo veselili naslova državnih prvakov. A ne glede na naslov je seveda naša želja obe preostali tekmi dobiti, razmišljamo pa tudi, da bomo več priložnosti ponudili mladim igralcem, ki bodo v prihodnje prevzemali vse pomembnejše vloge. Zavedamo se, da nas v Škofji Loki čaka zahtevna naloga, vsi letošnji obračuni z njimi so bili dolgo odprti, v pripravah pred sezono pa je Loka doma, kjer je še posebej nevarna, našo ekipo tudi premagala. Vse to so seveda opozorila, da bo potreben pravi pristop, takšen, kot smo ga pokazali na zadnjih tekmah."

Ob 20.30:
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA

Vlado Matanović, igralec Gorenja Velenja:
"Vemo, da nas v soboto čaka izjemno težko delo. Ni več skrivnost, da v naši ekipi na zadnjih tekmah manjkajo pomembni igralci. Vemo, kakšno igro gojijo Ribničani, boriti se bomo morali do zadnjega atoma moči. Oboji se zavedamo, kaj nosi ta tekma. Nenazadnje je odločilna tekma za osvojitev 2. mesta, v primeru naše zmage je prvenstvo namreč že odločeno. Kot na vsaki tekmi te sezone, bomo na igrišču pustili srce in svoj maksimum. Zadnja domača tekma sezone prav zagotovo nosi poseben naboj, še bolj, če dejansko tudi o čem odloča. Zato prijazno vabim vse navijače v dvorano, da nas še zadnjič letos podprejo in ponesejo do dobrega rezultata."

Mark Klarič, vratar Rika Ribnice:
"Do konca prvenstva sta preostali le še dve tekmi. Mislim, da smo v letošnji sezoni naredili več, kot so bila pričakovanja na samem začetku. Še vedno smo v igri za 2. mesto, vendar se zavedamo, da bo treba za zmago v Velenju verjetno odigrati najboljšo tekmo v sezoni. Tja odhajamo motivirani, saj so Velenjačni poleg Ormoža edina ekipa, ki je letos še nismo uspeli premagati. Bo pa sigurno zelo težko."

Nedelja, 26. maja 2019, ob 19.30:
MARIBOR BRANIK : KOPER

Marko Šibila, trener Maribora Branika:
"Naš cilj je zmaga. Tekma v Škofji Loki se nam ni posrečila in verjamem, da se bodo fantje v teh dneh zbrali in to odmislili ter v nedeljo popravili nekaj napak, ki so jih storili proti Loki. Končno 4. mesto je lep dosežek, ki ga vsi zelo želimo in prepričam sem, da premoremo dovolj kakovosti, da to pred domačimi navijači lahko obranimo. Vse je v naših rokah in želim si pravega rokometnega obračuna."

Janez Guček, igralec Kopra:
"Čaka nas najpomembnejša tekma sezone in želja po zmagi sploh ni vprašljiva. Ne bomo preveč razmišljali o preteklih tekmah in sezoni na sploh, ampak gremo v tekmo samo z enim ciljem, in ta je, da zmagamo in si zagotovimo svoje mesto v Evropi. Lahko nam je vzpodbudno to, da smo na zadnji tekmi v koprski Bonifiki proti Mariboru pokaali odlično igro in odigrali dobro tekmo. Predvsem pa si tudi želimo popraviti vtis zadnjih nekaj tekem, kjer nismo bili najbolj zadovoljni s pristopom in samim rezultatom."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 8 6 2 0 229 207 22 52
2 RK GORENJE VELENJE 8 7 0 1 231 173 58 48
3 RD RIKO RIBNICA 8 5 1 2 235 218 17 45
4 RK MARIBOR BRANIK 8 1 1 6 210 228 -18 31
5 RD KOPER 2013 8 1 0 7 205 238 -33 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 8 2 0 6 193 239 -46 26
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 8. kolo

Petek, 24. maja 2019, ob 19.00:
KRKA : JERUZALEM ORMOŽ

Luka Klemenčič, igralec Krke:
"Sezona se približuje koncu, jutri pa nas čaka še zadnja domača tekma v sezoni . Upamo, da bomo opravičili prednost domačega terena in prikazali boljšo igro, kot proti ekipi Dola in pred domačim občinstvom ugnali goste iz Ormoža. Ob tej priložnosti vabim vse naše zveste navijače, da nam še zadnjič v sezoni izkažejo podporo."

Sobota, 25. maja 2019, ob 19.00:
DOBOVA : DOL TKI HRASTNIK

Mark Kovacs, igralec Dobove:
"Za nami je naporen teden, v sredo smo že imeli tekmo proti SVIŠu, prav tako pa se lahko občuti da se približuje konec sezone. Kljub temu pa nas čakata še dve pomembni tekmi letošnje sezone, na kateri se moramo dobro pripraviti in osredotočiti da bomo osvojili 4 točke, ki si jih želimo. Dol je čvrsta ekipa, ki je v sredo proti Krki igrala z neodločenim izzidom in rezultatom 30:30 kar pomeni, da bomo morali biti najbolj pozorni na našo obrambo in si ne dovoliti da prejmemo toliko zadetkov."

Domen Košir, igralec Dola TKI Hrastnika:
“Pred zadnjo domačo tekmo bo motivacija zagotovo na visokem nivoju, saj želimo ravno pred svojimi navijači pokazati dobro predstavo. Mlajši igralci pa bomo zagotovo imeli še dodatno željo za dokazovanje pred naslednjo sezono.”

Ob 20.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA : TRIMO TREBNJE

Klemen Sašek, igralec Trima Trebnje:
"Kljub temu, da smo zastavljeni cilj že dosegli, imamo namen zaključiti s pozitivnima rezultatoma. Zato v sobotno tekmo odhajamo z mislijo na zmago in odigrati dobro srečanje in upam, da pred polno dvorano."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T