13. 9. 2019

Sintič: V Dobovi sem tudi zaradi izjemnih navijačev

Marko Sintič, 22-letni rokometaš MRD Dobova, je svoje prve rokometne korake naredil leta 2005 pri starejših dečkih B pri RK Atom Krško. Domačemu kraju je bil zvest do sezone 2017/18, ko je prestopil k trenutnemu delodajalcu. Trikrat je doslej prebil mejo 200 zadetkov v sezoni, v Dobovi jih je lani dosegel 150. Na prvi tekmi nove sezone državnega prvenstva je bil z osmimi goli proti Korpčanom prvi strelec gostiteljev. Med šesterico izstopajočih je bil izbran za igralca 1. kroga Lige NLB.

Rojstni datum: 7.8.1997
Višina: 182 cm
Teža: 84 kg
Dosedanji klubi: RK Krško, MRD Dobova
Vzornik: Ivano Balić

1. Pri katerih letih si začel trenirati rokomet?
Rokomet sem začel trenirati pri osmih letih v mojem rojstnem kraju, v Krškem.

2. Zakaj si se odločil za rokomet?
Za rokomet sem se odločil zaradi mojega očeta, ki se je tudi sam ukvarjal z rokometom. Še vedno mi pomaga z kakšnim nasvetom ali kritiko. Pred mano je treniral rokometi tudi brat, tako da lahko rečem, da imamo rokomet v družini.

3. Tvoj največji dosežek do sedaj?
Zelo rad se spominjam mlajših selekcij, ko smo osvajali naslove državnih prvakov. Zame osebno je velika nagrada, da lahko nastopam v najboljši slovenski ligi in tekmujem z najboljšimi v Sloveniji.

4. Kateri nasvet trenerja, ki si ga dobil, je nepogrešljiv?
Ob tej priložnosti, bi se zahvalil vsem trenerjem, z katerimi do sedaj sem sodeloval. Eden od  nasvetov, ki mi je najbolj ostal v spominu je sigurno ta, da če pustiš srce na igrišču nikoli nisi poraženec, vedno si v sebi zmagovalec.

5. Katero tekmo/kateri gol do sedaj si si najbolj zapomnil in zakaj?
Najbolj sem si zapomnil prvi gol, ki sem ga dosegel po vrnitvi po poškodbi. Hkrati je bil to tudi prvi uradni gol za Dobovo.

6. Kakšne so tvoje rokometne sanje?
Kot vsak otrok sem imel tudi jaz sanje, da nekoč zaigram za najboljše klube. Trenutno sem zadovoljen z statusom, ki ga imam v Dobovi, sem skoraj doma, imam službo in lahko še igram rokomet, ki je sigurno nekaj, ki me najbolj veseli v življenju. Sigurno pa si želim stopiti še stopničko višje v moji karieri in zaigrati nekje v vrhu Slovenije morda celo nekje v Evropi. Kakšna je realnost in kaj bo prinesel čas, pa se pustimo presenetiti.

7. Kdo je tvoj največji vzornik?
Že od malega je moj vzornik Ivano Balić, katerega igre spremljam skozi kariero.

8. Zakaj si se odločil za klub MRD Dobova in kako si se ujel s prijatelji?
Dve leti nazaj sem prišel v MRD Dobova. Prestop se je zgodil zaradi želje po dokazovanju v prvoligaški druščini in zaradi navijačev, ki v domači dvorani vsakič pripravijo neverjetno vzdušje. V ekipi se počutim dobro.

9. Kaj ti pomeni nositi kapetanski trak?
Gre za odgovorno nalogo, ki je hkrati tudi častna. Upam, da jo bom opravljal kar se da dobro in da bom dobre predstave kazal tudi na igrišču.

10. Katero ligo bi izbral zase – nemško ali francosko?
Težko vprašanje. Izbral bi nemško ligo, ker sem si že od malega, ko sem začel s prvimi rokometnimi koraki želel, da bi nekoč igral v Nemčiji.

11. Kakšen nasvet bi dal mladim, ki se spoznavajo z rokometom?
Rokomet je šport pri katerem v mlajših letih pridobiš veliko prijateljev in doživiš veliko lepih stvari. Vsekakor je vredno vztrajati, trenirati in se odrekati stvarem. Prepričan sem, da je rokomet ena bolj atraktivnih iger. Nasvet, ki bi ga dal mladim je, naj uživajo v igri.