15. 11. 2019

Trimo Trebnje ostaja v vrhu Lige NLB

Rokometaši RK Trimo Trebnje s sedmo zmago v sezoni ostajajo v vrhu lestvice Lige NLB. Pred polnimi tribunami domače dvorane so v 10. kolu RD Koper premagali s 30:27. Z 11 zadetki se je izkazal Dino Hamidović. Preostale tekme kola bodo na sporedu ta vikend.

LIGA NLB, 10. KROG

Petek, 15. novembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD KOPER 30:27 (13:10)
Hamidović 11 (4), Didovič 5; Sokolič 7 (5), Krečič 6 (2).

Igralec tekme: Dino Hamidović (RK Trimo Trebnje)

Rokometaši trebanjskega Trima so se po porazu z Gorenjem iz Velenja v prejšnjem krogu hitro vrnili na zmagovalne tirnice. Pred domačimi gledalci so na kolena spravili Koper s 30:27, s sedmo prvenstveno zmago pa so s tekmo več začasno prevzeli drugo mesto.

Trebanjci so se v prvo vodstvo na tekmi prebili v 4. minuti, ko je za 3:2 zadel Gal Cirar. Tri minute kasneje so zaostajali s 3:4, deset minut kasneje pa so prvič na tekmi povedli z dvema goloma razlike (9:7). Pred odhodom na veliki odmor so prvič povedli za tri gole (13:10).

Po vrniti na igrišče so hitro še za gol povečali prednost in v 44. minuti povedli za pet golov. Deset minut pred koncem so se gosti približali na 23:25, kar je bil obet za zanimivih zadnjih 10 minut tekme. Toda bližje Primorcem ni uspelo priti in Trimo je tekmo mirno pripeljal do konca.

Prvi strelec tekme je bil domači igralec Dino Hamidović, ki je dosegel 11 golov.

Trebanjce že v sredo čaka nov prvenstveni obračun, gostovali bodo v Celju. Koprčani bodo prihodnjo nedeljo gostili tekmece iz Izole.

IZJAVI PO TEKMI:

Dino Hamidović, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Za nami je zelo težka tekma proti Kopru, na katero smo se cel teden dobro pripravljali. Uspelo nam je slaviti in dobiti novi dve točki, kar je najpomembneje. Zahvalil bi se publiki, ki je zares izjemna. Zdaj nas čaka gostovanje v Celju, ki ga bomo vzeli maksimalno resno."

Luka Volk, pomočnik trenerja RD Koper:
"Vedeli smo, da bo težka tekma in se na Trebnje dobro pripravili. Prvi polčas smo odigrali dobro v obrambi, a naredili preveč napak v napadu. V drugem delu pa ravno obratno. Upam, da nam kmalu uspe sestaviti neko dobro tekmo. Čestitam tekmecu za zmago!"

Sobota, 16. novembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO:

Jan Pucelj, rokometaš RD Riko Ribnica:
“V Škofji Loki smo pustili slab vtis, za ekipo, ki je na lestvici druga, preslab. Že v soboto je nova priložnost za dokazovanje in popravo tega. K nam prihaja izkušena ekipa, ki se ne spreminja veliko in z njo smo se v minuli sezoni že opekli. Če naša osredotočenost ne bo popolna, bi lahko imeli velike težave tudi tokrat. Verjamem v ekipo in vem, da se bomo zbrali in odigrali na ravni, ki se od nas pričakuje. Ob tej priliki pa bi se zahvalil našim zvestim navijačem, ki nas bodrijo v gosteh in doma, ter jih povabil, da nam pomagajo tudi v soboto."

Ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka:
“Krka v obrambi igra zelo agresivno in nato hitro prehaja v napad, tam pa podobno kot mi tudi igra zelo hitro. Na zadnji tekmi proti Riko Ribnici smo prikazali zelo dobro igro in na tem z določenimi korekcijami gradimo pripravo za obračun s Krko.”

Jan Irman, rokometaš MRK Krka:
"Čaka nas težko gostovanje proti ekipi Urbanscape Loke. Gre za zelo hitro in neugodno ekipo, ki ima v svojih vrstah nekaj odličnih posameznikov. Naredili bomo vse, da pridemo do ugodnega rezultata in popravimo vtis iz prejšnje tekme. Tudi v Škofji Loki pričakujemo podporo navijačev."

Nedelja, 17. novembra, ob 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO:

Nejc Humek, vratar RK Slovenj Gradec 2011:
"Zavedamo se, da je Celje Pivovarna Laško zelo močna ekipa in da bo tekma za nas zelo drugačna od tiste iz prejšnjega kroga. Dokazali smo, da smo lahko nevarni, zato se tudi pripravljamo tako, da gremo v nov preizkus na vse ali nič. Če želimo zmago, pri čemer bomo morali pokazati največ, kar znamo. Celjani seveda niso kar ena ekipa, saj je že šest zaporednih sezon osvojila naslov. Imajo odlično ekipo, ki je pokazala, da se lahko kosa tudi z najboljšimi v Evropi. Na drugi strani imamo pri nas dovolj posameznikov, da dokažemo, da smo lahko konkurenčni. Zagotovo se ne bomo predali zlahka."

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Fantje iz treninga v trening in iz tekme v tekmo dokazujejo, da lahko zaupamo vanje. Pripravljeni so delati, poslušati in igrati tako, kot se dogovorimo in to nam daje čedalje boljšo podobo na igrišču. Vsi se zavedamo, da lahko le tako napredujemo in nič drugače ne bo tokrat. Tekma v Slovenj Gradcu bo zahtevna, tam bo polna dvorana in motivirani ter neobremenjeni domačini, ki si bodo želeli zmage. Mi smo seveda po včerajšnji tekmi utrujeni, a z rotacijo lahko držimo ta izjemno naporen ritem. Prav vsi igralci so pokazali, da lahko nanje računamo, ko jih ekipa potrebuje, tako mora biti tudi v nedeljo, ko moramo znova prikazati zavzeto in borbeno igro ter osvojiti obe točki. Se pa vsi zavedamo, da to ne bo lahko."

MRD DOBOVA : RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI PRED TEKMO:

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:
"Maribor je zelo dobra ekipa in njen trenutni položaj na lestvici je lahko zavajajoč. Slabše so začeli v prvenstvu, vendar so kljub temu nudili močan odpor vodilnim ekipam in premagali tudi aktualnega državnega podprvaka RK Gorenje Velenje. V tem času so še okrepili svojo zasedbo z Špelićem, nov trener je prinesel nove ideje, tako da nas čaka izredno zahtevna tekma. Mi želimo pokazati napredek v naši igri, kajti le tako lahko pridemo do ugodnega rezultata pred zvestimi navijači."

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:“Prvi del tedna smo izkoristili za delo na sebi in na naši igri. Podrobno smo analizirali napake iz tekme z Izolo, ki jih moramo popraviti. Na treninge se je vrnil Sivka, ki bo skoraj zagotovo nared za nedeljsko tekmo. V četrtek nas v Zagrebu čaka še prijateljska tekma s kitajsko ekipe iz Lige SEHA University of Sports Beijing, nato pa se bomo v petek in v soboto povsem posvetili Dobovi in se skušali kar se da najbolje pripraviti na tekmo. V nedeljo bomo videli, če bo to dovolj.“

ŽE ODIGRANO:

Sreda, 13. novembra:
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GORENJE VELENJE 27:37 (12:21)

LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE