15. 11. 2019

Velenjske ose v zadnji boj za skupinski del Pokala EHF

V velenjski Rdeči dvorani se v soboto obeta nova evropska tekma Pokala EHF. Tokrat se bodo rokometaši Gorenja v zadnjem kvalifikacijskem krogu pomerili z ekipo iz Skopja, RK Metalurgu. Prva tekma čaka ose na domačem terenu, kjer si bodo poskušale nabrati čim višjo prednost pred povratnim srečanjem in s tem zagotoviti napredovanje v skupinski del tekmovanja.

Rokometaši Gorenja Velenja so letošnjo evropsko pot začeli v 2. krogu kvalifikacij Pokala EHF, in sicer proti ekipi Metaloplastike iz Šabca. S skupnim izidom 64:53 iz obeh srečanj so se zanesljivo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, kjer jih sedaj v 3. krogu kvalifikacij čaka ekipa Metalurga.

Zasedba iz Skopja je v mednarodnih tekmovanjih prvič nastopila leta 1993. Največje uspehe je doživela med leti 2011 in 2014, ko je najprej segla med najboljšo šestnajsterico Lige prvakov, v naslednjih dveh sezonah pa se ji je uspelo napraviti še korak dlje in se prebiti v četrtfinale med evropsko klubsko elito. V naslednjih sezonah se jim ni več uspelo prebiti iz skupinskega dela Lige prvakov. V letošnji sezoni tekmovanje začenjajo v 3. kvalifikacijskem krogu Pokala EHF, kjer se bodo pomerili z velenjsko zasedbo. Ose se bodo sicer že šestič pomerile z ekipo iz Skopja. Nazadnje so se rokometaši srečali v SEHA Ligi v sezoni 2017/18, kjer so bili na obeh srečanjih prepričljivo boljši Velenjčani.

Obračun bo moč v neposrednem televizijskem prenosu spremljati tudi na Šport TV 1.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Pred nami sta dva polčasa za preboj v skupinski del tekmovanja. V soboto bomo poskusili čim bolj izkoristiti prednost domačega igrišča. Vemo, da nas čaka težka tekma, mi se bomo potrudili, da damo od sebe svoj maksimum in da dokažemo, da smo boljša ekipa. Povabil bi tudi vse navijače, da pridejo v čim večjem številu in nam pomagajo do ugodnega rezultata pred povratnim srečanjem."

Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:
"Čaka nas še zadnji krog Pokala EHF, pred uvrstitvijo v skupinski del tekmovanja. Časa za pripravo na tekmeca ni veliko, pogledali smo si že prvo video analizo in mislim, da smo vsi fantje maksimalno motivirani, tako da gremo na zmago in ugoden rezultat. Lepo vabljeni vsi navijači, da nam pomagate do nove evropske zmage!"

POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ

1. tekma, 16. novembra, ob 20.00 (Velenje, Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : RK METALURG (prenos na Šport TV 1)

2. tekma, 24. novembra, ob 18.00 (Skopje, Severna Makedonija):
RK METALURG : GORENJE VELENJE