15. 11. 2019

Krimovke proti Švedinjam po pomembni točki

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je tekma 6. kroga v skupinskem tekmovanju Delo EHF Lige prvakinj. Z novo zmago proti švedskemu Sävehofu lahko Tigrice v glavni del evropskega tekmovanja odnesejo pomembne štiri točke.

Po veličastni zmagi na Češkem je mlada Krimova zasedba zadihala precej lažje. Dvoboj na Kodeljevem najverjetneje ne bo odločilen v lovu na napredovanje, z zmago pa si lahko priborijo dodatni točki, saj se le-te prenašajo v nadaljnje tekmovanje.

Istočasno z dvobojem na Kodeljevem, bomo spremljali tudi drugo tekmo skupine D. Češki Banik Most bo na gostovanju izzval evropske prvakinje iz Györa, upe na napredovanje jim podaljšuje le zmaga.

Po koncu prvega dela evropskega tekmovanja ne bo počitka. Že v ponedeljek se začenjajo zaključne reprezentančne priprave pred svetovnim prvenstvom na Japonskem.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Izkazalo se je, da smo dobro tempirali formo in se je na prvi tekmi proti Baniku poznala naša neizkušenost. V nadaljevanju so nam zelo prav prišle priprave z japonsko reprezentanco, kjer smo dvignili nivo naše igre in ga potem zadržali na tekmah proti Györu in Baniku. Tekma proti Sävehofu bo odraz naše mladosti, imeli bomo nekaj problemov. Najbolj me je strah, da se bomo zadovoljili z uvrstitvijo v drugi del, a tam bi nam prav prišle vse štiri točke. Moja naloga je, da ekipo pripravim do tega, da pozabimo, kaj smo dosegli in gledamo le proti novi tekmi. Brez skrivanja lahko povem, da smo z zasedbo kakršno imamo, letos pripravili res lepo zgodbo in tega ne želim končati s porazom. Obe ekipi bosta lahko sproščeni, verjamem, da bodo glave na pravem mestu in bomo naredili vse, da zmaga ostane doma. Prvič odkar sem trener se nam dogaja, da smo rezultatsko uspešnejši na gostovanjih."

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja:
"Za nami je odličen vikend in zmaga. Praktično smo si zagotovili napredovanje, kar je bil za nas res velik cilj. Škoda bi bila, da bi se s tem zadovoljile. Zavedamo se, kaj nam prinaša ta zmaga doma. S štirimi točkami nam bo v nadaljevanju veliko lažje, kar bo lepa popotnica za boje proti še težjim nasprotnicam. Vsekakor si želim te zmage, dveh točk na domačem terenu s katerimi bi razveselile naše navijače."

DELO EHF LIGE PRVAKINJ, 6. KOLO:

Nedelja, 17. novembra, ob 17.00 (Kodeljevo)
RK KRIM MERCATOR : IK SÄVEHOF (Švedska)