16. 11. 2019

Ribničani po preobratu ostajajo drugi

Rokometaši Riko Ribnice po preobratu v zadnji četrtini tekme ostajajo tik pod vrhom lestvice Lige NLB. Na domačem parketu so bili z 32:29 boljši od Ormožanov. Pomemben skalp je v soboto uspela zabeležiti tudi Krka, ki se je po uspehu v Škofji Loki (29:26) pred zadnjima tekmama uspela zavihteti na šesto mesto lestvice.

LIGA NLB, 10. KROG

Sobota, 16. novembra:
RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ 32:29 (11:14)
Horvat in Kovačič po 6; Čudič 10 (4), Žuran 7.

VEČ O TEKMI

Igralec tekme: David Kovačič (RD Riko Ribnica)

Ribničani so v obračunu proti Ormožanom dosegli načrtovano zmago, do nje pa so prišli težje, kot so pred tekmo pričakovali. Domači rokometaši so po osmi zmagi znova napredovali na drugo mesto prvenstvene lestvice, za vodilnimi Celjani, ki bodo v nedeljo gostovali v Slovenj Gradcu, imajo točko manj, pred tretje uvrščenimi Trebanjci pa dve točki več.
Od prve do 49. minute so vajeti igre v svojih rokah imeli Prleki, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so na ribniškem parketu zagospodarili domači rokometaši. Risto Vujačić je v 49. minuti prvič na dvoboju izenačil na 24:24, le minuto zatem pa so Ribničani prek Gašperja Horvata prvič na dvoboju povedli (25:24).
Ko so v 54. minuti povedli z 28:25, je kazalo na njihovo zanesljivo zmago, a so znova zaigrali neodgovorno in gostom dovolili, da so jih gosti minuto kasneje praktično ujeli (28:27), do končne zmage pa so trepetali vse do zadnjega zvoka sirene. V 59. minuti so vodili le za gol (30:29), zmago pa sta potrdila Žan Žagar in David Kovačič.
V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Horvat in Kovačič, ki sta dosegla po šest golov, v gostujoči pa je Bojan Čudič in Rok Žuran. Prvi je prispeval deset, drugi pa sedem zadetkov.
Zasedba iz Ribnice bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ormoška pa bo gostila Slovenj Gradec 2011. Obe tekmi bosta v soboto, 23. novembra.

IZJAVI PO TEKMI:

David Kovačič, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Po osmih mesecih je bilo lepo stopiti na parket in odigrati tekmo, dajati gole, začutiti udarce na mestu krožnega napadalca ter kakšnega tudi vrniti. Se je pa lepše vrniti in tekmo končati z zmago, kot pa s porazom. Občutki so super. Zelo sem vesel in upam, da bom tako nadaljeval. Tekmo smo začeli slabo v obrambi, tudi v napadu nam ni steklo. Prvih 15 minut smo igrali v krču, tudi na polčas smo odšli s tremi goli zaostanka. Mislim, da je bil problem v pripravi na tekmo in sicer mentalno v glavah nas igralcev in ne trenerja. V drugem polčasu smo strnili obrambo in prišli do nekaj lahkih zadetkov. Na koncu smo nekoliko srečno in z izkušnjami pripeljali tekmo do zmage. Čestitke gostujoči ekipi, ki je prikazala zelo dobro predstavo tukaj v Ribnici."

Bojan Čudič, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Čestitam Riko Ribnici za zmago. Sicer mislim, da smo si zaslužili vsaj točko. Oboji smo garali celotno tekmo, moram pa priznati, da so gostitelji na koncu zasluženo zmagali. Mi smo zadovoljni z našo igro. Po dveh slabih predstavah doma me veseli, da smo staknili glave in se pobrali. Škoda, da nismo tudi preteklih domačih tekem odigrali na tej ravni. Mislim, da je to dobra popotnica za naprej."

RD URBANSCAPE LOKA : MRK KRKA 26:29 (13:15)
Klemenčič 7, Jesenko 5 (2); Kete 8 (4), Jakše 8.

VEČ O TEKMI

Igralec tekme: Tilen Kukman (MRK Krka)

Novomeščani so po četrti zmagi prvič v tej sezoni napredovali v zgornjo polovico lestvice. Trenutno so z osmimi točkami in nepopolnem krogu na šestem mestu, Škofjeločani pa so zdrsnili na osmo mesto.
Rokometaši iz dolenjske prestolnice so bili le v uvodu v podrejenem položaju. V 12. minuti so prvič povedli s 5:4, od tedaj naprej pa Gorenjcem več niso pogledali v hrbet.
V nadaljevanju so bili vseskozi v prednosti, najvišjo pa so si priigrali v 41. minuti, ko je Jaka Jakše zadel za vodstvo z 22:17.
V nadaljevanju so gostitelji pritisnili z vsemi topovi in v 51. minuti znižali na 24:25. Do 56. minute je bila tekma povsem odprta (25:26), nato pa sta za Novomeščane zadela Jan Irman in Andraž Kete ter razrešila vse dvome o dolenjski zmagi.
Pri Krki sta blestela Kete in Jakše, ki sta dosegla po osem golov, pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Lenart Klemenčič s sedmimi in Aljaž Jesenko s petimi zadetki.
Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 23. novembra, gostila Riko Ribnico, škofjeloška pa bo tekmo 11. kroga z mariborskim Branikom v gosteh igrala 11. decembra.

IZJAVI PO TEKMI:

Jan Setnikar, RD Urbanscape Loka:
"Mislim, da smo že takoj v prvi minuti začeli prepočasi in premalo agresivno v obrambi. Nismo se držali dogovora ter vsega dela, ki smo ga čez cel teden trenirali, kar se seveda pozna tudi pri rezultatu. V napadu nismo delovali kolektivno. Žoga ni prihajala do kril, samo čez sredino smo hiteli ter prelagali odgovornost drug na drugega. Kot sem že omenil, se nismo držali navodil trenerja, zato je rezultat tak kot je."

Tilen Kukman, MRK Krka :
"Vedeli smo, kaj nas čaka v Loki. Cel teden smo se pripravljali na njihovo hitro igro v napadu, kar je pokazala tudi naša današnja obramba. Mislim, da smo jih uspeli kar dobro zaustaviti. Bolj kot ne, smo celo sezono kar konstantni v obrambi, tako da smo veliko pozornosti posvetili in pripravljali na njihovo 5-1 obrambo. Držali smo se navodil našega trenerja, ter si tako zasluženo priborili dve zelo pomembni točki."



Nedelja, 17. novembra, ob 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO:

Nejc Humek, vratar RK Slovenj Gradec 2011:
"Zavedamo se, da je Celje Pivovarna Laško zelo močna ekipa in da bo tekma za nas zelo drugačna od tiste iz prejšnjega kroga. Dokazali smo, da smo lahko nevarni, zato se tudi pripravljamo tako, da gremo v nov preizkus na vse ali nič. Če želimo zmago, pri čemer bomo morali pokazati največ, kar znamo. Celjani seveda niso kar ena ekipa, saj je že šest zaporednih sezon osvojila naslov. Imajo odlično ekipo, ki je pokazala, da se lahko kosa tudi z najboljšimi v Evropi. Na drugi strani imamo pri nas dovolj posameznikov, da dokažemo, da smo lahko konkurenčni. Zagotovo se ne bomo predali zlahka."

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Fantje iz treninga v trening in iz tekme v tekmo dokazujejo, da lahko zaupamo vanje. Pripravljeni so delati, poslušati in igrati tako, kot se dogovorimo in to nam daje čedalje boljšo podobo na igrišču. Vsi se zavedamo, da lahko le tako napredujemo in nič drugače ne bo tokrat. Tekma v Slovenj Gradcu bo zahtevna, tam bo polna dvorana in motivirani ter neobremenjeni domačini, ki si bodo želeli zmage. Mi smo seveda po včerajšnji tekmi utrujeni, a z rotacijo lahko držimo ta izjemno naporen ritem. Prav vsi igralci so pokazali, da lahko nanje računamo, ko jih ekipa potrebuje, tako mora biti tudi v nedeljo, ko moramo znova prikazati zavzeto in borbeno igro ter osvojiti obe točki. Se pa vsi zavedamo, da to ne bo lahko."

MRD DOBOVA : RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI PRED TEKMO:

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:
"Maribor je zelo dobra ekipa in njen trenutni položaj na lestvici je lahko zavajajoč. Slabše so začeli v prvenstvu, vendar so kljub temu nudili močan odpor vodilnim ekipam in premagali tudi aktualnega državnega podprvaka RK Gorenje Velenje. V tem času so še okrepili svojo zasedbo z Špelićem, nov trener je prinesel nove ideje, tako da nas čaka izredno zahtevna tekma. Mi želimo pokazati napredek v naši igri, kajti le tako lahko pridemo do ugodnega rezultata pred zvestimi navijači."

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
“Prvi del tedna smo izkoristili za delo na sebi in na naši igri. Podrobno smo analizirali napake iz tekme z Izolo, ki jih moramo popraviti. Na treninge se je vrnil Sivka, ki bo skoraj zagotovo nared za nedeljsko tekmo. V četrtek nas v Zagrebu čaka še prijateljska tekma s kitajsko ekipe iz Lige SEHA University of Sports Beijing, nato pa se bomo v petek in v soboto povsem posvetili Dobovi in se skušali kar se da najbolje pripraviti na tekmo. V nedeljo bomo videli, če bo to dovolj.“



ŽE ODIGRANO:

Sreda, 13. novembra:
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GORENJE VELENJE 27:37 (12:21)


Petek, 15. novembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD KOPER 30:27 (13:10)




LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9 9 0 0 291 : 194 97 18
2 RD RIKO RIBNICA 10 8 1 1 293 : 270 23 17
3 RK TRIMO TREBNJE 10 7 1 2 279 : 255 24 15
4 RK GORENJE VELENJE 10 6 0 4 290 : 270 20 12
5 MRD DOBOVA 9 6 0 3 288 : 279 9 12
6 MRK KRKA 10 4 0 6 258 : 273 -15 8
7 RD KOPER 10 3 1 6 274 : 287 -13 7
8 RD URBANSCAPE LOKA 10 2 3 5 264 : 293 -29 7
9 RK MARIBOR BRANIK 9 3 0 6 233 : 248 -15 6
10 RK SLOVENJ GRADEC 2011 9 3 0 6 260 : 276 -16 6
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 10 2 1 7 254 : 301 -47 5
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 10 1 1 8 256 : 294 -38 3