7. 1. 2019

Kljub boljši igri drugi poraz Slovenije proti Francozom

Člani so končali januarsko pripravljalno akcijo proti Francozom - tudi na drugi tekmi so, še vedno čuteč posledice zdravstvenih težav, izgubili z 21:29.

Slovenska reprezentanca se je tokrat, za razliko od prve tekme, prikazala v veliko boljši luči in bila cel prvi polčas tik za petami Franozov, ki so prvi del igre dobili s 13:11, blizu pa so bili vse do 45. minute, ko so imeli celo možnost za vodstvo. V igri izbrancev Veselina Vujovića se je prikradlo nekaj napak, ki so jih Francozi brez težav izkoristili in ob koncu tekme minuto za minuto višali prednost ter na koncu slavili z 29:21.

Naša izbrana vrsta se v domovino vrača v jutranjih urah, vnovič pa se bo zbrala v začetku aprila, ko se bo v kvalifikacijah za EP 2020 dvakrat pomerila z Nizozemsko. 11. aprila ob 19.30 bo zaigrala v Almereju, tri dni kasneje ob 17.00 pa še v Celju. Vstopnice za ta dvoboj si lahko že zagotovite po nižji ceni in sicer na www.mojekarte.si ter vseh prodajnih mestih sistema Moje karte.

Klemen Ferlin:

"Danes smo tekmo začeli bolje, kot pred dvema dnevoma, igrali smo dobro v obrambi in v napadu ter bili do 45. minute izenačeni in bi lahko prišli do presenečenja, vendar smo zgrešili preveč odprtih priložnosti. Imeli smo preveč izgubljenih žog, kar si proti taki reprezentanci ne bi smeli dopustiti. Francozi so to vrhunsko izkoristili, prišli do lahkih zadetkov in zadržali vodstvo do konca."

Jure Dolenec:

"Odigrali smo precej bolje, kot na prvi tekmi, čeprav končni rezultat tega ne kaže. 45 minut smo bili izenačeni in imeli možnost, da izenačimo, oziroma celo povedamo, a smo zgrešili štiri sedemmetrovke in nekaj odprtih priložnosti. Normalno je, da so Francozi bolje pripravljeni od nas, saj kmalu začnejo novo veliko tekmovanje, mi pa smo se zbrali pred kratkim in opravili le štiri treninge. Napredek je viden, a vseeno to ni naša najboljša podoba. Vemo, da manjkajo nekateri igralci, a tudi mi, ki smo igrali, nismo bili na najvišji ravni, kar pa je logično glede na to, da smo imeli pred tema dvema dvobojema veliko odmora."

ČLANI, PRIPRAVLJALNI TEKMI

Rouen, ponedeljek, 7. januarja:
FRANCIJA : SLOVENIJA 29:21 (13:11)
Francija: Dumoulin, Remili 2, Nyokas 1, Lagarde 1, Mem 4, Tournat, Gerrard, Mahe 2, Grebille 2, Abalo 4, Sorhaindo, Guigou 5, L. Karabatić 3, Fabregas 1, Claire 2, Dipanda, Porte 1, Caucheteux 1.
Slovenija: Blagotinšek 2, Verdinek, Henigman 2, Kavtičnik 1, Janc 3, Dolenec 2, Poteko, Kodrin 1, Gaber 2, Šoštarič, Ferlin, Ovniček, Lapajne 1, Špende 1, Bombač 4, Mačkovček 2, Kastelic.

Rouen, sobota, 5. januarja:
FRANCIJA : SLOVENIJA 34:25 (18:11)
Francija: Dumoulin, Remili, Nyokas 1, Lagarde 1, Richardson 3, Mem 3, Tournat 5, Gerard, Mahe 1, Grebille 4, N'Guessan, Sorhaindo 1, Guigou 1, L. Karabatić 1, Fabregas 5, Claire 3, Porte 3, Caucheteux 2.
Slovenija: Blagotinšek, Verdinek 5, Henigman, Kavtičnik, Janc 4, Dolenec 1, Poteko, Kodrin, Gaber 2, Šoštarič 5, Ferlin, Ovniček 2, Lapajne 1, Špende 2, Bombač 1, Mačkovšek 2, Kastelic.