2. 2. 2019

Krimovke z gostovanja brez točk

Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem kolu glavnega dela Lige prvakinj gostovale v Bukarešti, od koder pa se vračajo brez točk. Domače igralke so bile boljše z 32:26.

Slovenske prvakinje so doživele drugi poraz v drugem delu elitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Po uvodnem domačem porazu proti norveškemu Kristiansandu so danes pričakovano klonile tudi v Bukarešti.

Varovanke Uroša Bregarja so bile v prvem polčasu dokaj enakovredne zvezdniški ekipi iz romunske prestolnice. Ta je resda nastopila brez svojih udarnih igralk Cristine Neagu in Amande Kurtović, a tudi ljubljanska je pogrešala že dlje časa poškodovano Aljo Koren in Ukrajinko Olgo Perederij, ki je manjkala zaradi študijskih obveznosti.

Krimovke so tekmo odprle z 2:0, z ostro in gibljivo obrambo pa povsem nevtralizirale tehnično izjemno kakovostne igralke romunske ekipe. Prvič na dvoboju so zaostale v 13. minuti, ko je nekdanja igralka ljubljanske ekipe Dragana Cvijić - za romunsko ekipo igrata tudi Slovenki Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, Srbkinja Andrea Lekić in Hrvatica Jelena Grubišić - svoje soigralke povedla v vodstvo s 6:5.

Slovenske prvakinje so v 18. minuti prvič na dvoboju zaostale za dva gola (7:9), po Bregarjevi minuti odmora so izenačile na 9:9. Končnica prve polovice tekme je minila v znamenju domačih igralk, ki so v 30. minuti Ljubljančankam ušle na pet golov (11:16).

Krimovke v nadaljevanju niso bile kos kakovostnim gostiteljicam. Sredi drugega polčasa so si priigrale primanjkljaj devetih golov (13:22), po njihovem delnem izidu 3:0 pa je minuto odmora zahtevala tudi domača ekipa.

Ta ni ustavila naleta ljubljanske ekipe, po golu Hrvatice Dore Krsnik so v 48. minuti znižale na 17:22, bližje pa niso mogle, v končnici so domače igralke znova dvignile raven svoje igre in brez posebnih težav osvojile dve točki.

V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Grkinja Lamprini Tsakalou s sedmimi in Polona Barič s petimi goli.

LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, 2. KOLO

Sobota, 2. februarja:
BUKAREŠTA : KRIM MERCATOR 32:26 (16:11)
Radidičević 10, Lekić 6; Tsakalou 7, Barič 5.