5. 2. 2019

V RK Celje Pivovarna Laško prihajata dva mladinska reprezentanta

RK Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono dogovoril za prihod dveh mladinskih reprezentantov. Prvi se v domači klub vrača Stefan Žabić, ki to sezono igra kot posojen igralec v Mariboru, drugi pa je Domen Novak, ki v Celje prihaja iz Dobove.

19-letni krožni igralec, Stefan Žabić, je otrok celjskega kluba, ki je nastopal za vse mlajše selekcije Celja Pivovarne Laško, z njimi osvojil številne naslove državnih prvakov, nazadnje dvakrat zapored naslov v mladinski selekciji. Nekaj izkušenj ima tudi že s člansko zasedbo Celja, saj je v pretekli sezoni nabral nekaj nastopov v SEHA ligi in državnem prvenstvu, v Ljutomeru pa je osvojil tudi pokalni naslov. V letošnji sezoni kot posojeni igralec nastopa za Maribor Branik, z naslednjo pa se torej vrača v svoj domači klub, kjer bo združil moči še s tremi mladinskimi reprezentanti, s katerimi je osvojil naslov evropskega prvaka. Dva že nastopata za Celje, to sta Kristjan Horžen in Domen Makuc, tretji pa je naslednja celjska okrepitev, to je Domen Novak.

20-letni Novak na položaju desnega krila v tej sezoni nastopa za Dobovo, za katero je v tej sezoni dosegel 41 zadetkov, sicer pa gre za igralca, ki prihaja iz Ljubljane. Njegov matični klub je RK Krim, kjer je za člane prvič nastopil že v sezoni 2013/14, dve leti kasneje pa je že dosegal preko 100 zadetkov v sezoni za člansko ekipo. Podobno uspešen je bil tudi v Slovanu, kjer je nastopal minulo sezono, sedaj pa ga čaka nova selitev, saj bo najboljše desno krilo minulega evropskega prvenstva za mladince, po sezoni v Dobovi, v prihodnje krilni položaj zasedal v Celju Pivovarna Laško.

Žabić ima pogodbo s celjskim klubom sklenjeno do leta 2022, Novak pa se je dogovoril za enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja. Oba bosta tako skupaj z ostalimi predstavljala prihodnost celjskega ter slovenskega rokometa. Celjani tako nadaljujejo z vizijo, kjer talent razvijajo v zmagovalca in nudijo pogoje, kjer se lahko igralci razvijejo v vrhunske rokometaše in nastopajo v najbolj zahtevnih rokometnih tekmovanjih.

Osebni podatki:

Ime in priimek: Stefan Žabić
Rojstni datum:  17.2.1999
Kraj rojstva: Celje
Višina/teža: 202 / 110
Igralno mesto: Krožni
Dosedanji klubi: RK Celje Pivovarna Laško (mlajše ekipe), RK Maribor Branik (2018/19)
 
Ime in priimek: Domen Novak
Rojstni datum:  26.4.1998
Kraj rojstva: Ljubljana
Višina/teža: 182 / 80
Igralno mesto: Desno krilo
Dosedanji klubi: RK Krim mlajše selekcije, RK Krim-Olimpija (2013-14), RK Krim (2014-2017), RD Slovan (2017/18), MRD Dobova (2018/19)

Stefan Žabić o prihodu v Celje: "Vesel sem, da sem dobil zaupanje s strani mojega kluba in, da bom v prihodnje član RK Celje Pivovarna Laško. Vedno sem si želel, da bi lahko tukaj igral na najvišjem nivoju in od naslednje sezone se mi bo to uresničilo. Ekipo že dobro poznam, z vsemi, s katerimi sem že igral skupaj, se odlično ujamemo in prepričan sem, da bo tudi v prihodnje tako. Čaka nas trdo delo, saj sem s trenerjem Ocvirkom sodeloval že v mlajših selekcijah in vem, da zahteva disciplino in red, iz tega pa izhaja tudi kakšne so predstave na igrišču. Ker vem, da me čaka še veliko dela, izpopolnjevanja, da bom lahko napredoval, se že sedaj individualno pripravljam na prihod, saj želim, da sem od prvega dne kos vsem zahtevam."

Domen Novak o prihodu v Celje: "Vesel sem, da mi je RK Celje Pivovarna Laško ponudil to priložnost. Na to dvorano imam zelo lepe spomine in komaj čakam, da bom lahko redno nastopal v njej. Ker sem izkusil kaj pomeni poln hram slovenskega rokometa, kjer publika zna dihati z igralci in tako pripomore k uspehom, si želim seveda tega občutka tudi velikokrat v prihodnje. Moja želja je še napredovati, si tu priigrati dres članske reprezentance Slovenije in doseči uspehe tudi v članski konkurenci. A seveda moram najprej priti in pokazati takšen nivo, zato pa se moram izkazati v novem klubu, pokazati da si zaslužim ta dres in zaupanje, ki mi je bilo s podpisom izkazano."

Tomaž Ocvirk o okrepitvah: "Ekipo gradimo za dlje časa, kjer bomo poizkušali igralce zadržati nekaj sezon. Tako bomo lažje napredovali, se spoznavali in vrhunec dosegli po nekaj sezonah. Dvema zlatima mladincema sedaj priključujemo še dva nova, ki bosta z ostalimi tvorila odlično ekipo. Stefan je naš igralec, ki se kali v Mariboru, ima višino, postavo, ki jo potrebujemo na sredini. Še vedno ima pomanjkljivosti, ki pa jih odpravljamo že v tej sezoni, ko dela po individualnem programu in gotovo je igralec, ki je lahko med nosilci igre enkrat v prihodnosti. Domen je bil najboljše desno krilo evropskega prvenstva, je mlad, delaven, rad trenira, je borec na igrišču, tako, da ima kvalitete, ki jih iščemo pri igralcih. Verjamem, da se bosta oba izkazala, seveda pa je pred njima naporno delo, da naša pričakovanja uresničita."