14. 2. 2019

Žalčanke imajo v 14. kolu priložnost da se z zmago utrdijo na drugem mestu lestvice

V 14. kolu 1. A državne rokometne lige, bodo počivale rokometašice Krke, kar lahko dobro izkoristijo igralke Žalca.

Trenutno sta ekipi Krke in Žalca izenačeni na drugem mestu lestvice, a imajo Žalčanke 2 odigrani tekmi manj in že v soboto na tekmi z Mlinotestom lahko to izkoristijo da same skočijo tik pod vrh. A Ajdovke ne nameravajo poceni prodati svoje kože, "Ekipo iz Žalca poznamo zelo dobro, saj smo se z njimi v tej sezoni pomerili tako v državnem prvenstvu, kot tudi na prijateljskih srečanjih. So kvalitetna ekipa z izkušenimi posameznicami. V svojo ekipo pa absolutno verjamem in menim, da je prav ta tekma za nas lepa priložnost za novo zmago. Želim si, da bi bile vse igralke zdrave in da bi odigrali kvalitetno obrambo s hitrimi in učinkovitimi napadi," je pred tekmo povedala trenerka Ana Žigon.

Trener Žalca, Bojan Voglar, opozarja na težave s poškodbami in se otresa vloge favorita: "Čaka nas zelo težka tekma z Mlinotestom, ki ima zelo izkušeno ekipo. V teh dvobojih šteje vsaka točka za končnico od 1. do 4. mesta. Favorita ni. Kot že tolikokrat v tej sezoni, tudi tokrat zaradi poškodb in bolezni naša ekipa ne bo kompletna, vendar so tudi ostala dekleta prevzela odgovornost in dokazala, da se lahko kosajo z vsemi. Želim si, da bi bila tekma na visokem nivoju in da bi v dvorano pritegnili veliko gledalcev na tribuni."

Še neporažena ekipa Krima Mercatorja bo ta teden odigrala kar dve tekmi. Po zanesljivi zmagi proti ekipi Krke, jih čaka še ekipa Z'Dežele, ki trenutno zaseda četrto mesto na lestvici.

Zadnjeuvrščene Velenjčanke bodo svojo drugo zmage lovile na domači tekmi s Koprom, Ptujčanke in Ljubljančanke pa se bodo v Ljudskem vrtu udarile v derbiju začelja lestvice.

1. A DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA, 14. KOLO

Petek, 15. februar, ob 19:30