1. 3. 2019

Krimovke se želijo od sezone LP posloviti z domačo zmago

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 15. uri na Kodeljevem igrale svojo predzadnjo tekmo v tej sezoni lige prvakinj. V 5. krogu glavnega dela bodo gostile Bukarešto. Tekma za Ljubljančanke ne bo rezultatsko pomembna, saj nimajo več možnosti za četrtfinale, kljub temu pa napovedujejo igro na zmago.

Bukarešta, katere članici sta tudi Slovenki Elizabeth Omoregie in Barbara Lazović, zanjo pa igrajo še številne kakovostne igralke, kot so Andrea Lekić, Cristina Neagu, Jelena Grubišić, Dragana Cvijić in druge, je prvo medsebojno tekmo doma dobila z 32:26.

Krimov strateg Uroš Bregar bo imel na voljo vse igralke, tudi eno redkih izkušenih, vratarko Mišo Marinček Ribežl. "Čeprav nimamo več možnosti za napredovanje, vseeno lahko prikažemo na zadnji domači tekmi všečno igro. Vse si tudi želimo zmago. Upam, da se bo sreča tokrat obrnila v naš prid in da se poslovimo od drugega dela tekmovanja z lepo borbeno, všečno igro," pravi Marinček Ribežlova.

V skupini 2 je po štirih krogih drugega dela na vrhu Györ s 15 točkami, sledita Viper Kristiansand in Bukarešta s po 10 točkami, Ferencvaros jih ima devet, Krim tri, Thüringer pa eno točko.

"Vse ekipe v drugem delu imajo vsaj dvakrat večji proračun, kar pomeni več kakovostnih igralk. To se kaže tudi pri tem, da smo mi konkurenčni 40, 45 minut, za celo tekmo na taki ravni pa nimamo dovolj rotacij," je razmerja moči v skupini orisal Bregar, ki je tretje leto strateg Krima.


LIGA PRVAKINJ, 5. KOLO GLAVNEGA DELA

Sobota, 2. marec, ob 15.00:
KRIM MERCATOR : BUKAREŠTA