1. 3. 2019

Žalčanke na derbiju 16. kola 1. A ŽRL odpihnile Celjanke

Glede na to, da je bila pred tekmo razlika na lestvici 1. A ŽRL le tri točke, smo pričakovali bolj izenačen obračun med igralkami ekip Z'Dežele in Zelenih Dolin. Do konca prvega polčasa so Celjanke še nekako dohajale svoje nasprotnice, v začetku drugega dela, pa je ekipa iz Žalca dokončno strla odpor nasprotnic in zmagala s 30:17 (12:7).

1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA

Četrtek, 28. februar:
LJUBLJANA : KRKA 21:33 (7:17)
Polajnar-Vešligaj 8, Perše 4; Radojčič 7, Petkovič 6.

Veronika Leški, igralka Krke:
"Ljubljana ima mlado ekipo, ki goji hitro igro, tako da smo v tekmo odšle 100%, brez podcenjevanja. Odigrale smo zbrano v obrambi in prišle do lahkih zadetkov iz protinapadov. Svoj del so prispevale tudi vratarke. Že v začetku smo naredile razliko, ki smo jo držale skozi celotno tekmo in jo tako pripeljale mirno do konca. Čestitke ekipi."

Petek, 1. marec, ob 18.00:
ZELENE DOLINE ŽALEC : Z'DEŽELE 30:17 (12:7)
Strnad 9, Krebs 6; Mrđenović 5, Nikolič 4.

Kaja Krebs, igralka Zelenih Dolin:
"Lokalni derbi s Celjem je vedno neka posebna tekma, v katero vsi vstopamo z nekaj treme. Punce smo pokazale, da res znamo odigrati, kajti v zadnjih dveh kolih, se ni ravno izšlo, kot smo si želele. Ampak žoga je okrogla in tako je v športu. Obrambo vseskozi igramo zelo dobro, tako tudi danes, smo pa imele v zadnjih dveh kolih nekaj težav v napadu. Toda danes smo prestavile v višjo prestavo in izteklo se je še bolje, kot smo načrtovale, najbrž tudi zato, ker smo si to še bolj želele. Današnja zmaga proti Celjankam je bila zelo pomembna za nas in verjamem, da bomo s tem tempom nadaljevale.  Zmaga pa je tudi zame najlepše darilo za rojstni dan."

Peter Novak, glavni trener Z'Dežele:
"Ob poškodbah Lare Hrnčič in Ele Kodele smo morali močno pomladiti ekipo. Naš podmladek je vskočil neuigran in te stvari so enostavno manjkale. Imamo potencial, s trdim in dobrim delom bo tudi rezultat slej ko prej prišel. Veseli me številčna podpora s tribun."

Sobota, 2. marec, ob 19.00:
PTUJ : MLINOTEST AJDOVŠČINA

Ana Žigon, trenerka Mlinotesta Ajdovščina:
"Čaka nas izjemno težko gostovanje, ker se v tem trenutku soočamo z večjim številom poškodb naših ključnih igralk. V vsakem primeru pa bodo varovanke na parketu dale vse od sebe in prepričana sem, da bo odgovornost prevzela tudi kakšna mlajša in manj izkušena igralka. Nadejam se napete rokometne predstave in naj zmaga boljši."

Sreda, 13. marec, ob 18.40:
KRIM MERCATOR : VELENJE
LESTVICA