12. 3. 2019

Velenjčani prvi udeleženci finalnega turnirja v pokalu Slovenije

Gorenje iz Velenja je prvi udeleženec zaključnega turnirja četverice v pokalu Slovenije. V četrtfinalu je padel Koper 2013, s 30:26.

Tekma se je začela zelo izenačeno, ampak v 16. minuti so Velenjčani prijeli stvari v svoje roke. Od takrat so namreč ves čas vodili, le šest minut kasneje tudi že s štirimi zadetki prednosti. Koprčani domačinov niso spustili iz dosega roke, ampak do izenačenja niso več prišli. V 52. minuti je bila najvišja prednost štirih zadetkov Gorenja spet izenačena in izkušeni Velenjčani so tekmo znali mirno pripeljati do konca.

Najboljši strelec domačih je bil z desetimi zadetki Matic Verdinek, pri gostih pa je bil najbolj uspešen Marko Matijaševič s petimi.


POKAL SLOVENIJE, četrtfinale

Torek, 12. marca 2019:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 30:26 (15:12)
Verdinek 10, Tajnik, Kavčič 5; Matijaševič 5, Smolnik, Bratkovič 4.

 
Vid Levc, igralec Gorenja Velenja:
"Koprčani so se izkazali za izjemno težkega nasprotnika. To smo pričakovali že pred to pokalno tekmo in zato smo se na njih dobro pripravili. V prvem polčasu so nam dihali za ovratnik, ostali so blizu s svojo hitro igro. V drugem delu pa smo mi izkoristili vse svoje priložnosti v napadu in zmaga je zasluženo ostala doma."

Adam Bratkovič, igralec Kopra 2013:
"Danes smo spremljali eno hitro, dobro in izenačeno tekmo. Do sredine drugega polčasa smo bili blizu, nato pa smo naredili preveč napak v napadu. In na takšni tekmi kjer odloča vsaka žoga, je to na koncu pripeljalo do razlike štirih zadetkov in zmage domačih."


Sreda, 13. marca, ob 19.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA : RIKO RIBNICA

Mark Klarič, vratar Rika Ribnice:
"Pred nami je zadnja stopnička pred zaključnim turnirjem najboljše četverice v Pokalu Slovenije. Žreb se je malce poigral z nami in nam namenil nasprotnika, s katerim smo se srečali v zadnjem odigranem krogu državnega prvenstva pred nekaj dnevi. Sviš je že v soboto v Ribnici kazal dober odpor skozi celotno srečanje, sedaj pa bodo imeli še prednost domačega igrišča. Vemo, da se v pokalu pogosto dogajajo presenečenja, vendar bomo mi storili vse, da v Ivančni Gorici zmagamo in se znova uvrstimo na F4."

TRIMO TREBNJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Benjamin Teraš, trener Trima Trebnje:
"V sredo nas v četrtfinalu pokala Slovenije čaka tekma najuspešnejšim rokometnim kolektivom v Sloveniji. Pred dobrim mesecem smo Celjane presenetili v Zlatorogu, zato sedaj pričakujem še močnejši nalet gostov, ki so žal končali z nastopi v Evropi in so popolnoma osredotočeni na domača tekmovanja. Že tako odlična ekipa bo zdaj še močnejša, kljub temu pa imamo na tekmi tudi mi svoje cilje. V prvi vrsti si želimo napredka v naši igri in nove dobre tekme pred polno dvorano naših navijačev."

Ob 20.00:
GROSUPLJE : KRKA