26. 3. 2019

Celminš se z začetkom nove sezone vrača v osje gnezdo

V velenjski klub z novo sezoni prihaja nova okrepitev na poziciji desnega zunanjega. Ekipi črno-rumenih se bo pridružil Andris Celminš, ki se z novo sezono vrača v Velenje.

Mladi Estonec je v Slovenijo prišel leta 2015, ko je takrat kot 18-letni fant podpisal pogodbo z rokometnim klubom Gorenje Velenje. Sezono 2015/16 je mladi rokometaš preživel v Riku Ribnici kot posojen rokometaš. V omenjeni sezoni je za ekipo Rika Ribnice na 27 tekmah dosegel 41 zadetkov. Isto sezono je z Ribniškim klubom nastopil tudi na finalnem turnirju Pokala Slovenije. V sezoni, ki je sledila, je estonski rokometaš, še vedno kot igralec velenjskega kluba, izkušnje nabiral v sosednjem Slovenj Gradcu. V tisti sezoni je za Slovenjgraški klub dosegel 87 zadetkov. Nato je s pričetkom sezone 2017/2018 Celminš odšel v mariborski klub, za katerega je v preteklih 2 letih dosegel 171 zadetkov (do sedaj). Poleti se vrača v Velenje, črno-rumenim pa bo ostal zvest vsaj do leta 2021.

Andris Celminš:
"Vesel sem, da sem ponovno podpisal pogodbo z velenjskim klubom. Najprej bi se rad zahvalil vodstvu kluba, da mi je ponudilo to priložnost in mi omogočilo, da se vrnem. V Velenju se počutim zelo dobro in mislim, da sem si v dveh letih igranja za mariborski klub nabral kar nekaj izkušenj in bom lahko v drugi sezoni ekipi Gorenja Velenja pomagal dosegati zastavljene cilje. Izredno se veselim naslednje sezone in komaj čakam, da se vrnem v Velenje."