5. 4. 2019

Ribničani v končnici do točke, SVIŠ in Hrastnik ostajata prikovana na dno

Igralci Celja Pivovarne Laško so proti tretjeuvrščeni ekipi odlično začeli srečanje in si že do polčasa priigrali tri zadetke prednosti. V drugem delu je prednost narasla že na pet golov naskoka, a je zaključek pripadel RIKO Ribnici, ki je z odlično končnico prišla do točke.

Tako Ribnica kot Celje sta v prvih dveh krogih zabeležila zmagi in ostala neporažena tudi po medsebojnem obračunu. Ribničani so si točko priborili dobesedno v zadnjem trenutku. Po prekršku nad Williamom Accambrayjem so imeli Celjani štiri  sekunde pred koncem sedemmetrovko in priložnost, da v knežje mesto odnesejo obe prvenstveni točki, Rok Ovniček pa je žogo vrgel čez gol.

Pred tem je vse kazalo, da bodo rokometaši iz najuspešnejšega slovenskega kluba zanesljivo zmagali. V 41. minuti je bilo na semaforju že 16:21 in težko je bilo verjeti, da bodo Ribničani še ogrozili celjsko zmago. Prednost pa se je počasi topila, a še v 55. minuti so gostje po golu Ovnička vodili za tri gole, obenem pa takrat dosegli zadnji zadetek na tekmi. Tilen Strmljan z dvema in Jan Pucelj z enim golom pa sta poskrbela, da je točka v dramatični končnici tudi s kančkom športne sreče ostala doma.

Pred tem so gostitelji vodili le v prvem delu pri 6:4 in nazadnje pri 8:7. Celjani so nato vse do zadnje minute vodili vsaj za gol. Pri domačih se je z 12 goli izkazal Pucelj, Kristijan Horžen jih je v celjskem dresu dosegel 10.


LIGA NLB ZA PRVAKA, 3. KOLO

Petek, 5. april 2019:
RIKO RIBNICA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:29 (15:12)
Pucelj 12, Vujačić 8; Horžen 10, Ovniček, Šarac, Kodrin 4.


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Tole je bila zanimiva tekma za gledalce. Razočaran sem, saj smo igrali dobro in vodili večji del tekme. V zadnjem delu smo nekoliko padli, naredili nekaj napak v obrambi, na drugi strani pa je njihov vratar obranil nekaj žog, ki so se na koncu izkazale za odločilne. Škoda, saj smo imeli lepo priložnost za zmago, a je nismo izkoristili. Tekme tu so zelo težke, osvojili smo točko, kar pomeni, da je naša prednost sedaj za točko manjša. Vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna, ne zgolj derbiji. Trdo moramo delati do konca, saj bomo le tako lahko uresničili naše cilje."

Damjan Škaper, trener RIKA Ribnice: 
"Veseli smo točke, saj smo verjeli do konca. Trud je bil poplačan, ponosen sem na veliko srce moje ekipe, igrajo za publiko, ponosen sem nanje in na to, da so izpolnjevali naloge. Čakali so na svojo priložnost do 50. minute, niso izgoreli in na koncu bili za to nagrajeni. Sedaj nas čaka tekma z Gorenjem, ki je morda celo najboljša ekipa v Sloveniji v tem trenutku in čaka nas ogorčen boj."

Nedelja, 7. april 2019, ob 18.15:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 (prenos na Sportklubu)

Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:
"Pred nami je že četrti obračun s Koprčani. Menim, da smo dobro pripravljeni, poznamo ekipo Kopra in vemo, na kaj moramo biti pozorni. Pričakujem težko tekmo, saj si vsaka ekipa v končnici želi zmagovati. Mi moramo dati vse od sebe na igrišču, igrati zbrano in upam, da bo to dovolj za ponovno zmago v domači dvorani."

Jaka Moljk, igralec Kopra 2013:
"Po težki tekmi z Ribnico nas zdaj čaka gostovanje v Velenju. Zavedamo se, da bo tekma zelo težka. V Velenju jih v letošnji sezoni še nismo premagali, enkrat nam je uspelo v domači dvorani. Pričakujemo zelo težko tekmi in dali bomo vse, da točki prinesemo v Koper."


Ob 19.00:
MARIBOR BRANIK : URBANSCAPE LOKA

Marin Buneta, igralec Maribora Branika:
"V začetku končnice smo imeli težek razpored. Kar se tiče Celja je to poglavje zase, v Velenju sta manjkala oba krožna napadalca, a smo kljub temu prikazali dobro igro. Sedaj igramo doma v polni postavi in čas je, da osvojimo prve točke v končnici za prvaka. Spoštujemo vsakega nasprotnika, toda menim, da imamo kakovostnejšo moštvo od Loke."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Maribor Branik igra zelo čvrsto v obrambi, imajo dolgo klop, in veliko rotirajo. V napadu se zanašajo na veliko gibanja s pogostimi menjavami pozicij in na to bomo morali biti najbolj pozorni. Na zadnji tekmi smo imeli slabo realizacijo in to moramo do nedelje popraviti."
LESTVICA LIGE ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 2 1 0 91 86 5 43
2 RD RIKO RIBNICA 3 2 1 0 94 85 9 39
3 RK GORENJE VELENJE 2 2 0 0 57 35 22 38
4 RK MARIBOR BRANIK 2 0 0 2 48 58 -10 28
5 RD KOPER 2013 2 0 0 2 55 62 -7 27
6 RD URBANSCAPE LOKA 2 0 0 2 45 64 -19 22
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 3. KOLO

Petek, 5. april 2019:
JERUZALEM ORMOŽ : TRIMO TREBNJE 27:24 (11:11)
Ocvirk, Žuran 7; Kotar 7, Dobovičnik 6.


Gal Cirar, igralec Trima Trebnje:
"Tekmo smo odprli dobro, povedli že za dva, a na koncu polčasa dovolili Ormožu, da je izenačil. V drugem polčasu pa je bila slika obratna. Oni so odlično začeli, mi pa jih nikakor nismo uspeli dohiteti. Ko pa smo ga, pa se je Ormož po nekaj naših napakah znova oddaljil. Jeruzalem je srečanje v končnici odigral izkušeno."


Sobota, 6. april 2019:
DOBOVA : SVIŠ IVANČNA GORICA 31:26 (16:12)
Markušić, Zavodnik, Sintič, Novak 6; Knez, Zafran, Košir 5.


Denis Zavodnik, Dobova:
"Ta zmaga je imela za nas zelo velik pomen. Dobro smo trenirali in v preteklem tednu tudi končno v celotni postavi, kar menim da je tudi pripomoglu k nocojšnji zmagi. Igrali smo dobro obrambo, kar je bil po kojem mnenju ključ današnjega večera. Upam da bomo v takem tempu nadaljevali tudi v prihodnjih kolih in prepričan sem, da bomo obstali v ligi."

Luka Zafran, SVIŠ Ivančna Gorica: 
 "Za nas je bila to skoraj odločilna tekma. Tega smo se zavedali in smo se tudi pripravili, vendar se je tekma odvila drugače kot smo si zastavili. V prvem polčasu smk držali priključek, nato pa so nam v drugem polčasu Dobovčani pobegnili. Poskušali smo jih uloviti, vendar nam je zmanjkalo časa. Smo v težkem položaju, vendar se bomo borili še naprej."


KRKA : DOL TKI HRASTNIK 30:23 (14:11)
Kukman 7, Rašo, Okleščen 5; Brilej 5, Ramič 4.


Robert Cvikl, Krke: 
"Vesel sem prve domače tekme v končnici, saj so fantje dali vse od sebe. Sicer smo naredili še nekaj napak, ampak je to sestavni del športa. Ključ do uspeha je bila nedvomno obramba, dihali smo eden za drugega in lahko rečem, da je tako meni kot fantom padel kamen iz srca in upam, da bomo tudi naslednje tekme odigrali bolj sproščeno in s tako delavnostjo, ki jo fantje kažejo na treningih, nadaljevali prvenstvo."

Tadej Simončič, igralec Dola TKI Hrastnika:
"Čestitam domači ekipi za zasluženo zmago. Mi smo se potrudili po svojih močeh, saj imamo poškodovane ključne igralce, pa tudi bolezen je okrnila kadrovsko zasedbo, poleg tega je bil odsoten še trener Aleš Sirk. Ampak zato ni opravičila."
LESTVICA LIGE ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 3 2 0 1 85 81 4 24
2 MRK KRKA 2 1 1 0 57 50 7 22
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 3 3 0 0 88 78 10 20
4 MRD DOBOVA 2 1 0 1 64 60 4 14
5 RK DOL TKI HRASTNIK 3 0 0 3 68 85 -17 11
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 0 1 2 83 91 -8 6