7. 4. 2019

Ose vse bližje prvemu mestu

Gorenje iz Velenja se je z zmago nad Koprom (28:21) povzpelo na drugo mesto lestvice, Maribor Branik pa je zanesljivo premagal Urbanscape Loko (33:21 in vpisal prvi točki v ligi za prvaka.

Delnice velenjske ekipe so na domači rokometni borzi iz dneva v dan vse več vredne. Potem ko je še pred časom kazalo, da je pred zasedbo iz Šaleške doline nova "izgubljena sezona", pa ima zdaj realne možnosti za naslov državnega prvaka. Varovanci Zorana Jovičića so se namreč po današnji zanesljivi zmagi nad Koprčani zavihteli na drugo mesto in se zavoljo neodločenega izida Ribničanov in Celjanov vodilnim tekmecem iz bližnjega Celja približali na vsega tri točke.

Ose so imele od prve do zadnje minute vse niti igre v svojih rokah. Že po trinajstih minutah igre so si priigrale štiri gole prednosti (6:2), najbolj udarno pa so zaigrale v drugi polovici prvega polčasa, ko so povsem zasenčile Primorce in se na velik odmor podale z velikansko prednostjo sedmih golov (15:8).
Velenjčani v drugem polčasu niso popustili, vseskozi so držali tekmece z Obale na varni razdalji, največ pa so vodili za enajst golov (24:13 in 25:14).

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek s sedmimi in David Miklavčič s štirimi goli, v gostujoči pa Rok Marić in Nejc Planinc, ki sta dosegla po štiri zadetke.


LIGA NLB ZA PRVAKA, 3. KOLO

Petek, 5. april 2019:
RIKO RIBNICA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:29 (15:12)
Pucelj 12, Vujačić 8; Horžen 10, Ovniček, Šarac, Kodrin 4.


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Tole je bila zanimiva tekma za gledalce. Razočaran sem, saj smo igrali dobro in vodili večji del tekme. V zadnjem delu smo nekoliko padli, naredili nekaj napak v obrambi, na drugi strani pa je njihov vratar obranil nekaj žog, ki so se na koncu izkazale za odločilne. Škoda, saj smo imeli lepo priložnost za zmago, a je nismo izkoristili. Tekme tu so zelo težke, osvojili smo točko, kar pomeni, da je naša prednost sedaj za točko manjša. Vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna, ne zgolj derbiji. Trdo moramo delati do konca, saj bomo le tako lahko uresničili naše cilje."

Damjan Škaper, trener RIKA Ribnice: 
"Veseli smo točke, saj smo verjeli do konca. Trud je bil poplačan, ponosen sem na veliko srce moje ekipe, igrajo za publiko, ponosen sem nanje in na to, da so izpolnjevali naloge. Čakali so na svojo priložnost do 50. minute, niso izgoreli in na koncu bili za to nagrajeni. Sedaj nas čaka tekma z Gorenjem, ki je morda celo najboljša ekipa v Sloveniji v tem trenutku in čaka nas ogorčen boj."


Nedelja, 7. april 2019:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 28:21 (15:8)
Verdinek 7, Miklavčič 4; Marić, Planinc 4.


Tilen Sokolič, rokometaš Kopra 2013:
"Dobro smo odprli tekmo, začetek je bil izenačen. Potem smo storili preveč napak v napadu in to je Velenjčanom omogočilo, da so dosegali lahke zadetke in ustvarili neulovljivo razliko. Danes smo bili enostavno preslabi v obrambi in lahko le čestitam nasprotni ekipi za zmago. Mi bomo še naprej trdo delali, da bomo v končnici prišli do kakšne zmage."
 
Miljan Vujović, vratar Gorenja Velenja:
"Poznali smo igro Kopra in na njih smo se dobro pripravili. Odigrali smo odlično v obrambi, tudi v napadu smo z izjemo nekaj napak delovali dobro. Lahko bi rekel, da smo pričakovali večji odpor Koprčanov, smo pa na koncu zasluženo slavili. Pred nami je manjši odmor, nato pa težko gostovanje v Ribnici."


MARIBOR BRANIK : URBANSCAPE LOKA 33:21 (15:8)
Ranevski 6, Golik 5; A. Jesenko 4, M. Jesenko, Gartner, Vrbnic 3.


Nikola Ranevski, igralec Maribora Branika: 
"Pohvalil bi svoje soigralce za odlično igro tako v obrambi kot v napadu. Od nas se pričakuje, da domača srečanja predvsem proti ekipam kot sta Loka in Koper zmagamo, še posebej če želimo osvojiti to želeno 4. mesto. Skozi vso srečanje smo držali tempo v svojih rokah in prednost iz minute v minuto večali. Na trenutke smo malo popustili, a nikoli v tolikšni meri, da bi ogrozili zmago. Veseli smo teh prvih točk v končnici, prva tako pa sem vesel svojega učinka danes. Upam, da bo takšnih predstav do konca sezone še nekaj."
 
Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Mi smo že na začetku te končnice za prvaka odločili, da bomo dali prednost mlajšim in domačim igralcem. Seveda so pri teh prisotna velika nihanja v igri in to je potrebno vzeti v zakup. Levji delež sta z odličnimi obrambami prispeval oba domača vratarja, ob tem pa bi pohvalil tudi našega čuvaja mreže Gašperja Dobaja. V nadaljevanju je prišla do izraza daljša klop Mariborčanov in tudi njihova večja fizična moč, predvsem na položaju krožnega napadalca."
LESTVICA LIGE ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 2 1 0 91 86 5 43
2 RK GORENJE VELENJE 3 3 0 0 85 56 29 40
3 RD RIKO RIBNICA 3 2 1 0 94 85 9 39
4 RK MARIBOR BRANIK 3 1 0 2 81 79 2 30
5 RD KOPER 2013 3 0 0 3 76 90 -14 27
6 RD URBANSCAPE LOKA 3 0 0 3 66 97 -31 22
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 3. KOLO

Petek, 5. april 2019:
JERUZALEM ORMOŽ : TRIMO TREBNJE 27:24 (11:11)
Ocvirk, Žuran 7; Kotar 7, Dobovičnik 6.


Gal Cirar, igralec Trima Trebnje:
"Tekmo smo odprli dobro, povedli že za dva, a na koncu polčasa dovolili Ormožu, da je izenačil. V drugem polčasu pa je bila slika obratna. Oni so odlično začeli, mi pa jih nikakor nismo uspeli dohiteti. Ko pa smo ga, pa se je Ormož po nekaj naših napakah znova oddaljil. Jeruzalem je srečanje v končnici odigral izkušeno."


Sobota, 6. april 2019:
DOBOVA : SVIŠ IVANČNA GORICA 31:26 (16:12)
Markušić, Zavodnik, Sintič, Novak 6; Knez, Zafran, Košir 5.


Denis Zavodnik, Dobova:
"Ta zmaga je imela za nas zelo velik pomen. Dobro smo trenirali in v preteklem tednu tudi končno v celotni postavi, kar menim da je tudi pripomoglu k nocojšnji zmagi. Igrali smo dobro obrambo, kar je bil po kojem mnenju ključ današnjega večera. Upam da bomo v takem tempu nadaljevali tudi v prihodnjih kolih in prepričan sem, da bomo obstali v ligi."

Luka Zafran, SVIŠ Ivančna Gorica: 
 "Za nas je bila to skoraj odločilna tekma. Tega smo se zavedali in smo se tudi pripravili, vendar se je tekma odvila drugače kot smo si zastavili. V prvem polčasu smk držali priključek, nato pa so nam v drugem polčasu Dobovčani pobegnili. Poskušali smo jih uloviti, vendar nam je zmanjkalo časa. Smo v težkem položaju, vendar se bomo borili še naprej."


KRKA : DOL TKI HRASTNIK 30:23 (14:11)
Kukman 7, Rašo, Okleščen 5; Brilej 5, Ramič 4.


Robert Cvikl, Krke: 
"Vesel sem prve domače tekme v končnici, saj so fantje dali vse od sebe. Sicer smo naredili še nekaj napak, ampak je to sestavni del športa. Ključ do uspeha je bila nedvomno obramba, dihali smo eden za drugega in lahko rečem, da je tako meni kot fantom padel kamen iz srca in upam, da bomo tudi naslednje tekme odigrali bolj sproščeno in s tako delavnostjo, ki jo fantje kažejo na treningih, nadaljevali prvenstvo."

Tadej Simončič, igralec Dola TKI Hrastnika:
"Čestitam domači ekipi za zasluženo zmago. Mi smo se potrudili po svojih močeh, saj imamo poškodovane ključne igralce, pa tudi bolezen je okrnila kadrovsko zasedbo, poleg tega je bil odsoten še trener Aleš Sirk. Ampak zato ni opravičila."
LESTVICA LIGE ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 3 2 0 1 85 81 4 24
2 MRK KRKA 2 1 1 0 57 50 7 22
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 3 3 0 0 88 78 10 20
4 MRD DOBOVA 2 1 0 1 64 60 4 14
5 RK DOL TKI HRASTNIK 3 0 0 3 68 85 -17 11
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 0 1 2 83 91 -8 6