18. 4. 2019

Koprčani z zmago prišli na le točko zaostanka za četrtim mestom

Koprčani so dosegli prvo zmago v končnici za prvaka. Po njej so se osmoljencem današnjega obračuna približali na vsega točko, kar pomeni, da se obeta hud boj za četrto mesto, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v pokalu EHF.

Prvi polčas je minil v izjemno izenačeni predstavi. Do 27. minute sta bili ekipi povsem izenačeni (15:15), koprska pa je po golih Janeza Gučka in Grege Krečiča na veliki odmor odšla s prednostjo dveh golov (17:15).

Druga polovica tekme je minila v znamenju varovancev domačega trenerja Uroša Rapotca. Ti so sredi polčasa povedli za šest golov (26:20), v končnici tekme pa zaigrali resno in odgovorno ter osvojili zlata vredni točki.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Dani Zugan s šestimi goli, v gostujoči je zadetek manj dosegel Filip Jerenec.

LIGA NLB za prvaka, 4. kolo

Četrtek, 18. aprila 2019:
KOPER : MARIBOR BRANIK 31:24 (17:15)
Zugan 6, Grzentić, Guček, Planinc 5; Jerenec 5, Jerebie 4.

Martin Kocjančič, vratar Kopra:
"Danes smo pokazali dobro igro. Na začetku smo sicer nekoliko slabše začeli, ampak smo potem uspeli strniti vsrte, stisniti v obrambi. Strelsko so bili razpoloženi prav vsi igralci na vseh položajih. Mislim, da smo skozi celotno tekmo bili boljši nasprotniki in zasluženo zmagali."

Marin Đurica, vratar Maribora Branika:
"Vsekakor smo pričakovali težko tekmo. Vedeli smo, da je Koper domačinska ekipa, da bodo dali vse, da zmagajo, kakor je tudi bilo. Padlo je kar veliko število golov in Koper je zasluženo slavil. Seveda je bila že danes to tekma za boj za Evropo, mislili smo, da bomo zmagali in si priigrali lepo prednost, kar pa se žal ni zgodilo, ampak do konca ostaja vse še odprto."

Petek, 19. aprila 2019, ob 20.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA

Aljaž Panjtar, vratar Celja Pivovarne Laško:
"Aljaž Panjtar je bil vrsto let član Loke in zagotovo ve, kako nevarna je lahko ta ekipa: "Čaka nas težka tekma. Vsi vemo, da Loka igra hiter in všečen rokomet, gotovo pa bodo proti nam še dodatno motivirani, kakor je to praksa z vsakim nasprotnikom, ki igra proti nam. Tako pričakujem močan odpor Ločanov, ampak, če bomo mi igrali svojo igro, verjamem, da lahko ta odpor čim prej zlomimo. Vsekakor pa je naš glavni cilj osvojitev novih točk v boju za naslov prvaka."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Celje Pivovarna Laško je ekipa, ki lahko dobro igra več obrambnih postavitev in poskuša preko protinapadov doseči čim več "lahkih" zadetkov. Na vsaki igralni poziciji imajo več kvalitetnih igralcev, veliko menjajo, igrajo v visokem ritmu in temu bomo morali v pripravah na tekmo posvetiti največ pozornosti."

Sobota, 20. aprila 2019, ob 17.00:
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE

Blaž Nosan, igralec RD Riko Ribnica:
"V soboto k nam prihaja trenutno najbolj vroča ekipa v ligi. Ekipa Velenje je velikokrat v tej sezoni pokazala kako kvalitetna, neugodna in groba ekipa je. Vendar mi se ne bojimo nikogar. Vsako tekmo gremo na zmago. Obeta se nam pravi derbi. Zavedamo se, da če hočemo zmagati, moramo odigrati eno iz med najboljših tekem v sezoni. Verjamem, da bomo z maksimalno koncentracijo, borbenostjo ter pomočjo publike dosegli pozitiven rezultat."

Andraž Kete, igralec Gorenja Velenja:
"Držimo se načela, ki smo si ga zastavili na začetku sezone. Mi gremo iz tekme v tekmo in zato smo se tudi na ta obračun pripravljali tako kot na vse ostale ter s ciljem, da na igrišču pustimo svoj maksimum. Pričakujemo izjemno težko tekmo, vsi se zavedamo, da je to vroče gostovanje. Ribničani na domačem terenu težko dovolijo nasprotniku, da ta domov odnese kakšno točko. Mi bomo dali vse od sebe, kaj pa bo to prineslo pa bomo videli v soboto."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 2 1 0 91 86 5 43
2 RK GORENJE VELENJE 3 3 0 0 85 56 29 40
3 RD RIKO RIBNICA 3 2 1 0 94 85 9 39
4 RK MARIBOR BRANIK 4 1 0 3 105 110 -5 30
5 RD KOPER 2013 4 1 0 3 107 114 -7 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 3 0 0 3 66 97 -31 22
LIGA NLB za obstanek, 4. kolo

Petek, 19. aprila 2019, ob 18.15:
DOL TKI HRASTNIK : DOBOVA

Klemen Brilej, Dol TKI Hrastnik:
"Izredno pomembna tekma je tokrat pred nami, tekmec pa neposredni konkurent za obstanek. Tekmo že vsi nestrpno pričakujemo, kajti vemo, da je najlepše igrati take tekme pred polno dvorano in vklopljenimi kamerami. Dobro smo izkoristili tale krajši premor za še dodatno pripravo, hkrati pa so nekateri soigralci uspeli sanirati manjše poškodbe. Pričakujem, da bo vsak posameznik dal svoj maksimum, pričakujem pa tudi močno podporo s tribune. Gremo na zmago in trdno sem prepričan, da se bomo v petek skupaj z navijači veselili zmage, ter novih dveh točk."

Mark Kovacs, igralec Dobove:
"Točka, ki smo si jo priigrali v Krki je za nas velikega pomena. Pred tekmo, bi zanjo vsi podpisali vendar ko se je igra razpletala in smo bili že na pragu dveh ima slednja nekoliko grenak priokus. Kljub temu pa smo je zelo veseli, saj je za nas zelo pomembna za nadaljevanje in obstanek v ligi. Tekma proti Dolu bo ena izmed ali celo najpomembnejša tekma sezone. Nanje se bomo dobro pripravili in gremo po pomembni dve točki."

Ob 20.00:
JERUZALEM ORMOŽ : KRKA

Tilen Kukman, igralec Krke:
"Ta teden smo se taktično pripravljali na nasprotnika in mislim, da smo dobro pripravljeni. Na prejšnjih tekmah smo naredili nekaj nepotrebnih napak, kar se je poznalo tudi pri končnem rezultatu. Gostitelji so v tem delu tekmovanja svojo formo še nekoliko dvignili in verjamem, da bo tekma težka, saj so gostovanja v Ormožu vedno nepredvidljiva, svoje pa doda tudi publika. Nam nič drugega kot zmaga ne pride v poštev, dali bomo svoj maksimum in skušali pokazati najboljšo igro v obrambi in napadu, da osvojimo obe točki."

TRIMO TREBNJE : SVIŠ IVANČNA GORICA

Tevž Grandovec, igralec Trima Trebnje:
"Sosedski derbiji so vedno nepredvidljivi. Velikokrat položaj na lestvici ni pomemben in odloča dnevna forma. Z uvrstitvijo na finalni turnir pokala so dokazali, da lahko premagajo vsakega, zato jih moramo vzeti zelo resno. V zadnjem času igrajo sproščeno, hitro in poletno. Potrebujejo točke za obstanek, mi pa želimo osvojiti prvo mesto v Ligi NLB za obstanek, zato točk ne mislimo prepuščati. Smo v vlogi favorita in z maksimalno koncentracijo ter borbenostjo bomo poizkušali to dokazati tudi na igrišču."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T