30. 5. 2019

Odločitev o četrtem mestu bo padla v zadnjem kolu lige NLB

Zadnje kolo v ligi NLB se bo na vseh igriščih začelo ob 20.15. Najbolj vroče bo na Škofijah in v Ribnici, kjer bosta igrala Maribor Branik, ki brani četrto mesto, iz ozadja pa bo napadal Koper.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 10. kolo

Petek, 31. maja, ob 20.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Kar nekaj imamo težav v zadnjem času. Veliko jih ne ve, ampak David Razgor že zadnji mesec nastopa z velikimi bolečinami v stopalu, a želi za ekipo narediti vse, se boriti do zadnjega, zato bo z nami tudi v petek. Takrat  želimo z zmago zaključiti sezono, ki je bila vse prej kot lahka, veliko smo imeli težjih poškodb in težav, ki so igralce za dlje časa pustile ob igrišču, še več manjših, kot je Davidova, Tilnova, ki stiskata zobe v teh dneh. Za takšen pristop bomo zasluženo dvignili pokal za naslov državnih prvakov, seveda pa želimo to storiti tako, da se z navijači poveselimo po zmagi. Pot do te ne bo lahka, gostje bodo želeli pokvariti slavje in morali se bomo krepko potruditi. Petek moramo pričakati primerno pripravljeni."

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Po naporni sezoni je pred nami še zadnje dejanje. Odhajamo v Zlatorog, tekme s Celjem so vedno veljale za derbije. Mi bomo še zadnjič, tako kot na vseh tekmah letošnje sezone, dali vse od sebe in poskušali prikazati dobro igro. Ponosen sem na svoje fante in vse, kar smo dosegli v letošnji sezoni. Tekma v Celju za nas predstavlja konec uspešne zgodbe, ki smo jo začeli pisati pred desetimi meseci."


RIKO RIBNICA : MARIBOR BRANIK

Nebojša Bojić, vratar Rika Ribnice: 
"Čaka nas še ena zelo težka tekma. Maribor nujno potrebuje vsaj točko za uvrstitev v predtekmovanje pokala EHF. Mi pa želimo pred svojimi navijači sezono zaključiti na najboljši možni način, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da zmaga ostane doma."

Marin Đurica, vratar Maribora Branika:
"Menim, da bo Ribnica šla na polno. Ni lepšega kot uspešno sezono zaključiti z zmago pred domačim občinstvom. Prepričan sem, da bodo dali vse od sebe, da nas premagajo in da sezono zaključijo tako kot so jo začeli. V obračunih z Ribnico smo še ostali nekaj dolžni. Nismo jih še uspeli premagati, na zadnjem obračunu smo bili blizu. Na koncu smo izgubili z razliko 2 zadetkov in recimo, da nam je na koncu zmanjkalo nekaj moči. Tukaj vidimo svojo priložnost in upam, da nam tokrat uspe in da pridemo vsaj do točke."


KOPER : URBANSCAPE LOKA

Žiga Smolnik, kapetan Kopra: 
"Z Loko se bomo letos pomerili že četrtič, zato nekih skrivnosti med nami ni. Loka igra zelo kombinatorno, potrpežljivo in ne delajo veliko napak, zelo so neugodni. Nimajo nobenega izrazitega strelca, vendar so čisto vsi nevarni za gol, predvsem pa pridejo pri njihovi igri do izraza krila. Mi moramo biti osredotočeni samo na našega tekmeca, ki je v zadnjih krogih z zmago proti Mariboru in remijem proti Celju pokazal, da gre za zelo dobro ekipo. Izid tekme med Ribnico in Mariborom nas bo v primeru našega pozitivnega rezultata seveda takoj zanimal, do takrat pa se moramo koncentrirati samo na našo tekmo."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Ekipa Kopra igra zelo čvrsto 6:0 obrambo, v napadu veliko koristijo strel z razdalje, predvsem preko Krečiča in Grzentiča. Za nas je bila sezona zelo uspešna in moramo v takem slogu in s pravim pristopom, odigrati tudi zadnjo tekmo."


LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9 6 3 0 256 234 22 53
2 RK GORENJE VELENJE 9 7 1 1 257 199 58 49
3 RD RIKO RIBNICA 9 5 2 2 261 244 17 46
4 RK MARIBOR BRANIK 9 1 2 6 237 255 -18 32
5 RD KOPER 9 1 1 7 232 265 -33 30
6 RD URBANSCAPE LOKA 9 2 1 6 220 266 -46 27
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 10. kolo

31. maja 2019, ob 20.15:
TRIMO TREBNJE : KRKA

Kristjan Pršina, igralec Krke:
"Pred nami je še zadnja tekma v letošnji sezoni, ki jo bomo zaključili v gosteh pri Trimu. Večjih skrivnosti med ekipama ni, saj se med sabo zelo dobro poznamo. Vemo, kje so njihove slabosti pa tudi prednosti. Čez teden smo dobro trenirali in kljub temu, da imajo Trebanjci prednost domačega parketa, gremo v tekmo skoncentrirani in v želji po zmagi, saj bi tako na najlepši način končali naporno sezono."


JERUZALEM ORMOŽ : DOBOVA

Damjan Radanovič, igralec Dobove:
"Sezona je bila dolga in naporna, za našo ekipo predvsem na psihološki ravni. Toda glede na to, da smo si že dva kroga nazaj zagotovili obstanek v ligi, gremo na zadnjo tekmo sproščeno, ampak vseeno s svojimi cilji.
V Ormožu bomo poskušali nadaljevati niz neporaženosti, ki sedaj traja že 8 tekem in morebiti osvojiti prvo mesto v ligi za obstanek. Seveda pa bomo ponudili priložnost za igranje vsem, še posebej tistim, ki so skozi sezono dobili manj minut na ligaških tekmah."


DOL TKI HRASTNIK : SVIŠ IVANČNA GORICA

Klemen Brilej, igralec Dola TKI Hrastnika:
"Ne glede na to, da tekma praktično ne bo odločala o ničemer, bo zgolj prestižnega pomena, jo bomo s soigralci vzeli povsem resno. Naredili bomo vse, da sezono zaključimo z zmago. Zato prijazno vabim vse navijače v Dolanko, da nas še zadnjič letos podprejo in ponesejo do željenega rezultata."

Aljaž Kutnar, igralec SVIŠa Ivančne Gorice:
"Res je, da na koncu sezone malce pade motivacija, vendar na Dol ne gremo samo na izlet temveč odigrati še zadnjo tekmo in sezono zaključiti z zmago."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 9 6 2 1 285 257 28 34
2 MRK KRKA 9 2 5 2 264 254 10 28
3 MRD DOBOVA 9 6 2 1 307 274 33 26
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 9 5 1 3 246 253 -7 25
5 RK DOL TKI HRASTNIK 9 1 1 7 240 272 -32 14
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 9 0 3 6 249 281 -32 8