10. 6. 2019

6. Državno prvenstvo v rokometu na mivki za člane in članice

V soboto in nedeljo 8.6. in 9.6.2019 se je v Centru športov na mivki v Kopru odvijalo 6. državno prvenstvo v rokometu na mivki za člane in članice, kjer se je za naslov državnega prvaka borilo 110 igralk in igralcev. Za mlajše kategorije je državno prvenstvo potekalo četrtič, sodelovalo je 190 mladih rokometašev in rokometašic. Zanimanje za rokomet na mivki se iz leta v leto povečuje, na letošnjem državnem prvenstvu je sodelovalo kar 30 ekip v vseh kategorijah. Rokometni zvezi Slovenije je s pomočjo Mestne občine Koper in Javnega zavoda za šport Koper letošnje državno prvenstvo uspelo izpeljati na na višjem nivoju, saj so nova peščena igrišča v Kopru odlično pripravljena.

Na peščenih igriščih v Centru športov na mivki v Kopru se je v kategoriji članov za naslov državnih prvakov borilo pet ekip, v kategoriji članic pa šest ekip. V kategoriji članic so se naslova državnega prvaka veselile rokometašice iz ekipe Blisk, ki so naslov osvojile prvič. Mladinska ekipa ŠDRŠ Vrhnika je v kategoriji članic nauduševala s svojo igro in povzročala ogromno težav ostalim ekipam, a so v finalu zmagale izkušnje. Iz ekipe podprvakinj pa je bila za najboljšo vratarko turnirja izbrana Špela Remškar in najboljša igralka turnirja Tia Robida. Tretje mesto so zasedle novinke na mivki, ki prihajajo iz ŽRK Velenje.

V kategoriji članov ni bilo večjih presenečenj, saj je naslov državnih prvakov šel ponovno v roke rokometašem iz ekipe RK Mivka, ki so ponovno pokazali, da se ne dajo in so pokal za 1. mesto odnesli že četrtič zapored. Iz ekipe RK Mivka je najboljši igralec postal Rok Setnikar, z najboljšim vratarjem pa se lahko ponovno pohvali Nik Hvala Stojanovič iz ekipe BHC Ljubljana, ki je poleg odličnega branjenja zadel tudi veliko zadetkov iz gola na gol, ki štejejo dve točki. V borbi za tretje mesto so več zbranosti pokazali rokometaši iz ekipe Primorci, ki so okrog vratu prvič obesili bron.

KONČNI VRSTNI RED 
ČLANICE
1. mesto BLISK
2. mesto ŠDRŠ VRHNIKA 3. mesto ŽRK VELENJE 4. mesto RK MIVKA
5. mesto ŽRK IZOLA 6. mesto NAKLANKE
Naj igralka: Tia Robida (ŠDRŠ Vrhnika)
Naj vratarka: Špela Remškar (ŠDRŠ Vrhnika)

ČLANI
1. mesto RK MIVKA
2. mesto BHC LJUBLJANA 3. mesto PRIMORCI
4. mesto SHOJEN PAPUČ 5. mesto BHC MAD MAX
Naj igralec: Rok Setnikar (RK Mivka)
Naj vratar: Nik Hvala Stojanovič (BHC Ljubljana)