12. 6. 2019

Latvijci na čelu s Krištopansom naslednja ovira za naše fante

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi igrala predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Vodilna izbrana vrsta v skupini 4 se bo v Valmieri pomerila z Latvijo, tekma se bo pričela ob 18.40. Televizijski prenos, si lahko ogledate na drugem programu RTV Slovenija.

Prva violina te ekipe je kar 211 cm visoki Dainis Krištopans, v tej sezoni eden najbolj prepričljivih igralcev v ligi prvakov in član zmagovitega Vardarja iz Skopja na letošnjem zaključnem turnirju v Kölnu. Drugi domači igralci resda niso tako razvpiti, kot celota pa delujejo zelo spodobno. Slovenski rokometaši so jih na prvi medsebojni tekmi v Mariboru dokaj zanesljivo premagali, na sredini tekmi jih čaka veliko zahtevnejše delo.

"V obrambi se ne bomo osredotočili zgolj na Krištopansa. Imamo igralce, ki se lahko zoperstavijo njegovi višini, prav tako dovolj znanja, da zaustavimo tudi druge latvijske igralce, a le pod pogojem, da pokažemo našo kolektivno predstavo," je po prihodu v Valmiero dejal Veselin Vujović.

"Nastop na evropskem prvenstvu smo si že zagotovili, a zadnji kvalifikacijski ciklus želimo končati z dvema zmagama. Na zaslužene počitnice po dolgi in naporni sezoni hočemo oditi dobro razpoloženi. Na obračunu proti Latviji moramo biti povsem osredotočeni na tekmeca in verjamem, da bomo na najboljši način opravili svojo nalogo. Krištopans je motor latvijske ekipe, a tudi drugi Latvijci znajo igrati rokomet. V obrambi bo treba garati, na to smo pripravljeni," je pred sredino tekmo dejal Blaž Janc.

Slovenska reprezentanca se je po štirih zmagah - dvakrat je premagala Nizozemsko, po enkrat pa Latvijo in Estonijo - že uvrstila na zaključni turnir stare celine, ki bo med 10. in 26. januarjem prihodnje leto v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem. Ne glede na to pa kvalifikacijski ciklus hoče končati na prvem mestu, v tem primeru bi bila v malce v priviligiranem položaju na žrebu skupin, ki bo 28. junija v avstrijski prestolnici.

Izbrance slovenskega selektorja Veselina Vujovića po današnjem obračunu v Valmieri v nedeljo, 16. junija, v Kopru čaka še zadnja kvalifikacijska tekma z zadnjeuvrščenimi Estonci. Vstopnice za tekmo lahko dobite TUKAJ