18. 7. 2019

Boljši tudi od Japoncev

Slovenska mladinska reprezentanca je bila na svetovnem prvenstvu v Španiji po Tuniziji boljša tudi od Japonske. Semafor je ob koncu tekme kazal 29:22 (16:12). Naziv najkoristnejšega igralca tekme je pripadel Kristjanu Horženu.


Slovenija je dominirala tudi na drugi tekmi SP v Vigu. Uspešnejša je bila iz vseh pozicij, iz katerih so si rokometaši pripravili priložnosti za strel, razpoložen je bil tudi vratar Gašper Dobaj, ki je zbral 11 obramb. Dve je dodal Ferjan. Po strelu Domna Novaka, ki je prvi načel mrežo Japoncev, sta bili reprezentanci do polovice polčasa rezultatsko blizu, nato pa so si Prapotnikovi fantje prvič priigrali pet golov prednosti. Ob polčasu so vodili za štiri.


Kvaliteta slovenskih rokometašev se je pokazala v drugem delu tekme, ko so fantje Japonce dokončno pustili za sabo. Razlika na semaforju je narasla na +7, kot je obstala tudi ob zadnjem sodniškem pisku. Selektor je ob razpoloženi klopi lahko spočil nekatere igralce, saj z napornim ritmom tekmovanja nadaljujejo že jutri.


Tretji tekmec Slovenije bo reprezentanca Združenih držav Amerike. Tekma bo na sporedu ob 18.30, v živo si jo lahko ogledate na SportKlubu 1. Napredovanje si zagotovijo štiri najboljše izbrane vrste, poleg že omenjenih reprezentanc sta v skupini A še Srbija in Španija.


Saša Prapotnik, selektor Slovenije
»Časa za pripravo na tekmo proti Japoncem je bilo manj, posledično je bila tekma malce težja od prve. Fantje so pokazali pravi karakter in nadzorovali potek srečanja. Jutri gremo v boj po novo zmago, ki nas bo ponesla še bližje k osmini finala. Naša želja je, da se z gostitelji prvenstva borimo za prvo mesto v skupini.”


TEKME SLOVENIJE NA SVETOVNEM PRVENSTVU
Prvi del, skupina A, Vigo


Četrtek, 18. julija, ob 17.00:

JAPONSKA : SLOVENIJA 22:29 (12:16)
Slovenija: Horžen 6, Ocvirk 5, Pipp 4, Novak 3, Rozman 3, Horvat 2, Žabič 2, Kotar Marko 1, Kotar Miha 1, Mazej 1, Gartner 1.