22. 7. 2019

Pet tekem in pet zmag

V Španiji je tudi danes zvenela Golica. Reprezentanca do 21 let je namreč na svetovnem prvenstvu v Vigu z 22:21 premagala gostitelje in zmagala še petič zapored. Z desetimi točkami je vodilna v skupini A. Tudi tokrat je izstopal Grega Ocvirk, ki je bil že drugi večer zapored natančen desetkrat.

 

Slovenija tudi na peti tekmi prvenstva ni dopustila presenečenja. Začela je hrabro, po protinapadu Matica Pippa in izvrstni obrambi sedemmetrovke Marka Ferjana prišla do prednosti (9:5), a sta bili ob polčasu reprezentanci po delnem izidu 5:1 za Špance znova v enakem položaju. V drugem polčasu je Prapotnikovo četo nekajkrat rešil razpoloženi Ocvirk – ki je v zaključku tekme odšepal z igrišča, a jo na srečo odnesel brez poškodbe - na mestu je bil Gašper Dobaj, svoje so dodali tudi navijači, ki so v polni dvorani Špancev le-te z “zdrži obrambo” nekajkrat povsem preglasili in zadnjih deset minut tekme se je kljub nekaj nervoze na obeh straneh odvilo po željah Slovenije. Tekmo so končali z dvema rokometašema v polju manj a z novo zmago v žepu. 


Po dnevu počitka, ki bo Sloveniji koristil zaradi viroz Kavčiča in Rozmana, se tekmovalni ritem nadaljuje v sredo. Naslednji tekmec Slovenenije bo četrtouvrščena iz skupine B, Južna Koreja. Z njimi se je Slovenija na pripravah že srečala. V Zrečah so bili za gol boljši Slovenci.


Saša Prapotnik, selektor Slovenije
“Tekma je bila zelo temperamentna. Pokazali smo pravi karakter in dokazali, da verjamemo vase. To nas je po zaostanku vrnilo v igro. Pomembno je, da še naprej vztrajamo na začrtani poti, ki jo krasi izjemna obramba. V nadaljevanju bi želel, da izpilimo napad, dodamo kakšen protinapad in dosežemo kakšen lahek gol.”


TEKME SLOVENIJE NA SVETOVNEM PRVENSTVU
Prvi del, skupina A, Vigo


Ponedeljek, 22. julija, ob 21.00:

SLOVENIJA : ŠPANIJA 22:21 (11:11)
Slovenija: Ocvirk 10, Kotar Marko 3, Kotar Miha 3, Pipp 3, Horžen 2, Žabič 1.